Přejít na obsah

Cukání 1.3MPi


fcharlief

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi, nemůžu se zbavit cukání, kolísání otáček a neochoty jít do tahu u Feldy 1.3MPi. Háček je v tom, že se to děje pouze pokud motor vytížím na maximum po dobu několika minut. Na dálnici dosáhne cca 160km/h, drží je bez problému. Ten nastane 1-2km po sjetí z dálnice. Auto netáhne a pokud zastavím, tak lítá volnoběh, ale nechcípne. Problém postupně zmizí za několik minut a vše je v normálu.

 

Pokud jezdím po městě nebo na dálnici do max 120km/h s lehkou nohou, tak se problém neukáže.

 

Na Feldě jsou udělaný palivový trubky + filtr, vyčištěná škrtící klapka, vyměněn olej + vzduchový filtr, nový svíčky a jednotka má přepsanou EEPROM do továrka.

 

VAG po jízdě na dálnici vyhazuje pravidelně 00537 - Lambda regulace - horní / spodní mez. Po vymazání lambda regulace opět funguje do doby kdy jedu na maximum. Na adrese 020 se poslední bit chudé / bohaté směsi mění cca 1x / s. Je to OK?

 

Mám k dispozici ještě jednu zapalovací lištu, ale silně pochybuji o jejím stavu. Nicméně i s pofidérní jinou se závada projevovala stejně. Nemám možnost pujčit si 100% funkční.

 

Díky za nápady co by to mohlo dělat :-)

Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 46 minutami, DAVID7001 napsal:

Zřejmě budeš muset vyměnit,nebo zkusit očistit tu lambda sondu.Tu chudou-bohatou směs nastavuje řídící jednotka,protože dostává od té sondy špatné informace.Proto i ten volnoběh.

Díky za radu, někde jsem se dočetl, že lze zkusit na test lambdu odpojit ať si jednotka nastaví nějakou svojí hodnotu. Co si o tom myslíš? Má smysl to zkusit? Za jednu, dvě cesty se nic nestane...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...