Přejít na obsah

Jak funguji elektricky ovladane pate dvere?


budis

Doporučené příspěvky

Zdravim, muze mi nektery z vlastniku Karoqa nebo kdokoli jiny popsat, jak funguji elektricky ovladane dvere zavazadloveho prostoru? Cim vsim se daji otevrit / zavrit, da se nastavit maximalni vyska otevreni, je mozne neco vezt s nedovrenymi dvermi (cas od casu vezu neco dlouheho), daji se ovladat i rucne?

 

Omlouvam se za mozna zvlastni otazky, ale nikdy jsem nemel moznost toto vyzkouset. 

 

Diky za odpovedi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otevírají se tlačítkem na dveřích jako ručně pak tlačítkem na ovládači z dálky tlačítkem od řidiče a ještě podkopnutim nohou. Výška otevření jde podle návodu nastavit ještě jsem nezkoušel. Vézt něco s otevřenými dveřmi jsem ještě nezkoušel ale asi budou muset být otevřeny úplně protože je nelze pouze přivřít( aspoň myslim) a ručně jako třeba na fabii s klasickými vzperami ovládat opravdu nejdou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nelze tedy dvere zavrit jen castecne? Mozna se ptam blbe, ale jde mi o to, ze v Roomsteru jsem obcas na kratkou vzdalenost vezl neco, co se tam treba uplne neveslo a dvere stacilo jen zajistit, aby se neotevrely uplne. Na to bych musel s el. dvermi zapomenout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

U MR2019 jdou zavřít od řidiče, když tlačítko déle držíš... Výšku otevírání si nastavíš tak, že při otevřených dveřích na max. je pomalu ručně stahuješ do jaké chceš výšky a když máš výšku tak podržíš tlačítko na zavírání kufru, ono to pípne a příště se ti už otevřou do nově nastavené výšky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomuto bych si dovolil menší poznámku. Na několika místech zde na fóru se lze (troufnu si říct od fundovaných lidí) dočíst, že jakýkoliv manuální zásah "silou" do elektricky ovládaného systému není žádoucí a ohrožuje funkčnost systému. Z logiky funkce je elektrické otevírání víka zavazadlového prostoru právě z toho důvodu, aby se do něj manuálně nemuselo zasahovat.

 

Jak se lze dočíst v manuálu ke KAROQu (kam doporučuji se podívat vždy ze všeho nejdříve), v kapitole "Víko zavazadlového prostoru s elektrickým ovládáním", v části "Nastavení horní polohy víka" (str. 63 manuálu), změna horní polohy víka se provádí, cituji:

 

1. Zastavte víko v požadované poloze

2. Přidržte stisknuté tlačítko B » obr. 50 na straně 63, dokud se neozve zvukový signál.

 

Ačkoliv vrácení polohy víka do původní pozice je následně prováděno "opatrným manuálním přizvednutím víka až na doraz", rozhodně bych doporučil minimálně pro nastavení požadované polohy využít elektrického systému, jak radí uživatelský manuál, narozdíl od manuálního zásahu, jak radí kolega nade mnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...