Přejít na obsah

Mikrospínač otevření 5. dveří - hatchback


Daniken

Doporučené příspěvky

Ahoj, zlobí mi zámek 5. dveří. Po odemknutí a otevření kufru (hatchback) se auto po 30 vteřinách zamkne. Vypadá to na závadu mikrospínače, ale osvětlení zavazadlového prostoru se rozsvěcí a zhasíná, takže tem mikrospínač evidentně funguje. Zámek (tu horní černou část) jsem demontoval a zjistil jsem, konektor na zámku je zkorodovaný a jeden z trnů na které se ten konektor připojuje je uhnilý. Zkoušel jsem to vyřešit tím, že na zbytek toho uhnilého trnu a ostatní 2 trny připájel drátky. Z drátů vedoucích dovnitř auta jsem ustříhnul konektor a dráty rovnou propojil. K samovolnému zamykání ale pořád dochází.

 

Zajímalo by mně, jestli ten mikrospínač 5. dvěří je uvnitř toho horního zámku, nebo někde jinde. Když jsem měl zámek venku, tak mi přišlo, že nejde rozebrat ... takže jsem se nemohl podívat dovnitř. Případně, jestli se po takové oprave musí něco někde vynulovat nebo třeba zkontrolovat pojistka?

Editováno: , autor: Daniken
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LucasCZE: Dík za odpověď. Nedalo mi to a zase jsem zámek odmontoval, abych se podíval, jestli by se přece jen šlo dostat dovnitř. Šlo, ale byl hroznej vopruz a pak by se musel nějak bastlit, aby zas držel pohromadě. Když jsem ho vrátil na místo, najednou funguje, jak má. Asi jsem měl prohozené drátky zamykání a osvětlení zavazadlového prostoru.

 

Zajímavá věc, že ten zámek 5, dveřá má asi něco společného se zadníma dveřma, které mě taky zlobily. Když jsem zamknul centrálem, tak zadní dveře za řidičem nezamkly. Tlačítkem zevnitř to ale šlo, ozvalo se vždycky jakoby opožděné cvaknutí. Teď to najednou zase funguje normálně i centrálem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...