Přejít na obsah

Columbus - vyhnout se nezpevněným cestám


Doporučené příspěvky

Lze se během plánování trasy vyhnout používání nezpevněných cest ?

 

V parametrech trasy bohužel nic takového není :( ... viz přiložený výstřižek z návodu.

 

Před několika dny, jsem přebral nové auto. Během první cesty na chatu, jsem chtěl místo Waze v mobilu dát šanci vestavěné navigaci. Bohužel, i když jde o velice snadnou cestu po asfaltové silnici, tak se mně navigace snažila hnát po prašné cestě (2-3km).

 

Pokud taková možnost v nastavení Columbusu není, budu holt dále používat Waze ... :-| 

 

image.thumb.png.b770942aa3a5b6fba0ecc75e343f79ac.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je pro nekoho banalita, muze byt pro druheho dulezita funkcionalita. Proto jsem zalozil samostatne tema. Nenasel jsem obdobny topic ani na jinych zahranicnich forech.

 

Nevim co si mam pod pojmem "premyslet kam mne to vede" predstavit ... kdyz asfaltova silnice za zatackou konci a zacina lesni cesta podle cary v navigaci nepoznam, darem jasnovidectvi bohuzel take obdareny nejsem :) 

 

Ja si priplatil za navigaci, prave abych nemusel premyslet. Pouzivam celou radu let online navigace, kde se vam obdobna vec nestane. Doufam jsem, ze integrovana navigace za nekolik desitek tisic nabidne obdobnou funkcionalitu. Bohuzel tomu tak neni ...

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Columbus sice nezpevnene cesty nemá v nastaveních, ale stejne tak jsem nezazil, ze by me na nejakou nezpevněnou cestu vedl.

 

Navíc vyhybani nezpevnenym cestam ma columbus "by default", takze pokud te vedl na nejakou cestu, která je nezpevnena, tak je to spis chybou v mapách - cili i s nastavenim "vyhnout se nezpevnenym cestam" by te tam zavedl.

 

Mimochodem, co používáš za typ trasy? Rychla nebo nejkratsi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

ahojte

ozivim tuto temu. zistil som ze navigacia v aute je oproti Sygicu v mabile , prakticky nepouzitalna. O3 , 2016.

1. bol som doma, na vychode slovenska, a na prechod do vedlajsej dediny mi ponuklo jedinu trasu - po polnej ceste s hlaskou Off Road (mam octaviu, nie GAZ). Aby ma viedla spravne musel zadat prejazdovy bod. Uz viackrat ma naviedla na nespevnenu cestu a vytrvalo sa snazila ma dostat na ňu.

2. vedie na este neexistujuce cesty (hlavne dialnice) , existuje na to zaplata?

3. staci ze je na dialnici zuzenie jazdnych pruhov (ani nie znizenie poctu) a uz ma posle obchadzkou - povazuje za uzavierku, viem to zrusit?

4. ak ja na ceste praca a vozidla su pustane striedavo v jednom jazdnom pruhu, to tiez nejako zahadne vyhodnoti ako uzavretu cestu a je schopna ma poslat na mnohokilometrovu obchadzku

 

to fakt tie mapy dostali od čiňanov zadarmo?

viete mi poradit ako tieto chyby odtranit? alebo si mam kupit este mirorlink a jazdit na sygic, preco tam kurna nedaju rovno ten ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) aktualizovat mapy?

2) pokud to navigace ma, tak pouzivat infotainment online. nevim jak na svk, ale v cechach pracuje bezchyvne.

 

pokud nepouzivas infotainment online, tak to pouziva RDS a jeho kvalita je dost zoufala (ale to nwni vina skodovky, ale poskytovatelu dat)

 

mapy nemaji s cinou noc spolecneho - jsou to mapy od HERE , a stejna data pouzivá rada vyrobcu navigaci. v tech problwm neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč myslíš, že nepříklad TomTom vydává balíky aktualizací (záplat) (včetně příspěvku uživatelů, kteří hlásí změny) snad každý týden, a to i na dávno neaktuální mapy? Jak to dělá Škoda u svých navi, to nevím. Ale půl roku je na stavby, změny značení,.. strašně moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

aktualizovane

1. RDS na sleovensku funguje, preto ma to pravidelne (aj po aktualizacii) posle kludne 20km obklukov namiesto toho aby ma poslalo cez zuzene jazdne pruhy na dialnici. Neda sa to nejako zrusit? - skratka aby nereagovala na uazvierky ktore jej posielaju rozne radia?

2. navigacia ma nadalej posle po nespevnenej ceste aj napriek tomu ze nemam off road

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nevím co dělám špatně, mám navolenou rychlou trasu a přesto mě to táhne i na šotolinovou cestu mezi baráky, aby mi to ušetřilo pár metrů oproti zatáčce po klasické silnici, případně mě to táhne vyježděnou polňačkou. S Waze jsem podobnou "chybu" nedělal. Předpokládám, že to bude ve špatných mapových podkladech, protože podobně mi zlobil i Garmin cca 10 let nazpět, ale přece jenom jsem čekal nějaký pokrok v této oblasti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikoliv, psal jsem, že jen při první jízdě jsem narazil na tři místa, kde mě to absolutně nesmyslně tahlo po cestách.

 

Toto byla první zkratka: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=16.6228105&y=50.0966581&z=17&rm=9m6SSxX.aXUnfmhga8Y0gj92u

 

a druhá: https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=16.6257529&y=49.9589658&z=17&rm=9mOv8xXKJNO1Z4K9U-U1We

 

Třetí si už bohužel přesně nepamatuji. Nepíšu to proto, abych zde hanil Columbus, protože víc než Vy bych si přál, abych navigaci mohl více důvěřovat a používat. Po první cestě ale zavládlo obrovské zklamání.

 

Doplnění: Abyste neřekl, že pouze kritizuji, tak jsem poslal request na úpravu HERE map pro ty mé dva případy. Nedělám si ale iluze, že tou jednou cestou jsem našel všechny nedostatky v mapách.

Editováno: , autor: libor12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...