Přejít na obsah

Letní pneumatiky


PatrikJ

Doporučené příspěvky

Přitom podle štítků má mít Dunlop hlučnost 68db a to je možná nejtišší guma co se dá koupit ( záleží na rozměru a indexu rychlosti).

Konkrétně Dunlop SP Sport MAXX RT2225/45 ZR17 91 Y

1573255252_Screenshot_20210507-1805302.thumb.png.ad590fa8a2f05746dfd54b3cafeebe5f.png

Já je mám na zadní nápravě z roku 12/2018. Vepředu Nexen r.v. 2020 a ten Dunlop je tvrdý že do něho nezamačknete nehet. Nexen je proti tomu bláto.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jsem před přezutím na letní. První sada letních ještě od výroby má 3,5 mm, takže tam ještě na jednu sezonu půjdou. Nicméně, přemýšlím, co zvolit napřesrok. Jestli zůstat u P-Zero nebo zkusit třeba Sport-Maxx nebo SportContact. Je to na RS v 19". Máte někdo nějaké zkušenosti? Chápu, že v 17", 18" a 19" verzích těch gum mohou být zásadní rozdíly.

 

K těm P-Zerům nemám žádné výhrady. Ale třeba se dá pořídit něco lepšího.

 

 

Díky,

A.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
V 12. 8. 2021 na 11:36, mastibruch napsal:

...pri vydatnejšim dešti překvapilo, jak rychle tato guma chyta aquaplaning.

A nebude to jen šířkou a nízkým profilem, příp. prostě moc vody na silnici? Máš porovnání s jinou pneu stejného rozměru? Mají směrový nebo stranový vzorek, jsou správně obuté?

Já nemám Continentaly, ale v dešti vnímám hlavně změnu vlastností při akceleraci a brždění, ale zase nic nečekaného nebo tragického...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Mam technicku otazku. Aktualne mam original letne pneumatiky na mojej O3 G-Tec Dunlop Sport Maxx RT 225/45/R17 91W.

 

Planujem kupit Continental Premium Contact 6.

 

1.) Musim sa drzat toho indexu 91W (270km/h)? Alebo mozem kupit "pomalsiu(?) 91V (240 km/h) alebo dokonca "rychlejsiu" 91Y (300 km/h) pneumatiku? Ja na tom aute nejdem rychlejsie nez 140 km/h.

 

2.) Mam moznost opat kupit rovnake pneumatiky Dunlop Sport Maxx RT (rok vyroby 2022). Dava zmysel kupovat taky stary model? Odvtedy uz bol aj Dunlop Sport Maxx RT2. Moje najvacsie zelanie je, aby to bola komfortna pneumatika, aby to co najmenej hrkalo na nerovnostiach. Jazdim hlavne po meste kde su same nerovnosti. Ten Dunlop sa mi zdal od zaciatku dost tvrdy. Vydrzal sice pekne (mam teraz 130tis km), ale mne ide skor o ten komfort a dufam, ze tie continentaly budu komfortnejsie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kupony V ČR musíš mít pneu s vyšším indexem, než je max rychlost vozidla (s drobnou vyjímkou u zimních pneu). Pro většinu motorizací je tak i 91V index OK. Komfort hledej především u "touring" řad pneumatik (např Bridgestone Turanza apod.), já byl před lety spokojenej s Pirelli P7. Volbou Continental Premium Contact 6 určitě chybu neuděláš, osobně bych je asi preferoval před Dunlop Sport...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@virtualno s tymi bridgestone turanza pneumatikami si ma uplne prekvapil... doteraz som o nich nic moc necital a vobec som ich nemal v hladaciku a teraz narychlo citam, ze su celkom fakt komfortne. Nie som si este celkom isty co to znamena "touring" pneumatika v porovnani s normalnou pneumatikou... ale tak do rana popremyslam. Obchod, odkial nakupujem pneumatiky ma tie bridgestony vyrobene december 2021 za 79.50 eur a continentaly vyrobene januar 2022 za 85 eur, obidva su 91W. Ak by som zobral continental 91V (ten pomalsi) tak ten je dokonca vyrobeny marec 2022. Ten rozdiel v cenach medzi bridgestone a continental neriesim... planoval som tie continentaly brat, no ale teraz som ostal nerozhodny :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, kupony napsal:

@virtual...Nie som si este celkom isty co to znamena "touring" pneumatika v porovnani s normalnou pneumatikou...

Ty sportovnější řady (teoreticky) upřednostňují trakci a grip při jízdě "na hraně", kdežto cestovní spíš nájezd, pohodlí, hluk apod. Ale rozdíly nebývají zas obrovské u tradičních značek. V odkazu jsou testy 17" (spíš high perfomance) pneumatik:

https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Tyre-Reviews-17-Inch-UHP-Summer-Tyre-Test.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@virtualano to video som si pozrel a teraz rozmyslam, ci by nahodou nebolo najlepsie zobrat Michelin Pilot Sport 5. On v tom videu sice povedal, ze tie bridgestony su komfortne ale ze tie jazdne vlastnosti nie su bohvieco. Continentalky boli fajn ale boli naj-ne-komfortnejsie a trosku naprd aquaplaning. A ten Michelin mi vyzeral celkom ok, aj co sa komfortu tyka aj jazdnych vlastnosti. No a Micheliny mozem kupit za 91 EUR/kolo vyroba februar 2022. Tie Continentaly s postovnym mam 88 EUR/kolo. Cize opat neni nejaky velky rozdiel v cene. Ach jaj, clovek ked zacne spekulovat tak to je este horsie.

 

Este sa spytam - ak by som kupil tie Micheliny - stale by pasovali? Michelin PILOT SPORT 5 225/45 R17 94Y XL (teraz mam 91W). Ina velkost na 225/45/R17 nikde nie je, je len tato velkost vo vsetkych obchodoch a tuto 94Y XL velkost mal aj na tom golfe na videu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kupony94Y XL znamená zesílenou konstrukci (možné vyšší zatížení v kg) a index 300km/h. Některé pneu se dělají jen v této zesílené variantě, sám je taky mám na autě. Jak píšu, reálný rozdíl ve vlastnostech mimo závodní okruh bude v běžném provozu a legálních rychlostech malý. Sám PS5 chci zkusit jako příští sadu, někteří členové fóra je už taky brali v 18" variantě...

DSC_1670.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@virtual prave som tie PS5 objednal. Popozeral som znova to video a pozrel som videa PS4 vs PC6 vs F1A5 a nejako tak vnutorne ma to tahalo k tym Michelinom. Uz tie PS4 boli super a ak tie PS5 maju aspon tak rovnaky komfort a zvysili zivotnost tak budu fajn. Dakujem za pomoc!

Editováno: , autor: kupony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám nově Continental PC6 v rozměru 225/40 R18 a jak psal kolega výše, také při dešti na dálnici to bylo znát, že to podkluzuje. Jsem jel cca 100 a když přede mnou auto uhlo, zrychlil jsem a úplně to začalo podkluzovat. Tohle jsem teda ještě nezažil a vůbec jsem z toho neměl a nemám dobrý pocit. Asi můžu být rád že jsem tohle zažil na dálnici a na rovince, v zatáčce někde na okresce bych taky mohl skončit ve škarpě...

Kola jsou správné nahuštěná, obutá, vyvážená, najeto asi 500 km. Co s tím? Víc zajet nebo raději koupit jiný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...