Přejít na obsah

Zvýšené otáčky volnoběhu teplého motoru


keymaker

Doporučené příspěvky

Ahoj, nenašel jsem takové téma, takže pokud tu je, tak sorry. V poslední době při ohřátém motoru se otáčky drží místo okolo 800 až okolo 1000. Při nastartování OK, ale potom už takhle. Nevíte čím by to mohlo být? Poslední servis před cca 13 tis. km a dělaly se rozvody. Jinak nic...

Díky Key

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Aktivní regeneraci poznám. Už nějakou dobu to auto mám. Teď se mi navíc už asi třikrát stalo, že to nahlásilo před prvním nastartováním chybu ESP, tlaku pneumatik a serva volantu, či co to je... takže hurá do servisu... mně napadla baterka a dobíjení, ale nevim, jestli to může mít dopad na ty tři další věci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zdravím všechny, pozoruji teď zvýšené otáčky volnoběhu u zahřátého motoru cca 1 000 otáček, regenerací dpf to není. Je třeba vypnout a znovu nastartovat a pak drží cca těch 800 ot. Měřil jsem multimetrem baterii ta je v pořádku, alternátor taky v pořádku. Nevíte někdo čím to může být nebo je to normální? Diagnostika bez závad 

motor 2.0tdi 125kw CR DSG  CFGB ŠKODA SUPERB 

Děkuji všem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto jsem nezkoušel zkusil jsem několikrát prošlápnout plyn ale s běžící klimatizací a pořád okolo těch 1 000 otáček. První ranní start vždy v pohodě až po nějaké chvíli se to vyšplhá na těch 1000ot. Dnes jsem ještě znovu měřil baterií bez nastartování dává 12.8V, alternátor v zátěži (klima, světla, rádio) 13.7 až 13.8 což si myslím hodnoty ok. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to vyzkoušel když vypnu klimatizaci tak musím trošku prošlápnout plyn. pedál a otáčky spadnou na normál myslíte že ta klima tak zatěžuje altik že si musí přidávat na otáčkách motoru? Nebo odchází alternátor? Baterie má před startem 12.8V a altík dává 13.7 až 13.8V. Jde mi o to že příští týden jedu do chorvatska tak jestli to mám nějak řešit nebo být v klidu. Děkuji vám všem moc za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Větrák na to nemýá vliv. To, co dělá tu nejvyšší spotřebu, je kompresor. a ten jede na max, protože je teplota nastavena na minimum.

 

Řešíš kraviny - prostě zaplá klima (to, že běží kompresor) automaticky zvýší otáčky o cca 200-300 (u všech škodovek, které jsem měl, to dělalo). prostě to tak je, takže jeď v poklidu do chorvatska a nepanikař.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...