Přejít na obsah

1.2TSi nejde nastartovat - neudrží volnoběh


Doporučené příspěvky

Zdravím, cca před měsícem začaly po nastartování hodně kolísat otáčky, na volnoběh to chcípalo, žádná kontrolka se nerozsvítila. Zkusil jsem vyměnit zapalovací kabely a start bez problému, vyndané kabely vypadaly ale OK(neorig. Tesly). Teď po cca 2000km opět startuje velice špatně a volnoběh ani neudrží, kontrolky jsou OK . Na první pohled kabely vypadají zase OK, nechce se mi věřit že by bylo zase po nich - stříkal jsem je sprejem proti kunám...Jediné co se mi zdá podezřelé že v minulosti po zapnutí zapalování byl slyšet zvuk elektromotorku, a teď když zapnu zapalování tak je ticho - nevíte co to bylo za zvuk a měl by být slyšet při každém zapnutí zapalování?

Tohle tsi má 63kW, najeto 90000, v 50000 měněn rozvodový řetěz za široký v rámci záruky. Auto celkem sloužilo - po 20000km začalo poškubávat při studeném motoru - vyměněny zapalovací kabely ale nakonec to bylo palivo - teď OMV+Shell a po pár nádržích už necukalo.

Nějaký starý VAG mám ale bude to na diagnostiku stačit? Díky za nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citovat

Jediné co se mi zdá podezřelé že v minulosti po zapnutí zapalování byl slyšet zvuk elektromotorku, a teď když zapnu zapalování tak je ticho - nevíte co to bylo za zvuk a měl by být slyšet při každém zapnutí zapalování?

To je zvuk elektrického palivového čerpadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak další pokračování, po kontrole zapalovacích kabelů - vypadají OK je startování bez problémů ovšem objevila se kontrolka vstřikování - P0441 -purge valve evaporating. Už jsem to resetoval a chyba je tam po pár km znovu. Snad vy to měl být netěsný ventil, nebo nádobka s akt. uhlím, tušíte kam mám šáhnout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...