Přejít na obsah

Budoucnost nafty v ČR


VelikyPanda

Doporučené příspěvky

Zdarec,

 

Všíchní asi už víme co se děje v některých západních zemích Evropy s Dieselama. Zákazy vjezdu do měst, nesmyslný a nerealistický Euro normy, skandály, nový emisní skupiny a nálepky, devalvace automobilů milionů lidí institucemi které ještě před několika lety tvrdili opak a podporovali Dieslové motory. 

 

Já vlastním diesel normy Euro 3 a jsem v situaci ve který mám auto který klidně ještě vydrží minimálně 20 let, ale teď kvůli instituci v Bruselu ve který nemůžu za nikoho ani hlasovat mi hrozí že moje auto bude tak omezený že už nebude praktický na dennodenní používání a ještě padne jeho hodnota tak že ho ani nebudu moct prodat.

 

Teď je otázka co dělat, prodat diesel ještě pokud neupadla hodnota a koupit jinej starej benzín, možná přestavbu na LPG? Na druhou stranu když čtu zprávy tak tažení není jenom proti Dieslu, hodně velkých měst se snaží zakázat auta úplně a nahradit je kolama. Přece nepojedu do Prahy, nezaparkuju na Zličíně a do centra pojedu v saku na kole v dešti, nebo tam nebudu jezdit metrem a plýtvat čas když jsem si koupil nový auto. V Británii zase plánovali úplně zakázat prodej benzínových/naftových aut do roku 2040, i když zatím neexistuje alternativa která by je nahradila a zatím není ani na horizontu. Kupovat nový auto který splňuje normu Euro 5 nebo 6 mi taky připadá jako blbost protože v Německu v některých městech teď křičí že chtějí zakázat všechny auta který nesplňujou normu Euro 6 tak že si člověk koupí nový auto a za 2 roky mu taky zakážou jezdit protože vydali modrou nálepku nebo normu Euro 7, koupí si starej benzín a taky mu zakážou jezdit protože není Euro 6. Nový auto bych taky nekupoval z toho důvodu že je jasný že tyhle instituce ani neví co dělají a říkají protože jednoho dne něco porpagujou a druhej to zakazujou. Kde můžu vzít jistotu že dám 500,000 za auto a že mi za 5 let neřeknou benzín vypouští moc CO2, máš zákaz kdy se přesně to samý právě stalo?

Jaký na to máte vy názor? Co myslíte že bude s Dieslem a benzínem v ČR v dalších 10 letech? Budeme všíchní jezdit na kolech jako v nějaký socialistický utopii? Má smysl prodat diesely a koupit benzín nebo za pár let zase budeme rukojmí EU? :mellow: Co se to poslední dobou vůbec děje? :wacko:

Editováno: , autor: VelikyPanda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

59 minutes ago, Effendi said:

:kol-21:   Čo je to " v nějaký socialistický utopii? "

 

To je nápad že nebudou žádný auta jenom krásně čistej vzduch a všichní budeme jezdit na kole po parku krásně se usmívat a sluníčko se bude usmívat na nás a budeme žít šťastně na věky věků v Evropský Unii. :D Kromě elit, ty budou jezdit v Rolls Royce. :D

 

Nechápu proč v Evropě všude dělají cyklo pásy, u nás byla 4 proudová ulice, teď udělali rekonstrukci  a jsou tam jenom 2 pruhy a veliký cyklo pásy po kterých jede maximálně jeden děda denně. Proč prostě nepřiznat že v budoucnosti bude aut jenom víc a víc, nikdo nebude jezdit na kole, vybudovat na to pořádnou infrastrukturu, podpořit vývoj čistších Dieslů když je trh vyžaduje a nechat lidi aby naturálně časem přešli na novější modely. Proč stanovit nějaký nesmyslný termíny do kterých snížíme emise o tolik %, do 2040 zakážeme tady to když je to nemožný, a když se to nepovede začít zakazovat auta. :D Celej "problém" dieselů kterej se dneska řeší vznik tím že ty samý dementi podporovali 20 let Diesly aby splnili nesmyslný termíny snížení CO2 který stanovily. Kdyby se do toho nesrali tak by je nikdo ani nekupoval a nebyli by jsme tam kde jsme dnes.

Při tom v Pařížský dohodě je napsaný že Evropa musí svoje emise snížit ale India a Číne je naopak můžou ještě zvýšit. Výborně, a my to zaplatíme. :D

Editováno: , autor: VelikyPanda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...