Přejít na obsah

AdBlue Superb III TDI 110/140 kW - spotřeba, popis systému


KarelM

Doporučené příspěvky

Děkuji, na info lince Škoda mi totiž říkali, že všechny TDI budou splňovat EUR6 a tedy všechny budou mít Adblue. Tak nevím, jestli u verze 110kW, na kterou "líčím" to bude dobře či ne.

Editováno: , autor: Luďa
Necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Jak je systém pro adblue chytry ? Pozná, že třeba že misto adblue ( již tady psáno ''AdBlue se skládá z 35,2% ze syntetické močoviny a z 64,8% z destilované vody.'' ) bych nalil čisto udestilku ? Co by se v tomto případě dělo ? Jak to vůbec funguje? študoval toto už někdo? :-)

 

Jinak dneska sem měl možnost prolézt toho trojkoveho Supa se 140kW AP a náhonem jen na předek L&K a musím říct je vlemi pěkne zpracovaný je nádherný :-) Hodně lidí překvapí sound systém s basovým repro v kufru :-) Akorát se mi zdá, že motor nad 2k otáček na zadních sedačkách je celkem slyšet :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud AdBlue dojde, vůz se sice nezastaví, avšak jakmile vypnete motor, už jej znovu nenatočíte, jako velmi užitečná se proto jeví jedna z funkcí palubního počítače kdy v menu Jízdní data si můžete nalistovat informaci, na kolik kilometrů vám ještě vystačí množství AdBlue a současně je zde také údaj o minimálním či naopak maximálním množství, jaké lze doplnit neboť minimum je čtyři, maximum 15 litrů a dolití AdBlue je velice snadné, neboť plnicí hrdlo našlo místo hned vedle plnicího otvoru pro naftu, nehrozí tedy potřísnění například koberce v kufru a následný zápach vinou usychání močoviny

Jak dlouho se dá jet od doby hlášení o nedostatku adblue, pokud nevypnu motor? A když motor vypne S&S systém, tak už taky nenaskočí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Tak dneska na me vyskocila zavada na AdBlue. Mam najeto 5800km (pocatecni dojezd na AdBlue byl pocitan na 10kkm) a rozsvitila se AdBlue ikonka s oranzovou vystrahou a hlaska "Zavada: AdBlue (DEF). Nebude mozny start za 1000km".

 

Po chvili googlovani muze byt jedna ze zavad, ze ma problem s urcenim aktualni hladiny AdBlue... zajimalo by me, jestli za to muzou ty nizsi teploty v poslednich dnech, kdyz AdBlue zamrza pri -11°C...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby to bylo pouze o doplneni, tak by tam melo misto svitit pouze "Doplnte AdBlue (DEF)...", aspon podle manualu. A melo by to varovat nejprve pri dojezdu na 2400km, pak 600km a pak 0km... jeste chvili pockam co to udela, nekdy se to pry vzpamatuje samo a kdyztak servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na AdBlue Superb III TDI 110/140 kW - spotřeba, popis systému

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...