Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Swordfish76

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

zdravim, pani,

idem kupit zimne gumy, chcel by som ich dat na 17-ky disky, najlepsie na plechace (letne mam 18ky, 16 mi pridu opticky prilis male). ziadny z domacich obchodnikov vsak 17ky na Karoq neponuka, rovnako ani znackovy dealer...su vobec zimne 17ky oficialne na toto auto povolene? z technicaku mi to nie je celkom jasne, tam nie je vidiet, ake su schvalene velkosti jednotlivo na zimne a na letne (viem, ze pri mojom predoslom aute boli povolene zimne kolesa mensie ako letne.

ak mate niekto plechove 17ky, poradte typ a presny rozmer (hladal som 215/55 R17 94V#7Jx17 ET45), vdaka!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 33 minutami, Rockyman napsal:

ok, to je tiez riesenie...a nemas obavy, ze v tuhej zime sa budu na tych hlinikoch zachytavat kusy ladu? to by mohlo narobit dost paseky.

Provozujeme doma ještě starší Audi A3, kde máme právě o palec menší zimní Alu kola Rial a nikdy s tím problém nebyl. Ty Dezenty by měly být použitelné i v zimě, tak jsem se toho nijak zvlášť nebál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patrik1971 - ano, tiez som v tom, ze co je vo velkom TP, to vseobecne plati, len je tam tych oznaceni pri jednotlivych rozmeroch viac, nebol som si isty, ci niektore neplatia len pre zimne a ine pre letne. ako som uz pisal, pri Forde som mal povoleny mensi rozmer zimnych kvoli moznosti pouzivania snehovych retazi. specialne ma este predajca upozornoval, ze ak budem mat nehodu pri nasadenych retaziach s vacsim diskom (povolenym pre letnu prevadzku), poistovna nepreplati, resp. bude kratit poistne plnenie :)

Pinacle, dik za tu foto, aspon mam predstavu. zda sa mi, ze tie 16ky maju vonkajsi obvod o chlp mensi ako 18ky. normalne by sa to stavat nemalo, mal by byt rozdiel len v disku, mensie palce by mali byt kompenzovane vyssou bocnicou pneumatiky. no zial ten rozdiel tam takmer vzdy je, presne tak to bolo aj pri mojom predoslom Forde - rozdiel medzi letnym a zimnym diskom dva palce, oficialne schvalene rozmery, ale vonkajsi priemer celeho kolesa az vyse 2 cm! co bolo riadne citit uz aj pri nastupovani do vyssieho/nizsieho auta...

fajn, pojdem este do pneuservisu, nech poradia...nie je mi totiz jasne, preco nikto neponuka zimne plechace 17". je mozne, ze pri tomto rozmere su uz dost tazke, tak ludia automaticky volia Alu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎02‎.‎10‎.‎2018 na 10:19, Tragedie_v_JZD napsal:

dííky :)

ja prave hledal contíky, chtel jsem je ... ale nejak jsem je zaboha nemohl v tomhle rozmeru najít ... tim jsi mi vyresil velke dilema :)

 

Tak co, pořídil si ty Contiky? Ja jsem porad nahlodanej, jestli nevzit ty Nokiany WR A4.

 

S Nokianama mam vcelku dobrou zkušenost, mel jsem je na předchozím aute a cena nizsi o 600 za gumu, taky není spatna.

 

Skoda, ze v 18" je tech testu tak malo.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...