Přejít na obsah

Zapůjčka SUPA


Alister W.

Doporučené příspěvky

Čaute všeci, chci vás poprosit o radu... Mizíme s frajerkou cca na rok do Anglie a nechce se mi nechávat Supa jen tak stát rok na asfaltu. Přemýšlel jsem nad prodejem, ale na to ho mám moc rád. Takže jsem se domluvil s bráchou, že ho bude rok užívat, pač chtěl stejně svojí oktávu prodat. Auto tedy bude v provozu než přijedu mým bratrem, otázka ale zní..? Mám auto na něj radši přepsat, nebo existuje nějaká jiná možná varianta, či to nechat být? Bráchovi věřím, takže se nebojím o nějaké okradení a podobně. Řídí taky v klidu, ale nikdy nevíte co se stane a jak by to potom bylo s řešením pojistky. Nebo mu ve věci řešení s autem udělit třeba na rok plnou moc?

 

Máte někdo zkušenosti? Díky za tipy :kol-143:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco jako všeobecná plná moc neexistuje a ne pro všechny úkony je možné někoho zmocnit.

Jde o to, že pokud bráchu někde změří radar nebo blbě zaparkuje, tak obsílka přijde tobě - ty jsi majitel a ty jsi zodpovědný za to, co se s autem děje. Jenže obsílku do vlastních rukou nikdo kromě tebe nedokáže převzít. Za pár dní se na to zapomene, ovšem vzhledem k takzvané fikci doručení u tebe za pár let může zaklepat exekutor kvůli kdysi nezaplacené tisícovce...

Tohle zdaleka není jen problém auta - poštu by jsi si měl při delší nepřítomnosti na adrese trvalého pobytu vyřešit. Cokoliv ti přijde na adresu uvedenou v registru obyvatel se po 10 dnech ze zákona pokládá za doručené. Že si to nepřevezmeš a nepřečteš je čistě tvoje věc.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...