Přejít na obsah

odpor motoru při otáčení za kliku


BearTech

Doporučené příspěvky

Ahoj,

popis situace - 1,2htp 47kw 2004 AZQ po přeskočení řetězu, poskladáno zpět ( repas hlavy, nové rozvody atp. ), kontrola časování aretačními přípravky je v pořádku 

( hlavu jsem na blok montoval se zaaretovanou klikou i vačkami , stejně tak rozvody ) 

 

Zkouším ráčnou za kliku protočit motor pro kontrolu ( svíčky venku ) a při tom, když jde jakýkoli píst do horní úvrati ( +-, neměřil jsem přesně, ale mám pocit že tento bod se objeví kdy je některý píst v HÚ ) cítím větší odpor, jak se tento bod překoná  motor se kousek pootočí naopak úplně bez odporu ( jako by mu něco pomohlo ), je možné že je cítit odpor vačky když stlačuje ventily ? ( jenom pro doplnění - když jsem otáčel motor bez hlavy tak šel volně )

Omlouvám se za možná hloupou otázku, ale jsem z toho už celkem vycukaný tak se raději ptám :-) ( ono to totiž pocitově vypadá jako by se píst přetlačoval s ventily :-D ) 

 

26.7.18 odpovím si zatím sám, ano šlo o odpor vaček které stalčovaly ventily, doplnil jsem svíčky a bylo slyšet syknutí od výfukových ale hlavně motor jede na první ( při prvním startu na třetí ) našlápnutí, trochu jsem zpytoval svědomí co jsem kde a jak dotáhl když se na mě valil od výfukových svodů dým ale šlo o olej atp. kterým to bylo zapatláno když jsem to rozebíral. 

Tak teď jenom čekám co jsem kde pos.al a kdy to přestane jet :-D Zatím jenom volnoběh a po uklidnění zdvihátek trochu plynu na neutrál. Musím to trochu učesat protože jsem nerepělivka nastrkal kabely jak to šlo abych už viděl jak jsem na tom a musel jsem do práce  :-)

 

Editováno: , autor: BearTech
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...