Přejít na obsah

Clintův pirátský klub II


Clint

Doporučené příspěvky

Jo je to tak, vzdy to neni jen o tom co pise Kokta, az jednou sam bude mit rodinu uvidi sam. Zena si ted hleda praci po rodicovske a i kdyz prace je opravdu hodne, tak kdyz vyselektujes kvuli detem, ze potrebuje normalnejsi pracovni dobu + chce delat mzdovou ucetni na kterou se rekvalifikovala, pred tim delala vedouci na postach. chodi na kurzy Nemciny uz mluvi obstojne, tak tohle vse je ji k hovnu, protoze si vsude prectou ze ma deti, ze nema v tomhle praxi a radeji vyberou nekoho jineho. Nejsou lidi a presto nedaji cloveku sanci, ktery se to chce naucit. Vsude chteji honem hotove lidi. A o platech tady na karlovarsku se ani nema cenu bavit. CR neni stredocesky kraj a Praha.
Kazdy nemuze podnikat atd. kdo by pak delal . Uvidime jak tady zahybe s prac. trhem ten polygon BMW az se postavi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoduché riešenie od zamestnávateľa : Vplyv na prípadné vyslanie na služobnú či pracovnú cestu. V skúšobnej dobe povie nazdar. A zákon si otočí podľa svojich potrieb. V niektorých prípadoch sa šťať proti vetru dá iba s mokrýma gaťama.

Editováno: , autor: Effendi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 43 minutami, Stringo napsal:

To jsi trochu mimo... Zaměstnavatel má právo se dotazovat i na tvůj zdravotní stav, pokud je to pro výkon povolání důležité a i se to tak standardně praktikuje. A zamlčovat informace na které se zaměstnavatel ptá nemá pro zájemce žádný smysl.

Jenže to pouze v rámci lékařské prohlídky - a informace od závodního (nebo firmou určeného) lékaře jsou důvěrné - tedy sám zaměstnavatel nemá přístup k výsledkům. Dostane se k němu pouze informace zda jsi, či nejsi schopen k výkonu daného zaměstnání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Sabiza napsal:
před 8 hodinami, beuticek napsal:
Jj. A 100 km po dálnici je jiná než 40 km přes celou Prahu. 

Myslíš třeba včera? 2 hodiny. 2 zasraný hodiny!

Sám jsi si vybral, že chceš dělat v Praze tak se tomu nediv - kdyby se sem z okolí Prahy každý den nevalilo tolik aut, nám místním by se taky jezdilo určitě lépe...

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To sice ano, ale když se tě zeptá jestli jsi odolný vůči silnému stresu a nejsi omezen flexibilní pracovní dobou, tak ho můžeš sice poslat do hajzlu, ale ničemu ti to nepomůže a pokud chceš práci a neřešit po měsíci zbytečně problémy, tak mu odpovíš po pravdě a hned víš na čem jsi. On ti může dát práci a ty můžeš a nemusíš odpovídat = dostat/nedostat práci. To jestli on může nebo nemůže se ptát je sice možná někde uvedeno jako diskriminační, ale co jako, je to jeho volba stejně jako volba tebe jako uchazeče, můžeš mi říct že tě diskriminuje a jít pryč, to je tak všechno, takže vlastně stejně jsi v háji tak jako když mu řekneš pravdu na jeho otázky a on tě nevezme. Já osobně nevidím důvod v tom, aby se můj potencionální zaměstnavatel nezeptal na cokoli (pokud to bude v rámci pracovních povinností) a pokud hledá sekretářku, která mu neuteče za půl roku na mateřskou, protože ji potřebuje na práci, tak chápu, že chce vědět, jestli má děti, nebo je plánuje atd. Já bych taky nechtěl někoho vzít protože mi sekretářka šla na mateřskou a po roce řešit stejný problém. V tomhle je chápu, stejně tak je chápu, když se zeptají jestli nemají problém s rasismem, když zaměstnanává ukrajince, cikány, atd. Je to vždy o tom říct si hned na začátku co kdo od toho pracovního vztahu očekává. Já kdyby mi někdo na pohovoru řekl že se ho na to nemám co ptát, tak mu ukážu dveře, protože co od toho tak asi čekat dál.

Ale ať si každý dělá co chce a jak chce. Je to každého věc.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sabiza, jo to je ten co neprijel na sraz. [emoji16] Ma pravdu, ze se te ptat nesmi. Ale kdyz zacnes uz od zivotopisu, co tam jako chces uvest, ze si 6let nikde nepracoval. Co tam napises? Stejne tak prodelala v ramci jednoho programu EU rekvalifikaci uz prave rok pred koncem rodicovske na tu mzdovou ucetni, chodi na Nemcinu, pocitacove a jine kurzy a vse zadara od EU. Dokonce EU zacvaka cast mzdy na pul roku tomu kdo ji prijme. Jinymi slovy, nesedela doma, ale snazila se si vytvorit takove podminky aby se hned mohla po tech 6ti letech zaradit z5 do pracovniho procesu. Coz by treba mohl taky nekdo ocenit, stalo to dost usili a i casu a i penez. Jen ze vidi ze ma deti, nebo ze v tom nema dostatecnou praxi a tu sanci ji nedaji. Kolikrat radeji nevezmou nikoho a hledaji x mesicu dal. Coz je videt na tech inzeratech. No na postu by ji sice vzali hned, ale po tom co si tam zazila 12let pred tim co tam delala uz nikdy
Jen blazen muze jit delat na postu. Posta dojela na svoje praktiky a chovani se k lidem. Dobre ji tak, kez by to cele krachlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Manželka byla ve 2 firmách a v každé šla po zkušebce pryč - v té 3 měsíční době byla týden s dětmi na OČR a to byl problém pro zaměstnavatele. Když chtěla aby ji to napsal jako důvod ukončení pracovního poměru, napsal jí nadbytečnost. Teď je ráda, že dělá za minimálku, ale nikdo neřeší, když děti onemocní což je pro mě jakožto hlavního nositele příjmu do rodiny důležité, abych já mohl být v práci každý den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, on ti to nikdo do očí neřekne, ale je to tak. Ono i to chování těch firem je občas docela nekorektní. pošleš životopis s motivačním dopisem s kterým se pokaždé sereš, jako reakci na inzerát, nikdo nereaguje aby alespoň dali vědět, jestli jim to dorazilo či nikoliv, za měsíc najednou z ničeho nic volají, že musí přijít nejlépe druhý den na pohovor, ok, zajistíme hlídání, já jedu dřív z práce atd. Jana jede kvůli tomu i 40km tam a 40 zpátky a oni nemají ani tu slušnost se ti pak ozvat jestli tě tedy přijmou nebo ne i přesto, že ti slíbí, že se do týdne ozvou a poznáš to až za týden, že je inzerát stažený. Jako nevadí, že třeba nepřijmou, ale žádná úcta k lidem není, co by se pak namáhali napsat, jednu větu, že si vybrali někoho jiného. Je jen málo firem, co reagují, slušně odpoví, a pak i zavolají, že to třeba nevyšlo.  Tedy práce je sice dost, ale ten pracovní trh je poněkud zvláštní, na to, že nejsou lidi. Kolikrát to vidím tak, že ty firmy si za to můžou asi sami, jestli se obdobně chovají i k lidem co již u nich jsou a ty hledají v dnešní době jinou práci a jako že hledají. Páč zažila Jana i 50 uchazečů o jedno místo, což je divné když všude lidi nejsou, protlačila se do užšího výběru 8mi, dál už ne.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ženský to mají ovšem složitější kvůli dětem, ale o těch jsme nehovořili, to je bohužel jiná story a máte 100% pravdu...

Všem spolužákům rodiče říkali, ať se učí nebo budou pracovat rukama.... Do tedka nechápu, jaká je ostuda pracovat rukama.... 

Jinak petře podnikat může každý a můžeš dělat přes živnostnák pro firmy....

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...