Přejít na obsah

fabia 2 nesviti dalkova svetla


criters

Doporučené příspěvky

více  informací chce  aby se to  mohlo  odstranit  ,  jsou to  světla  na  h4  žárovku  ,  nebo  jsou  to  čočky  na jednu   h7   ,  nebo  máte  v  parabole  dvě  žárovky    jednu  na  potkávací  druhou na  dálkový     jaký  je to  rok  výroby   možností  je  dost  a  pak  se  může  něco  dělat  .     .Jak  píšete  svítí  potkávací  a  po  přepnutí  na  dálkový  nesvítí  ano   ani  jedno   tak  jsem  to  pochopil .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli už je vyloučena páčka pod volantem, tak by to taky mohlo být "relé světelné houkačky". Podle schématu J828, taky označené jako 10.2, v tom nepřístupném místě v palubce za spínačem světel. Menší relé 2. zprava, v prostřední řadě.

Taky by to samozřejmě mohlo být kdekoliv ve vedení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To relátko se dá zkontrolovat. A jestli je vadné, tak by se možná dalo i opravit. Třeba má jen opálený nevodivý kontakt a stačí ho očistit.

Je to taky jen jedna z možností závady. Ale jestli není někde přerušené vedení, tak nejpravděpodobnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znovu jsem schema prozkoumal a nějak se mi to nezdá. Když ti světelná houkačka svítí normálně.

Máš zapnutá světla vypínačem? Nejezdíš jen na automatické denní osvětlení? Kontrolka dálkových na palubce se rozsvítí? Jak popisuješ to divný cvakání u světel, tak to se odklápí clonky. To je v pořádku.

A když vytáhneš pojistku pro dálková 36, tak by to nemělo dělat nic a žárovky by měly svítit pořád. Je to tak?

A ještě píšeš ročník 2008. Ale v květnu byla drobná změna. Máš to před květnem, nebo po. A čočková světla bez natáčení?

Ještě jedna otázka. Kontrolka tlumených světel na palubce taky zhasne?

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano kdyz vytahnu tu pojistku tu 36 nereaguje to.ano svetla jsou zapnuta vypinacem.kontrolka na dalkove normalne sviti.na denni sviceni nejezdim.jsou to cockova ale nevim jestli s natacenim nebo ne.vyrobeno 30.6.2008.kontrolka zhasne

Editováno: , autor: criters
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene. J828, nebo taky 10,2 je relé světelné houkačky. Dávám obrázek s popisem odkud co vede. Při tlumených jsou žárovky napájeny ze zapnutého spínače světel přes klidový kontakt relátka., Při zapnutí dálkových se přes pojistku 36 odklopí clonky ve světlech, a sepne relé, Přepne napájení žárovek přímo z baterky. Ale úplně stejně to funguje při houkačce. Tak nevím.

To je jediná změna napájení žárovek při dálkových, to přepnutí na těch kontaktech. Jen se přepne z vodiče od vypínače na vodič co vede od baterky. Žárovky mají svítit stejně, jen se odklopí clonka ve světlech.

Může být chyba taky někde ve vedení, nebo někde špatné ukostření.

30239049_Svtla.thumb.jpg.d5efe60b0ecdb6e9dc08388ea8ab8058.jpg

To schéma si můžeš stáhnout tady na fóru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Zdravím Vás, rád bych poprosil o pomoc s "diagnostikou" problému. Mám FII tour s čočkovými světly.

Při přepnutí páčky do polohy dálkových světel, mi světla zhasnou (a nesvítí ani kontrolka dálkových světel). Světelná houkačka ale funguje bez problémů (také se rozsvítí kontrolka). Byl jsem přesvědčený, že bude problém v páčce. Ale po přečtení pár příspěvků tady začínám mít podezření i na relátko. 

Co je to podle vás spíše, páčka nebo relátko?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zoufalí se stébla chytá. Potřeboval jsem to vyřešit před technickou. Dula má pravdu, bylo to páčkou. Ale vyřešil jsem to (snad) šalamounsky. 

Občas to zafungovalo. Opravdu ale náhodou. Tak jsem byl na tu páčku "razantnější" a začalo se to lepšit. Z deseti přepnutí tak 2 spustili dálky. Shánět nové páčky a měnit je mě zatím nelákalo. Kompresorem jsem to kolem páčky vyfoukal a z tak 50ti přepnutí nezafungovali dvě...

Je možné, jak tím autem nejezdím večer a v noci a nepoužívám to přepínání tak moc, že by se to zaneslo bordelem a proto to nefungovalo?

Ještě bych se chtěl zeptat. Ve schéma jsem našel relé na světelnou houkačku. Na dály to nemá relé? Předpokládal bych, že tam to relé musí být kvůli těm clonkám. Nebo jak světelná houkačka tak dálky používají jedno relé?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš opravdu světlomety s jednou žárovkou a clonkou, tak to funguje tak, že jak při světelné houkačce tak i při dálkových světlech přepne relé světelné houkačky J828 napájení žárovky od spínače světel na napájení z trvalého +12V a současně se zvednou clonky. Tím se rozsvítí žárovka světelné houkačky i při vypnutých světlech. Takže pokud funguje světelná houkačka a nefunguje přepnutí na dálková světla, chyba není v relátku, to funguje v obou případech stejně.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...