Přejít na obsah

Clintův pirátský klub II


Clint

Doporučené příspěvky

Jirko, ty najivko, ty si chytl uz nejakou najivni nemoc od Sabizi ne?
Uz u O1 byla vymena rozvodu u dehta 90tis km. Znam dva lidi co si mysleli to same co ty a na vymenu se vysrali. V 95tis jim to skocilo. Ano je pravda ze existuje rada lidi co jim to bez vymeny vydrzelo dele, ale ty by ses na to v dnesni dobe kvality a uspor spolehal? Ja tedy ne. Rada servisnich ukonu ( ll olej apod) natazeno do nesmyslu. Jak to treba, ze SA vubec nepredepisuje vymenu chladici kapaliny, kdyz ostatni vyrobci ano ( 5let) Ze by mela SA nejakou kapalinu z NASA? [emoji23]
Stan uz tu NASA kapalinu po roce poznal. [emoji23]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 54 minutami, Petrrr napsal:

Jirko, ty najivko, ty si chytl uz nejakou najivni nemoc od Sabizi ne?
Uz u O1 byla vymena rozvodu u dehta 90tis km. Znam dva lidi co si mysleli to same co ty a na vymenu se vysrali. V 95tis jim to skocilo. Ano je pravda ze existuje rada lidi co jim to bez vymeny vydrzelo dele, ale ty by ses na to v dnesni dobe kvality a uspor spolehal? Ja tedy ne. Rada servisnich ukonu ( ll olej apod) natazeno do nesmyslu. Jak to treba, ze SA vubec nepredepisuje vymenu chladici kapaliny, kdyz ostatni vyrobci ano ( 5let) Ze by mela SA nejakou kapalinu z NASA? emoji23.png
Stan uz tu NASA kapalinu po roce poznal. emoji23.png

A pokud by sis to všechno zjistil správně, tak víš, že od 08.03 byl interval zvýšen na 120 tisíc km, protože auto dostalo kvalitnější a lepší materiály do motoru, ale nevadí. Jedna jediná pravda stačí. :) A jak bys sám mohl vědět, tak servisní intervaly jsou napsány tak, aby měli ještě 10 - 20 % rezervu, protože už tehdy se počítalo s tím, že deget používají hlavně firmy a jsou to služební auta... Passat dal na rozvodech úplně v pohodě 180 tisíc. Já teď uvažuji, že je vyměním, ale to hlavně kvůli stáří vodní pumpy (je originální) a napínací kladce, protože ta se při rozvodech nemění.

 

A teď k oblíbenému tématu. Výměna oleje... LL oleje a interval 30 tisíc je určen hlavně firmám, kterým má auto vydělávat. Řekni si, že někteří obchoďáci najedou ročně 40 - 50 tisíc kilometrů. Kdyby se drželi krásných návodů a měnili by olej co 10 tisíc kilometrů, stálo by to firmu nemalé finance (olej, práce mechanika, nádhradní vozidlo atd.). Na Passatu mám 241 tisíc, než jsem ho vzal ve 225 tisících, tak se mu měnil olej taky co 30 tisíc a motor jede jako hodinky. Nepociťuji žádný problém, žádný hluk, atd. Stačí tankovat solidní palivo, auto nepodtáčet, nešlapat na to, když je studené a chovat se k tomu normálně. A samozřejmě do toho nelít olej jako je Shell nebo Castrol (VW v Belgii do těch aut dle servisní knížky lejou Liqui Moly nebo Ravenol). 

 

Jo a mimochodem, proč měnit chladící kapalinu, když se v těch autech ztrácí? :D Insignia ju žrala jako prase, dokonce i ta blbá Fabie jí žrala...

 

Já jsem v tomto fakt takovej divnej, protože po těch pár letech v Mercedesu jako mechanik jsem viděl fakt hodně. Rozsypaný auto ve 120 tisících, auto s 500 tisících na LL oleji nebo přetočenej ODO metr s nájezdem 1 200 000 km...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Firemni auta jsou kazdemu sumak, se za 5let nebo drive odepise z dani a koupi nove. Na druhou stranu si myslim, ze rada firemnich aut maji mozna lepsi podminky pro zivot prave tim, ze jezdi hodne, jezdi dalky, malo studenych startu a nikdo s nima nejezdi na spotrebu, to mozna ostatne duvod proc to ty ll hovadiny zvlada..
Jinak mam Rapida 6,5 let 111tis km a jestli jsem doleval 2x hladici kapalinu po 2dcl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joo, kluci. Jste frajeri, kdybych to nemel tak daleko, nastartoval bych slepici a zajel taky. Bo mi admiral dluzi jeste syr o prumeru vetsim jak ty jeho 18" kola.
Probrali bychom Sabizovo vysrani, samozrejme EU, uprchlicke cmoudy, najedli bychom se, pochvalili novou O4 a bylo by nam krasne. Tedy doufam, ze tomu tak bylo i beze me.
Cholesterol by jen simral nase briska a Sabizovi by zvonelo v usich. Krasna predvanocni idea.
[emoji16]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...