Přejít na obsah

Clintův pirátský klub II


Clint

Doporučené příspěvky

Měl bych otázku na ty, co mají Octavii v kombíku. Jak často reálně ten prostor využijete? Teď jsem měl týden a půl novou Octavii v liftbacku a vždy jsem do ni dostal úplně všechno, co jsem potřeboval. Počítám, že využití je tak jednou za rok na cestě do Chorvatska, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reálné to v mém případě bylo za 12let používaní combi OII cca 2x/ročně. Nepočítám bonus, že jsem mohl převážet kočárek s korbou bez nutnosti demontáže, ale kdybych měl liftbacka, vešel bych se tam taky, jen bych musel sundat kolečka a korbu položit vedle.

 

Jinak ale tyhle otázky moc nechápu, mluví se pořád o nějakém zbytečném převážení vzduchu, to je taková idiotská výmluva, že bych blil. Když potřebuješ, máš víc místa nad roletou, v případě Octavie je základní objem kufru pod roletou stejný jako u liftu, navíc combi jsou z konstrukce tužší než liftbacky (to je reálný fakt). Jde o to, co se ti líbí, jestli se ti líbí víc combi, kup combi, jestli sedan, kup sedan. V případě Octavie s kufrem neuděláš chybu ani s jednou variantu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já reálné využití kombi verze také nevidím (ač ji teď sám mám, protože jsem bohužel liftback v super stavu nesehnal). Vždy jsem i na O1 cokoli dal do liftbacku a nevidím důvod proč bych to nedal i na O3. Pro mě je kombík zbytečnost. Ledničku v tom fakt převážet nehodlám.

Sám úplně nechápu proč vlastně v případě octavie je český národ stále národem kombíkářů, když to auto vlastně nedává smysl. Jedině pokud jsou pro někoho důležité hagusy. Ale dle toho že kombíků minimálně u nás jezdí u soukromých osob mnohem více než liftbacků, tak to asi lidi vidí jinak.

 

Mimochodem ani při dovolené by mě nikdy nenapadlo využít prostor kombi tak, že bych cokoli dal nad roletku, takže výhoda žádná.

 

Takže hodnocení kombi:

+ mohu odvézt ledničku

+ má to hagusy pokud je někdo využije (já nikdy)

 

- větší hmotnost

- větší odpor

- na roletku nelze nic dát tak jako na plato, aby se neprohnula

- je o fous hlučnější díky absenci plata a větší "ozvučnici"

- proti krásnému liftbacku je to fakt hnusné

- má to více zaprasený zadek než lift

 

 

Takže za mě. Určitě je to poslední kombi v mém životě, protože auta v liftu nebo sedanu se mi prostě libí a vyhovují mnohem více. Argumentace všech okolo mě jak budu ještě rád, že mám nakonec kombi se za poslední rok ukázala jako jalová, protože jsem ten batoh vážně nikdy nevyužil.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O1 mám liftback a kufr pro pětičlenou rodinu dostačující. O3 mám kombi a občas v kufru vozím border kolii a na to je kombi super. Dost místa pro věci i pro psa, a když pes nechce ležet, sleduje dění za vozem z okna. Když jsme jeli na hory, v plném kufru byly saně i pes ?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je to samé jako když se lidé přou o tom jestli je auto typu SUV k něčemu dobré...

Osobně jedu s plným kufrem maximálně na dovolenou, občas převezu něco objemnějšího, navíc mě se liftback nelíbí tolik co kombi.

Příplatek za kombíka akceptuji a myslím si, že pokud by byla cena stejná u obou verzí ještě by jich jezdilo daleko víc

Jinak vysloveně nesnáším cokoliv na platu, takže je mi jedno, že je roletka shrnovací.

Nějaký větší odpor (pokud je vůbec poznatelný) či spotřeba mě vzhledem k motorizaci absolutně netrápí.

 

  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zrovna není pravda, protože deformační zónu v případě Octavie mají obě karosářské verze stejnou. Odpor to určitě horší nemá, když mají kombíky ve většině případů vyšší maximální rychlosti, navíc jsou stabilnější a já nevím co ještě hraje v jejich prospěch, ale sakra kdy už konečně lidí pochopíte, že někomu se kombíky jenom líbí, že se někomu nemusí líbit sedany a obráceně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, budoucí generace už nejspíš tu možnost výběru mít nebude a pokud se bude přepravovat tak třeba v nějakých uniformích kapsulích... jestli je to dobře nebo ne ukáže až čas.

A k ještě k otázce výhodnosti či nevýhodnosti kombi, pokud by měl lifta, nejspíš bych rozdíl v zavazadelníku poznal jen ve chvíli, když bych chtěl převážet postel či skříň, jinak se tam tašky nasypou asi stejně do obou verzí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dělal test, když jsem měl možnost během 2 měsíců mít pracovní OIII jak v liftbacku, tak v combi a co jsem dal do combi, to samé jsem dal i do liftbacku, je to jen o tom prostoru, který je nad roletou, o ničem jiném to není. Tedy souhlasím, že to místo se využije jen výjimečně, nebo nikdy, nesouhlasím s tím, že je to zbytečné převážení vzduchu a váhy, protože je to zanedbatelné, tvrdím že je to o sympatiích k dané variantě auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Několikrát jsem od jistých blbečků dostal dotaz, zdali mám OIII krátkou, nebo dlouhou? Na to odpovídám, že dlouhou (protože mám liftback). Pak se blbeček diví, že prý jsem mu říkal, že mám kombi. Přitom o kombíku nepadlo ani slovo. 

 

Jinak za mě kombi nemá smysl. Jelikož nepatřím k cikánské čeledi, nad platíčko nic nenakládám, a to hlavně ani při cestě na dovolenou. Navíc se u kombi zasírá zadní sklo a je tam povinný ten šmejdský a hnusný stěrač. Nevím proč bych měl za kombi ještě připlácet. To raději koupím webasto a ještě mi zbyde :-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...