Přejít na obsah

Chladiaca kvapalina pod MIN ryskou


Xrainman

Doporučené příspěvky

Ahojte

 

Na Maxidote mi vyskočilo hlásenie, že chýba chladiaca kvapalina. Keď som sa pozeral, tak je asi 2-3 cm pod MIN ryskou. 

 

Chápem, že je teplo. Ale nepozdáva sa mi, že v aute, ktoré má pol roka a najazdených 10 000 km takto ubudla chladiaca kvapalina. Čo je horšie, tak G13 som zatial nenašiel na žiadnej pumpe (prešiel som ich asi 5 v Bratislave). 

 

Nalejem tam 1-2 deci destilovanej vody a objednám sa do servisu.

 

Má niekto podobnú skúsenosť? Motor 2.0 TDi.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem umýval auto a mrknul do motoru a měl jsem po 6tkm hladinu akorát na MIN. Tak jsem trošku destilky dolil. Předtím jsem se na to moc nedíval, pokud by bylo málo, hlásila by to kontrolka, je možné že to tak bylo už začátku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaujímavé je, že keď som pozeral kvapalinu o týždeň neskôr, tak už bola len mierne pod ryskou. Dolial som trochu destilovanej vody a budem sledovať či to znovu neklesne. Je možné, že bola nízka už u dealera. Nenapadlo ma pozerať kvapalinu pri preberaní auta :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 2. 9. 2018 na 5:38, Patrik1971 napsal:

Myslim,ze takyto 1razovy ubytok chladiacej nemusi znamenat nic,cim by sa mal clovek zaoberat.Ak sa to samozrejme zacne opakovat,je niekde problem.

Inak nechapem to doliatie destilky,pretoze beznejsia kvapalina,ako G13 snad ani dnes uz neexistuje,leje sa do vsetkeho a maju ju uplne vsade.

 

Mozno mimo Bratislavy. V BA som vyskusal 2x Shell, 2x OMV a 1x Slovnaft. Sortiment pre auta sa stale viac a viaz zmensuje. Napriklad len na jednej pumpe mali destilovanu vodu, G13 nebola ani na jednej z nich.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Aktualne info:

 

- po doliati destilovanej vody sa znovu objavil rovnaky problem (asi 2 mesiace po prvom pripade)

- objednal som sa do servisu

- v servise nezistili ziadnu zavadu

 

Podla prijmacieho technika odvzdusnili system a doliali chladiacu kvapalinu. Na otazku ci je bezne, ze chladiaca kvapalina unika na novom aute som dostal odpoved v zmysle "nie je to nic nezvycajne u novych aut". Pokial by sa to znovu objavilo, tak to preveria znovu.

 

Mal som niekolko novych aut a ani raz sa mi nestalo ze by som musel dolievat chladiacu kvapalinu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Je to sice uz davnejsie, ale na OII FL som mal rovnaky problem, ked pri novom aute unikala chladiaca kvapalina. V servise najprv tvrdili, ze to je bezne, ale ked sa mi to stalo 1x za tyzden, tak potom zistili, ze hadicka bola dohryzena (male dierky) od nejakych hlodavcov - co asi niekde na parkingu vo vyrobnom zavode maju hlodavce raj :) Hadicku vymenili a odvtedy ziadna kvapalina nemizla. Teraz cakam to iste na Kodiaq-u, ktory mam od 16.11. vyrobeny ale zatial caka na expedovanie kvoli homologizacii :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ten istý problém. Mne palubný počítač nehlásil žiadny únik, len som sa rozhodol, že po polroku skontrolujem hladiny kvapalín a zistil som, že tá chladiaca je 2cm pod minimom. Vedel som, že je takáto strata ešte v norme (vzduch od výroby v systéme), kúpil som v servise originálnu škodácku G13, nariedil som ju 1:1 na -35 a dolial po max na ryske. Zatiaľ mesiac bez straty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Zdravim. Chtel jsem se zeptat, jestli treba nekdo z vas uspesne nevyresil reklamaci? Mam 2.0 TDI 110 Kw, 2018, najeto 60 tis., auto stale v zaruce a pri kazde rocni prohlidce se doleva chladici kapalina, ktera behem roku klesne vzdy z max na min, pripadne i pod min. Takhle se to opakuje kazdy rok. Taky uz mi jednou v servise psali, ze zkouska tesnosti ok, unik nezjisten. Tak kam se to pak ztraci?? Chapal bych to u noveho auta prvni rok, casem se uvolni nejaka ta bublina, budiz. Ale porad? Nerad bych po zaruce caloval vodni pumpu nebo tak neco. Ma nekdo zkusenost, ze by servis na neco prisel a vyresil to? Jakakoliv rada dobra. Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky furt trochu dolívám, v tomto příspěvku jsem psal, že mi to tlakovali někdy ze začátku a na únik nepřišli. Od té doby prostě jednou za čas trochu doliju. Nedávno jsem trochu dolil, už bylo pod min, auto ale ještě nic nehlásilo a po další jízdě, když jsem to pak kontroloval bylo kapaliny víc než když jsem dolíval. (dolívám na střed a teď už se blížilo k max).

Akorát je divný, že u předchozích dvou oktávek  jsem nikdy nic nedolíval...

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...