Přejít na obsah

Zadné facelift Full LED svetlá na predface aute


wirer

Doporučené příspěvky

Len som zvedavy ako si to svetlo su nasvietit, aby zistili ci tam odrazka skutocne nie je. Jedine ak sa budu dr, at dizajnu svetiel, nakolko su rozdielne s predFL.  Za rok snad nieco s odrazkou vymyslim... 

 

Jeden pokus uz bol, dopadlo to horsie kao som cakal. Par ludi uz o tom vie. FL odrazka je inac stocena, "do vrtule" a nie je to idealne. Aj ked sa clovek snazi dieru vyrezat co najpresnejsie, nesedi to. Uz je na aute staronovy naraznik, moj pocodny odpociva na povale. Ak bude nalada, uz ho mozem znicit uplne, alebo to vyskusat dokoncit, zapustit, vytmelit nerovnosti a nechat nastriekat

 

IMG_20190525_095828.thumb.jpg.8ec72cb96ed0267916ffed0e7e2f7317.jpg IMG_20190525_100217.thumb.jpg.74b0d5a87c1f44a87b0d7ec686ed557a.jpg IMG_20190525_104617.thumb.jpg.73d07f4e58bd9705ec7c70c25a06f1ed.jpg IMG_20190525_110026.thumb.jpg.eb6a2082ab626d39382c8bd58a407504.jpg

 

Alebo skusim pouzit plan B

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 6. 2019 na 6:03, Martab napsal:

Co jsem se ptal u nás na STK, tak prý dostali upozornění že se u Fabie mají má ty světla zaměřit. Jsou se situací poměrně dobře obeznámeni.

No teď už obeznámeni jsou když jsi jim to řekl. Toť můj názor na jejich tvrzení. 

Takových upozornění musí mít na více aut nezpočet a pochybuju, že si je studují než začnou na konkrétním autě s STK. 

 

Tím ale nespochybňuji že si toho nevšimnou. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj to nebylo moc fér. Ale pokud to u Dekry chodí jako jinde tak chodí pracovníci na školení. Takže auto pak se kontroluje klasicky. Svítí co má svítit, funguje co má fungovat. My všíchni u sebe v práci po letech máme schopnost poznat chybu už jen pohledem. Nepřepokládám že na stk je to jinak. Dřiv takových světýlek bývalo a mnohem větší lidová tvořivost. A prošlo to, protože na to jsou pravidla a ty se více či méně dodržovala. Poslední hit byly hid sady. Teď bych řekl, že u této výměny světel je problém s tím že auto nesplňuje homologaci a to v základmím pravidle. Teda aby to bylo košer nová zadní světla jen s fl nárazníkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No teď už obeznámeni jsou když jsi jim to řekl. Toť můj názor na jejich tvrzení. 
Takových upozornění musí mít na více aut nezpočet a pochybuju, že si je studují než začnou na konkrétním autě s STK. 
 
Tím ale nespochybňuji že si toho nevšimnou. 
 
Abych to uvedl na správnou míru, bavil jsem se s kámošem co tam dělá, na co si dát při úpravách pozor a s čím by mohl být problém u Fabie III a ty světla z FL mi řekl sám bez ne iniciativy.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím, že tu je to už zbytočné rozoberať. skôr by som uvítal konštruktívne riešenie problému so spomínanou zadnou odrazkou:

- akú použiť - aby spĺňala predpisy

- ako namontovať - aby to vyzeralo a spĺňalo predpisy

- ako ušetriť - aby platilo všetko uvedené vyššie, no nemusel sa kvôli tomu meniť celý nárazník za facelift

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len tú totálku asi bude zatiaľ problém zohnať... zadné predFL nárazníky sa dajú zohnať aj do 100€, ale poFL nárazníky sa momentálne pohybujú okolo 300-500€. Ešte je to nové, ešte je ich málo - aj keď je veľmi otázne, či vzhľadom na aktuálnu okresanú ponuku poFL F3 bude dostatok týchto nárazníkov, aby mohla ísť cena dole.

 

A inak čo hovorí zákon? Musí byť nejaká pevná odrazka súčasťou aute? Nestačí nejaká okrúhla (alebo iný tvar), ako sa dávajú na nákladné autá zozadu/zboku alebo aj na prívesné vozíky? Kebyže ju nasadíš tesne pred STK (nalepíš na kufor obojstrannou páskou) a hneď po jej absolvovaní by si ju dal dole?

 

:rolleyes:

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak abychom to tedy rozlouskli, hlavně bod 7 je důležitý.

 

§ 50 Odrazky

(1) Každé motorové vozidlo - s výjimkou jednostopých bez postranního vozíku - musí být vybaveno dvěma červenými zadními odrazkami netrojúhelníkového tvaru a stejného typu, umístěnými co nejvíce vzadu ve stejné výši nad vozovkou, nejméně 400 mm a nejvýše 900 mm, ve výjimečných případech 1,2 m a symetricky k podélné svislé rovině souměrnosti vozidla. Odrazky svými vnějšími okraji činné plochy nesmějí být vzdáleny od roviny vymezující největší šířku vozidla více než 400 mm. Jednostopá motorová vozidla bez postranního vozíku musí být vybavena jednou červenou zadní odrazkou netrojúhelníkového tvaru třídy II nebo I v podélné svislé rovině souměrnosti vozidla a ne níže než 250 mm nad rovinou vozovky. Odrazky mohou být ve skupině s koncovým, brzdovým nebo směrovým světlem.

...

(4) Odrazky musí být viditelné při osvětlení dálkovými světly v noci bez atmosférických poruch na vzdálenost nejméně 100 m a musí být na vozidle upevněny tak, aby jejich referenční osy byly vodorovné a u předních a zadních odrazek rovnoběžné s podélnou rovinou souměrnosti vozidla, u bočních odrazek kolmé k podélné svislé rovině souměrnosti vozidla.

(5) Odrazky, s výjimkou předních, nesmějí být umístěny na závěsech za jízdy volně pohyblivých.

(6) Vzájemná vzdálenost vnitřních okrajů odrazek nesmí být menší než 600 mm, s výjimkou vozidel uvedených v odstavci 2 písm. c).

(7) Všechny druhy odrazek musí být schváleného typu.

Editováno: , autor: los pakos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem trochu hledal. 673_Legal_Requirements_Brochure_HELLA_CZ.pdf

Umístění a tvary viz pdf v příloze a jsou tam odkazy na zákony. 

V kostce - musí být 2, schválený typ tedy E v kroužku, odpovídající rozměr,  

A to nasazování před stk ?!?

Nutno si uvědomit, že odrazky jsou tam hlavně pro stojící a zhaslá vozidla. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to je správně. Dneska jsem chodil v práci okolo vsech aut a koukal na odrazky. Na různých autech a různých výrobců. Nejblíž byla octa. Ale u jiných evidentně měli boj s radiusy už v továrně. Tak mě napadlo, žu už je @wirer na správné cestě. Jenom bude nutné trochu tmelit. A pak to půjde. Třeba jen shora a bude vystouplá.vpodstatě ji přilepit. Nebo zespodu. V obou případech menší výřez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak som sa rozhodol za zmenu po inštalačke zadných FL. Moje aktuálne prevedenie je samolepka od panacea, no po info od @wirer sme / som chcel postúpiť ďalej. Nie je pre nás riešenie meniť celý nárazník - to by chcelo "dobrú" poistnú udalosť. Wirer už testoval rezanie a jeho názor akceptujem. Som sa rozhodol že "upravím" origo odrazky a pôjdu na svoje miesto. Mám dilemu ako na ne - osadenie. Mám tenkú obojstrannú 3M pásku pre automotív, no pri pohľade na lištu zadných dverí by som toto prevedenie vylúčil. Použiť mamut-a je hlúposť, neviem si predstaviť to fixovanie kým to chytí. Samozrejme vylučujem akékoľvek vŕtanie do nárazníka. Ideál mi vychádza 3M ako máme na SPZ, no neviem si to predstaviť po nalepení - hlavne ten odskok - možne ani nebude výrazný. Nejaký názor páni?

 

Ešte by to chcelo pomoc / info od majiteľov FL fábie, aká je vzdialenosť medzi odrazkami umiestnenými na nárazníku. Dik za reakciu - premeranie.

 

 

       

 

IMG_20190624_165047.jpg

IMG_20190624_165106.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...