Přejít na obsah

Clintův pirátský klub II


Clint

Doporučené příspěvky

Ale že jsme se za těch 30let vypracovali a dotáhli k tomu Západu, že?

 

Krajina zplundrovaná fabrikama, kde lidi berou 15tis.Kč, mnohdy ani to ne. Češi nejsou a tak nám tu tahají bordel z jihu a východu a jako bonus nám k tomu vzrostla kriminalita, viz. MB, Novojičínsko nevyjímaje Huyndai atp.

 

Dopadne to jak s Tatra a.s., která zaměstnávala 20tis.lidí a teď s bídou 2tis.. Nevadí, ty železné haly příroda pojme časem.

 

Jsme jen obyč vazalové a necháme si zasírat republiku. Hodiny tikají a krize za dveřmi, jelikož živitel Evropy (Německo) je v jaksi v loji.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sabizo, je vidět že máš to štěstí být v té lepší (bohatší) skupině obyvatel. Nevím jaké máš rodinné zázemí, nevím o tobě nic takže tě nebudu soudit, ale já mám 2 děti, manželku která jedinou práci v okolí na 3 směny vzala kvůli tomu, aby byla v blízkosti domova, kdyby bylo třeba něco řešit rychle. Dělá za minimálku, protože zaměstnavatel moc dobře ví, že práce jiná pro ženské tady není, nemá na výběr a tak to je a Petrrrr by ti mohl vyprávět, jak to je v západních Čechách. Jediná práce dobře placená je Plzeň, do té nemůžeme dojíždět oba dva nezávisle na sebe, ať už z finančního hlediska (65km denně jen kvůli práce to mám do Plzně), tak z časového (kvůli dětem). Proste to tak je, nemám tobě ani ostatním za zlé, že se máte dobře, přeju Vám to, ale na druhou stranu byste měli pochopit, že ostatní na tom takhle nejsou a v době kdy je třeba mít auto nebo i dvě (u nás nejezdí vlak, autobus jen školní ráno a odpoledne, není tu samoobsluha, prostě normální klasická vesnice s hospodou), tak na to auto musíme i mi vydělat nějak [emoji6]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sabiza ti odpovi, za praci prestehuj celou rodinu. Jednoduche. Nikdo te nenuti zit tam kde jsi.

Na druhou stranu, vsichni se do te posrane Prahy prestehovat nemuzeme. A ja bych tam ani nesel. Na co, tady mam bydleni a skolky za pakatel. V Praze sice bych mel 40 a vic tis, ale k cemu mi to je kdyz bych za bydleni solil 20 mesicne za nejakej posranej panel house 3+1. Nebo bydlel nekde v panelaku na lezato kolem Prahy a za praci stejne dojizdel.

Tedy v Praze zit ve vlastnim uz zaplacenem bydleni nebo tam zit s enorme dobrym platem, jinak to nema smysl. Trapit se v kolonach every day, modre zony i doma na hajzlu, sama naplava, samej fetak, vsude spina, smrat, hluk a smog. Ani zadarmo bych tam nebydlel. Ani za zlatou Octavii v TDI. Pribuzne tam mam Svagr a jeho zena co dela sama na sebe kadernici nekde na Andelu, pansky strih 400kc ( ty vole ve Varech dam 120). Oba si na me pomery vydelaji v celku slusne. K cemu jim to je kdyz za najem v panelaku vysmahnou 20, za skolku dalsich 8, zaparkovat vecne nemaji kde a ve vysledku jsou to vetsi chudaci nez ja tady s jednim platem a zeny rodicovske 3tis mesicne. Moje zena totiz jako ta Sabizovo nemusela po pul roce do prace dite strelit nekam do kojenaku aby Sabiza mel na Passata a prefabrikovany plot kolem noveho baracku v satelitu [emoji3]. Moje zena byla ted 7let doma s obema detma a to je pro me vic nez barak, octavka, tesla a nevim co jeste. Ano, ziju jak zebrak jen v panelhouse, mam jen 6let posranej Rapid, ale za to, mam neco jineho. Cas se svymi detmi. Kazdy to ma ovsem jinak.

 

 

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stringo, mě je to naprosto jasný - před lety (ještě když jsme neměli děti) jsem uvažoval o tom že si koupíme pozemek (na Semilsku, nebo Jablonecku) a postavíme (nebo si necháme postavit) domek. Finančně by to asi s pomocí prodeje bytu v Praze a nějaké hypotéky asi šlo, ale přesně tam byl ten problém s prací - sice by i byla ovšem proti Praze za málo, a každopádně s dojížděním obou. A aby se finančně vyplatila bylo by to skoro na celý den.

Ono bydlet v Praze taky není žádná sranda, pokud nejsi ve svém (a to naštěstí jsem), neboť ceny pronájmů jsou v dnešní době i za obyčejný panel drastické a i tak je velká poptávka.

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však to já chápu Stane, proto říkám, nezávidím nikomu peníze, jen mě nasere když potom někdo kdo neřeší denně peníze, začne házet moudra jak to máme všichni v pohodě a že jen brečíme. Ono to není jenom o tom chtít, ono je toho třeba kolikrát mnohem víc, já jsem teď na starém baráku, kde chce děda s babi dožít, nikdo sem nešel, jim by to spadlo na hlavu, tak tu jsem s rodinou, aby mohli v klidu dožít, pořád je co opravovat, do práce daleko, není to snadné, nemůžu se na ně vysrat jako to udělal zbytek rodiny. Jo, je to moje, ale je to 70let starý barák, v prdeli světa...neříkám že to je špatné, děti jsou na zdravém vzduchu, ale není to žádná výhra... Děti teď chodí na základní školu a do školky, mají tu kamarády takže minimálně 10let tu ještě budeme kvůli nim, co bude potom zatím nevíme, chtěli bychom blíž k Plzni kde je víc práce... ono se těžko něco mění když se to blbe sejde.

  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezky to napsal Petr, nejde mu tolik o prachy, ale o rodinu. A to stejné cítím i z Tvého příspěvku. Taky jsem zvažoval možnost prodat byt a jít do domu někam směrem západně od Prahy, ovšem než jsem se rozkoukal jsou už ceny nesmyslné vůči našemu příjmu. O hypotéku nemám zájem, už by to nebyla jen taková částka, kterou bychom splatili třeba i z jednoho platu.

Samozřejmě pokud má člověk dobře zaplacenou práci, spousta věcí je jednodušších. Ano po roce 1989 má každý tu možnost se vyšvihnout se nahoru. Ne každý má ovšem ty ambice, ale tak to holt je. Vždy budou jedni bohatí a druzí chudí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a muj zivot hosi se ted otoci o 180°. Bud vyhraju konecne ve sportce, uz to cejtim v kostech ze by to melo konecne prijit. A nebo, zena uz nastoupila do prace dnes, tedy uz mam pripravene vidle abych ty prachy za cas mel cim prehazovat aby to neplesnivelo. Octavky budu mit rozestaveny po meste, ze kdyz me chytne chcani abych mel kde a nemusel nekde za krovi. BMW na pondeli, Medved na utery, RAM streda, Bentley ctvrtek, Lexus patek, sobota nejezdim a nedele Rolls samozrejme. Do Krusarny uz jen soukromym vrtulnikem. [emoji6][emoji16] Pak Vam vsem v Krusarne zaplatim neperlivou vodu. [emoji23]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Stringo napsal:

Sabizo, je vidět že máš to štěstí být v té lepší (bohatší) skupině obyvatel. Nevím jaké máš rodinné zázemí, nevím o tobě nic takže tě nebudu soudit, ale já mám 2 děti, manželku která jedinou práci v okolí na 3 směny vzala kvůli tomu, aby byla v blízkosti domova, kdyby bylo třeba něco řešit rychle. Dělá za minimálku, protože zaměstnavatel moc dobře ví, že práce jiná pro ženské tady není, nemá na výběr a tak to je a Petrrrr by ti mohl vyprávět, jak to je v západních Čechách. Jediná práce dobře placená je Plzeň, do té nemůžeme dojíždět oba dva nezávisle na sebe, ať už z finančního hlediska (65km denně jen kvůli práce to mám do Plzně), tak z časového (kvůli dětem). Proste to tak je, nemám tobě ani ostatním za zlé, že se máte dobře, přeju Vám to, ale na druhou stranu byste měli pochopit, že ostatní na tom takhle nejsou a v době kdy je třeba mít auto nebo i dvě (u nás nejezdí vlak, autobus jen školní ráno a odpoledne, není tu samoobsluha, prostě normální klasická vesnice s hospodou), tak na to auto musíme i mi vydělat nějak emoji6.png

Rodinné zázemí je takové, že matka byla 3/4 mého dětství samoživitelka, třikrát musela jet makat do zahraničí, aby nás zajistila a já byl vždy půl roku u prarodičů nebo u sousedky... Vyrůstal jsem v devadesátkách v Ostravě, kde byly spíše jen hutě a podobné zvěrstva. Matka je vyučená kuchařka, takže žádná sláva. Rodina manželky je taky dost zajímavá. Když to vezmu kolem a kolem a před pěti lety jsem se vrátil z Francie, tak jsme nic neměli.

A co vám brání se přesunout do Plzně? Já bych to rád zjistil, protože Ty tam tu práci evidentně máš a podle toho co vím, tak některé profese si tam přijdou na docela pěkné peníze (teď mi tam někdo nabízel práci). Co jsem koukal, ani ceny bytů nejsou nijak špatné a mají tam naprosto dokonalou kavárnu, kde bych protočil celou výplatu. :D 

Co se týče té vybavenosti, myslíš, že u Prahy je to jiné? U nás ve vesnici nemáme ani ten ranní autobus do školy... resp. byl, ale pak rozkopali most, který je dva roky v nehnutém stavu a děti chodí kilometr na další zastávku po cestě bez chodníku.

A sorry, ale mít se dobře, tak nejezdím v opravovaném Passatu za 120 tisíc a Kii za 200... Kdybych se měl dobře, tak se s váma ani nebavím, protože nemáte Jaguary jako já. :D:D:D

 

před 4 hodinami, kokta7 napsal:

sabiza je synovec klause...

To bych si raději prostřelil hlavu než mít křivej charakter a nejspíše i držku.

 

před 4 hodinami, Clint napsal:

Sabiza vede dva bordely na Teplicku a jeden šantán v Chebu. Tohle mu nese líp, jak Plačkovi manželka v králičím kozichu u Pupu. emoji6.png

Ses to dozvěděl včera co? Prý mi tam dojel nějakej vidlák, co za sebou tahal slámu a vrzala mu celá Octavia. :D Prej vyložil pupek na bar a plácal něco o tom, že chce půjčit lopatu, protože čeká první sníh na runwayi někde v PRaze. D2vky tomu nerozumněly, přeci jen jsou z Chebu.

 

před 2 hodinami, Petrrr napsal:

Moje zena totiz jako ta Sabizovo nemusela po pul roce do prace dite strelit nekam do kojenaku aby Sabiza mel na Passata a prefabrikovany plot kolem noveho baracku v satelitu emoji3.png. Moje zena byla ted 7let doma s obema detma a to je pro me vic nez barak, octavka, tesla a nevim co jeste. Ano, ziju jak zebrak jen v panelhouse, mam jen 6let posranej Rapid, ale za to, mam neco jineho. Cas se svymi detmi. Kazdy to ma ovsem jinak.

Manželka šla do práce, protože chtěla. Nemusela. Jen se jí naskytla příležitost, která se neodmítá. Já byl rozhodnutý, že půjdu na rodičák, pokud malá nebude jesle zvládat a nebude to dobré. Měli jsme možnost se rozhodnout a v podstatě bychom nestrádali, protože žena by vydělávala dost na to, abychom zaplatili hypotéku a věci s tím spojené. Ono ne nadarmo se dneska říká, že čím bohatší jsi, tím chudší jsi...

Ano, máme se teď o něco lépe, ale taky máme obrovské závazky. Jsme 5 milionů v mínusu za pozemek, dům a další věci. Taky se musíme ohánět, abychom to všechno měli.

Jen mi, prosím, vysvětli jednu věc. Chodíš do práce. Počítám na 8 hodin denně. Něco Ti zabere cestování. Jak moc jsi s dětmi více než já s dcerou? Vlastně nic moc, co? Já mám tu výhodu, že dva až tři dny v týdnu jsem na home office, takže si dcery užívám až, až... a díky tomu, že jsem rozežranej zmrd, který dělá v obrovském korporátu na relativně dobré pozici, kde už jen koordinuji lidi, mám na ní v průběhu home office dost času. A budeš se divit, ale firma si mě z nějakého důvodu cenní tolik, že mi to dovoluje. Manželka dělá v průměru 13 dní v měsíci, takže se budeš divit, ale malá chodí do jeslí od začátku na baj voko dva až tři dny v týdnu. Takže mi, prosím, řekni. Kdo je více se svými dětmi. Ty, který chodí 5 dní v týdnu do práce nebo já? :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sabizo, přeju ti že se ti podařilo být spokojený. Podle mě můžeš říct, že se máš dobře. Kdo dneska může mít hypotéku na 5mega [emoji3]

Třeba mi taky jednou přijde zajímavá nabídka, já dělám kontrolora kvality výroby turbín, teď už víc jak 2 roky na pozici 3D kontrolora kvality vstupních dílů. Proč nejsem blíž Plzni jsem psal (jinak mám být v Nýřanech - kousek od Plzně na který mám hypotéku a teď ho už víc jak 5 let pronajímám kvůli tomu, že jsem šel na ten barák kvůli prarodičům). Ale už bylo dost nářků, mě jde jen o to, vždycky usadit ty, co si myslí jak je to v ČR strašně super, protože se jim daří. Mnohem více lidem se totiž nedaří a to nejsem úplně ve sračkách jako spoustu dalších lidí. Mám co žrát, mám kde bydlet, mám práci a dokonce i nový vůz (na leasing), zvládám k tomu spořit dětem ale na úkor tomu jsem nebyl ještě na žádné pořádné dovolené a musím se sakra ohánět, abych všechno táhnul. Ale říkám si, že to dělám pro rodinu a snad se mi to jednou v dobrém vrátí [emoji6]

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sabiza tě zaměstná, budeš se mít jak ve vatě, mít ten moderní home Office, to se teď tak dělá, to jezdíš po výletech s rodinou a přitom jsi v práci [emoji1787]
Pak si vezmeš hypotéku taky na bůra a koupíš nového VW [emoji6] Sabiza rozjíždí nový tým, potřebuje pracanty [emoji108]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo Stringo, a ze pry ja jsem placka. [emoji23] Musim uznat, ze ten Sabiza je tedy frajer a treba jsem se trochu v nekterych vecech u nej mylil. A to ja zase umim priznat. Kdyby ten kluk usata jeste nebyl taaak mooooc velkej eurofil bylo by to fajne, pac do slepice a Clinta se on radne oprit umi. [emoji16] No nikdo neni dokonaly. [emoji23]

HO bych delat mohl taky, ale staryho psa novym kouskum nenaucis, povaha me prace je takova, ze potrebuji klid a prostor na soustredeni vcetne komfortu prac prostredi ( jak by Clint rekl u kopirky [emoji23]) a to doma nemam. Staci kdyz doma cas od casu delam mensi melouchy. Tu rodicovskou jsem myslel, ze deti mohli stravit v klidu doma spis s mou zenou nez se mnou. Pac 8h prac. doba je obcas spis jen zbozne prani. S cestou je to spis min 9h. V extremu i 12h treba ted v rijnu kdy horelo nekolik terminu. To uz clovek po mesici pada na drzku. Detem ten cas snazim vynahradit o vikendech nebo ve zbytku dne. O vikendu do prace totiz nejdu i kdyby nevim co.

Nastesti uz me nyni po 7mi letech zase cekaji jen lepsi zitrky a nekompromisni vatarina. [emoji23]

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...