Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Swordfish76

Doporučené příspěvky

Karoq to s řetězy má celé trochu zvláštní. Na Karoq musíš dle manuálu u řetězů i dávat pozor jakou šířku mají jednotlivá oka/zámek řetězu. Je tam omezení 12mm.

 

U origo příslušenství to řešit netřeba, ale osobně jsem trochu připlatil a koupil samoutahovací kvalitní řetězy. Musel jsem však dávat pozor jaké beru, jelikož i konfigurátor výrobce mi na přesně zvolený typ auta nabízel nekompatibilní (právě kvůli velikosti oka) řetězy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 7. 2019 na 12:58, marcels575 napsal:

Trocha nie som v obraze. Auto mam objednane na 18 kolach. Zimne gumy budem mat urcite 17. Tak to znamena ze na retaze mozem zabudnut ?

 

No oficiálně ano, jsou jen na 16. Ale já mám taky 17 a koupil jsem řetězy s co nejmenšími oky a funguje to, raději jsem s tím ale nejezdil moc rychle....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Výše jsem se zmínil, že mě čeká vybrat obutí na zimu pro klokana. Dokonáno jest a pneumatikové jsou doma. Při výběru jsem zohlednil, že chci 17 na hliníku, bydlím v nížině, kde je sníh 14 dní v roce, na hory nejezdím, tedy nemusím mít nic nadupaného a že musím koupit ještě sadu na citigo, tedy limitován celkovým rozpočtem 30t, dvacka do klokana a desítka do žáby, což vyloučilo nákup originálů na embasošopu.

 

Tož klokan bude v zimě jezdit na 215/55R17 98V, Nexen, WINGUARD SPORT a discích DEZENT TZx7, 17x112, ET 45, 57,1. Foto dodám do klokanova vlákna po přezutí, ve skutečnosti to vypadá líp než na foto na netu, tak uvidíme jak to bude vypadat na wagenu. Cena jednoho kompletu na klokana 4200 Kč. Celkem jsem za všech 8 kompletů, s dopravou a kompletací dal 27600 peněz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím, že by to byla až taková darda, na embasoshopu by byl jeden 17 komplet na karoqa 4x2 asi za 7300 ... pokud člověk nevychytá nějakou slevovou akci ... měl jsem tam vyhlídnuté komplety na citigo ... a tak dlouho jsem váhal, že už je mají jen na jednu stranu vozu. Tak holt jsem šel u obou embéček do neoriginálů. Ono pokud někomu nevadí dát na karoqa 16 pneu, tak dobrá vychytávka jsou tzv. hybridní disky, plecháče, ale vypadaj jak hliníky a cenově jsou mezi plechem a hliníky ... když jsem je před pár lety kupoval na yetiho, tak jsem dal asi 12t za všechny 4 komplety. Taky jsem o nich chvíli uvažoval, ale on na 16 vypadal divně už yeti, natož pak karoq ... prostě mu sluší více větší pneu ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mě vyšel komplet kolo na cca. 5700,- . Disky německý OXXO a gumy BF Good. Viz příspěvek výše a link na konfigurátor  disků OXXO, kde se podíváš ja vypadají na Karoqu je v sekci ,, Jaké disky". Gumy jsou super sedí jako přibitý, disky jsou masivní s atestem, žádná Čína.

Editováno: , autor: Catexcavator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 28 minutami, Martin Rušaj napsal:

Já asi půjdu do Barum Polaris 5 215/55 R17 98 V. A nebo do Falken EuroWinter HS01 215/55 R17 98V.

A co ty? Už máš vybráno?

Zatím vybráno nemám. Barumky docela kloužou. S Falken nemám zkušenost. Zvažuji nakonec Continental, ale ta cena

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...