Přejít na obsah

Clintův pirátský klub II


Clint

Doporučené příspěvky

Stringo, automat je ozaj pohodlíčko. Do prvej poruchy. Potom budeš auto preklínať. Hydrodynamická prevodovka vydrží trochu dlhšie, ako DSG, ale veľmi závisí na tom, ako prevodovku používaš. Ja som musel hydromenič repasovať pri cca 300k km, prevodovka zatiaľ drží.

Nájazd 140k km je na DSG asi dosť, ale najdôležitejšie je, ako sa používateľ k nej správal. Dá sa zničiť aj po pár tisíc km. Napríklad aj tým, čo radí Stanmar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jak říkám, DSG není pro mě priorita, chtěl jsem spíš zkusit ze zvědavosti, na druhou stranu auto neplánují do 2-3let prodávat, tak asi manuál bude jistota. No díky za postřehy, radši to slyším od Vás než řeči od nějakého prodejce co potřebuje prodat cokoli komukoli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pre Nemcov je náplň prevodovky doživotný a uvádzajú to aj v manuáloch k autu. Lenže pre Nemca je životnosť auta 3 roky. U nás sa auto používa dva a viac násobok. Často sa stáva, že nový majiteľ si kúpi jazdenku s automatom s nájazdom 150k km. Pôvodný majiteľ olej nemenil, ale nový to hneď po kúpe urobí. Výmena oleja v automate je podstatne zložitejšia, ako pri manuáli. Pri podcenení je to často zabiják pre automat, ktorý odíde po pár stovák km. Preto je u nás taká nedôvera k automatom pri jazdenkách.

Dlhé roky som jazdil na automate a teraz som do rodiny kúpil manuál :-) Už sa mi tie problémy nechce riešiť.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Týmto Ťa nechcem odradiť od automatu, predsalen je to vyšší komfort. Ak ojetinu, tak len s odborníkom, ktorý vie odhadnúť, koľko km je do repasu. Ale ani odborníkovi nestačí previezť sa 10 km. Prevodovku treba zahriať na prevádzkovú teplotu, mechanicky a diagnostikou otestovať, čo sa dá. Osobne - keď automat, tak už len novotu, alebo so známou históriou.

Len pre zaujímavosť, olej v DSG sa mení pri sledovaní teploty cez diagnostiku a za chodu motora. :rtfm:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale po pravdě, v práci máme jen automaty s DSG a jsem rád, že moje auto je manuál [emoji6]

 

Kokta, Plačka a další ti radí dobře. Vykasli se na DSG, vezmi manuál. DSG je pro líné dědky, viz můj otec. Dospěl do fáze, že s manuální převodovkou už neumí jet. DSG je složité zařízení a potenciální zdroj budoucích poruch. Hlavně u starších vozů. V práci jsem z toho nešťastný.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 10. 2018 na 13:52, Stringo napsal:

Nevím, kdo začal jezdit s automatem, tak tvrdí že to měl udělat dříve. Samozřejmě nikdo z okolí to nemá, protože všichni z prdelákova jezdí ve 20 a víc let starých autech, nebo nových Dustrech a podobných nových vozech. Láká mě to vyzkoušet. Měl jsem za to, že s automatem mají auta lepší zrychlení, zároveň jezdím denně přes celou Plzeň min.2x v koloně a pořád musím kvrdlat se šaltrpákou. Je pravda, že auto na 1-3 roky nekupuji, nejsem ten typ, co by auta nějak střídal, takže ten servis následný mě taky trochu děsí. Auto bude mít nájezd počítám kolem 140t km na nižší nájezd se dostat nedá u aut se servisní historií.

 

Jakmile si zvykneš na automat, nebudeš chtít měnit. Hlavně ve větších městech, kde se prostě zácpám nevyhneš. Jde o komfort a pohodu. :)

 

A co se týče servisu, tak je přeci jedno, zda dáš 30 tisíc za opravu spojky u manuální převodovky nebo 30 tisíc za opravu spojky na automatu... převodovka jako taková se Ti neposere, pokud nezanedbáš u DSG servis a výměnu oleje. Spojce je to jedno a ve 150 tisících prostě odkráčí do věčných lovišť. Pokud budeš mít štěstí, vydrží 180 tisíc. Ale rozhodně ne v Plzni, kde na ni budeš pořád stát. 

 

A pokud jde o vyzkoušení... zajeď si do jakéhokoli AAA auto nebo Auto ESA, kde mají auto s DSG (je jedno, zda to bude Superb nebo Octavia) a zkus si to. Většinou Ti to půjčí na 5 - 10 kilometrů. Bude záležet, jak moc velká děvka na ně budeš. Vykašli se úplně na domlouvání se s prodejcem a podobný nesmysly. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...