Přejít na obsah

Kontrolka DPF


trsoft

Doporučené příspěvky

Ahoj, mam motor 2.0 TDI 103 kW CR DPF - kod CFHC. Vcera se mi po nekolika startech a kraktych jizdach rozsvitila kontrolka DPF a na maxidotu zprava, ze se mam podivat do manualu. Pochopil jsem,ze je potreba spustit regeneraci, dle manualu rychlost >60, 4./5. stupen, otacky 1800-2500 a min. 15 minut... to jsem provedl, takto jsem ujel cca 41 km danymi parametry a kontrolka stale nechce zhasnout. Diagnostika zadnou chybu nehlasi, v merenych hodnotach 'Particle filter, soot mass calculated' mi ukazoval hodnotu cca 15g, 'Particle filter, soot mass measured' hodnotu -0.46 (nasledne se mi ukliknutim podarilo tyto hodnoty vynulovat :-( - "samozrejme" bez vlivu na hlasku ). Napada nekoho co s tim?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel pred tim smazanim, to ukazovalo zaplneni ("soot mass calculated") priblizne 15 g (auto ma najeto ~164000 km), jinou hodnotu co by se tykala DPF jsem v merenych hodnotach nenasel, regenerace pres vcds trvala min 3/4 hodiny, nez doslo ke zvyseni volnobeznych otacek z cca 700 na 1000, nicmene hodnota v tom "soot calculated" i presto rostla... pote vcds skoncilo s regeneraci na chybu timeoutu pri provadeni regenerace...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Vyreseno", regeneraci provedl servis a hotovo...

Jen nemuzu najit popis techto poli '331 Particle filter; field regeneration lock status-Bit 0' a '332 Particle filter; field regeneration request status-Bit 0' v merenych hodnotach. Ma nekdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...