Přejít na obsah

Autobatéria


Badura

Doporučené příspěvky

Pokud pises, ze vytazeni pojistky 50 nic nezmeni, tak je problem v zamykací jednotce zadní kapoty (F256). Pouze z ni vedou dva prime draty do BCM - pin T73a/52 a 53 na kontakty spinace zavreni zadnich kapoty. Spinani je proti kostre:

obrazek.thumb.png.363e0a4b998219f38d106e5889019fcb.png

 

Takze to tipuji na vadny mikrospinac zamku. Asi je zoxidovany, plne nesepne a uroven napeti se pak pohybuje nekde mezi hranicnim napetim pro otevreno/zavreno. A jak pises, BCM tak neusne.

 

Takze pokud si troufas, tak rozdelat vycistit nebo vymenit mikrospinac nebo pripadne cely zamek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Vyberal som aj poistku č:42 čo je zámok kufra a spínač na otvorenie kufra ,žiadna zmena chyba stále na display. Na FB skupine škoda superb mi poradili vybrať led osvetlenie kufrových dverí. Čuduj sa svete chyba hneď zmizla. Display hneď zhasol. Takže problém vyriešený. Aliexpres led svetielka nikdy viac. Ďakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

 

víte prosím někdo jaké jsou rozdíly mezi autobaterií, kterou autorizovaný servis prodává jako verze Original a autobaterií ve verzi Economy?

 

Tedy kromě ceny…

 

Má někdo z vás zkušenost s vydrží té verze Economy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výrobce pro ŠA byla Akuma, od jisté dobdy ten, kdo dá nejlepší nabídku. Taky jsem ji měl a sloužila by dál, než mi ji ukradli. Prvovýrobní jsou vždy ty nejlepší (vydrží víc jak ten "Original"). A z těch dvou vyjmenovaných bych rozhodně bral Exide. Ta se asi tak dá srovnat s nejvyšší a dražší řadou Varta Silver Dynamic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 10. 9. 2021 na 6:45, LiveBomb napsal:

@S-N a proč si tu baterku nekoupíš u některého z jiných prodejů za normální peníze?


Byl jsem trochu v časové tísni, takže servis byl pro mne cestou dražší, ale s méně starostmi. I tak jsem nakonec musel užít 3x vnější zdroj proudu, abych nastartoval :-(

 

A moje nová autobaterie (70 Ah, EFB) ve verzi Škoda Economy je od výrobce Moll. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den prosím vás taky řeším otázku koupě nové autobaterie chci tu v příloze doporučili mi ji tak to zkusím cena 2700 Kč Škoda Superb combi 3 2.0 110kw dsg Star stop

Jen mi prosím vysvětlete jestli si to můžu vyměnit sám bez toho abych to musel nakonfigurovat nebo stačí vyměnit a auto si to "udělá samo" někdo říká že stačí vyměnit a po cca 10 km přestanou svítit kontrolky nebo vypnout motor pár krát a bude to taky dobře asi 3 mechanici to řekli ale zase někteří říkají že se to musí napíchnout na diagnostiku 🤔🤔🤔🙏🙏🙏 prosím o pomoc odpověď děkuji

Screenshot_2021-04-07-13-10-51-983_com.android.chrome.jpg

Editováno: , autor: kuldam1600
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A není zde podmínka, že auto musí být stále "pod proudem"? Přes nějaký externí zdroj, jinou baterií? Četl jsem názory, že jakmile bude baterie trvale odpojena, tak po připojení té nové mohou být nějaké problémy... Ale třeba se pletu, spíš aby to potvrdil někdo s vlastní zkušeností výměny u S3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, bouchy napsal:

Exide AGM (y) - nakódovat se musí v případě, že se mění typ akumulátoru - normální za EFB a podobně. Pokud je to AGM za AGM, tak to není nutné. Elektronika si to osahá, podvybije a dál je to ten příběh se S/S a rekuperací.

Teď tam máme originál tuto

IMG-20210928-WA0002.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Ahojte, nie som mechanik ani nic podobne, tak sa pytam. Bezne ked startujem, trva to sekundu a auto nabehne. Za posledny mesiac sa mi uz 2-3x stalo, ze  auto startovalo cca 3 sekundy. Vonku je 5 stupnov. Start vyzera takto: tu-tu-tu-tu-tu-tu bruuum 😃 sorry, neviem to inak popisat. Co to bude? Baterka? Starter?
Dnes rano ked som nastartoval auto, carista mi ukazala dobitie na 63%. Cesta do prace cca 22km, bateria dobita na 74%.
 
Po 9 hodinach som si sadol do auta, opat dlhsie startovalo, bateria 62%. Viem nejak zistit co mi vybija bateriu? Ci toto vybijanie je v poriadku?
Bateria by mala byt povodna.
Jedine co mi napada je, ze mam vypnuty start stop, v columbuse vidim, ze auto ma vysoku spotrebu, ale to je asi len informacne a nema to vplyv..
 
Vdaka za rady
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...