Přejít na obsah

Clintův pirátský klub II


Clint

Doporučené příspěvky

1. Nevíš kdo v autech jede (s dětmi bych taky nezastavoval)
2. Kolik lidí dneska má v pořádku lékárničku, natož aby vozili hasičák (já ho ve Fastbacku taky nemám - není kam dát, v Octavii se Simply Clever prvky jsem ho vozil)
3. Nevěřím tomu, že byste to uhasili, pokud chytne starý zapatlaný motor, kde je všude olej, tak ti ty malé hasičáky nepomůžou
4. To focení a čumilství taky nesnáším, když chce někdo něco vidět, ať zastaví a vyleze z auta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stringo, promiň, ale toto jsou fakt trapné výmluvy.

 

K nehodě taky nezastavíš, protože máš v autě děti? Stejně jako u vážné dopravní nehody jde o poskytnutí první pomoci - nevíš, jestli se někdo nenadýchal zplodin, jestli někdo v autě nezůstal. Děti jsou to nejmenší. Jejich zajištění je otázka minuty (nasadit vestu, přehodit přes svodidla a říct manželce, ať je hlídá a zároveň volá IZS). 

 

Jak to dělají ve Fastbacku třeba v Polsku nebo Belgii, kde je hasičák v autě povinný? Ty jo, asi je tam neprodávají, co? Ty tvoje neustálé narážky na Simply Clever prvky jsou trapnější každým příspěvkem. Suchý zip stoji pár korun a 2kg hasičák na místě spolujezdce udrží jak nic. Stejně tak máš místo pod sedadlem spolujezdce, kam se běžně dává. V Insignii jsem taky neměl místo a měl jsem dva, jeden vpředu, druhý vzadu v kufru.

 

Jo a mimochodem, Pyrocool se Ti vleze i do kastlíku. :) 

Editováno: , autor: Sabiza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vidím, že už se okolo motá víde lidí, a jsem na dálnici, taky se přikláním k tomu nezastavovat, navíc pokud vezu pasažéry, děti třeba.

Je to strašně nebezpečné, při hustotě provozu na našich dálnicích. Když hoří auto, a řidič/lidi jsou okolo venku, jde už jen o majetek. Jak zastavíš, riskuješ život svůj i blízkých - pozor, stále mluvím o dálnici.

Například jeden kolega, nedávno zastavil po poruše motoru na dálnici v odstavném pruhu, než si stačil nasadit vestu, vylézt a zajistit místo, cca během minuty, jeho auto smetla zezadu dodávka. Rozbořila zadek auta, odnesl to zlomeným obratlem, seděl vepředu. Teď si představte tu hrůzu, kdyby měl vzadu děcka. Nebo je zrovna přendával za svodidla.

Pozn. ochotný pomoci jsem, hasičák vozím, ale nikdy neohrozím rodinu.

  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jedna věc, jak zajistím to, abych vozil v autě hasičák, ale zároveň dodržoval bezpečnostní pokyny - skladování při maximální teplotě do 45°C u variant pro auta 50°C výjimečně u pár výrobců 60°C? V autě je běžně v létě přes 70°C...
To jen na tu argumetaci, že v Belgii apod. je to povinné... Zabývá se tam někdo tímhle?

Samozřejmě že jsem ho taky v autě vozil a ano, umístění jde vymyslet různě (v i30 to pod sedadlem nejde, je tam vyvýšená podlaha, kaslík před spolujezdcem je mrňavý, do kufru na ty nějaké sucháče by to šlo - to mě nenapadlo a vyzkouším to).

To jen k zamyšlení, když jsem se teď koukal na možnosti hasicích přístrojů do auta..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V kufru bude míň, ale v interiéru odhaduju že bude cca stejně. Vzduch se bude ohřívat rychleji u střechy, ale po delší době tipuju, že v autě bude všude stejně. Mě stojí auto 8-10h v práci na přímém slunci, celý den. Jednou jsme zkoušeli Thermo-metrem kolik v autě je a bylo to přes 70°C v prostoru předních sedadel. Na zadních si už nepamatuju a další místa jsme nezkoumali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, Sabiza napsal:

Zastavili jsme tři... Projeli dalších X desítek řidičů. Smutné. Stačilo o dva hasičáky víc a auto by nehořelo. Ale tak hlavně, že si to projíždějící vesele fotili a smáli se tomu.

 

af792f12fc80f0d8a54ddbc02c32d0c4.jpg

 

Tak jsem zjistil, že jsi hasil povoz známému :/ 

 

Zprostředkovaně moc děkují za snahu.

Editováno: , autor: ka_r_los
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...