Přejít na obsah

Stěrače


Dzarin

Doporučené příspěvky

Osobní zkušenost s dodanými stěrači mám negativní. Auto vyrobeno 11/2018, dodáno 12/2018 a hned po cca 3 týdnech mi na okně v mrazu poskakovaly a vrzaly. Jsem je měl dole, abych zjistil, zda je u dealera někdo neprohodil (instalovali tam elektr. sledování jízd), ale stěrače vypadaly nově. Vyjádření některých uživatelů jen potvrzuje, že ty Valeo díly stojí za prd.
Teď přes léto to při dešti vrže, tak zvažují, že bych tam vyměnil ty gumičky. Zatím stírají dobře, ale iritují mne ty pazvuky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

No já jsem to taky nevydržel a vyměnil jen gumičku u řidiče a na pátých dveřích. Vyměnit to jde lehce. Je nutno násilím povytáhnout konec gumičky z drážky, pak lze sundat plastovou krytku z těch ocelových plechů. Poté se ta gumička vytáhne. Pak stačí nasadit novou, která se přistřihne podle staré a nacvakne plastová krytka nazpět.
Gumičky jsem koupil v kelly za nějakých 112kč (2ks 710mm), musí být na flat stěrače (mají trošku jiný profil). Ten profil sedí i na zadní stěrač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
V 26. 11. 2019 na 19:47, Peppo napsal:

Ja som ich hned asi po mesiaci vymenil za iné, kde sa da menit aj gumicka. Na origo sa to neda, su v celku bez moznosti vymeny gumicky. Teraz staci vymenit gumicky sa 3Eura a su ako nove.

Mě šli na origo stěračích  gumičky vyměnit bez problémů.

Gumičky za 116 Kč a je klid, žádný vrzání a skákání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 24. 11. 2019 na 22:03, Tragedie_v_JZD napsal:

Stěrače na Karoqovi jsou to nejhorší od škodovky (ohledně stěračů) co jsem kdy zažil.

 

Naprostý souhlas. Na Octavii MY2015 jsem vydržel se stěrači 3 roky. Na Karoqu jsem byl nucen je vyměnit ani ne po roce a to jsem už  6 měsíců trpěl....Je skoro neuvěřitelné co si dovolí dát na auto za 950k Kč za nefunkční šmejd. To šetření na autě je za ty 4 roky mezi zakoupením obou vozů neuvěřitelné, a to už O3 je pěkně "oj***ná" oproti O2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je to naléhání koncernu na dodavatele, na dodávku dílů za co nejnižší cenu a pak se to samozřejmě projevuje na kvalitě. Stěrače už raději ani neřeším. Vizuálně díly stejné, materiálově o něčem jiném.  Sám jsem to šetření zažil na kulových čepech řízení mé staré Fabie (servis to nakonec přiznal, že se měnil dodavatel za nižší cenu), to samé dnes materiál spojkové lamely u mé nové Fabie III ( asi to lisují z kočičích chlupů,nebo co, jak to hoří.... a to mám najeto cca skoro milión km, takže asi v noze to není), materiály kotoučových brzd a jejich hloubková rez, atd., atd.. Kdo má přístup k TPI, tak vidí kolik toho je. Pokud Škodovka nestíhá vyrábět a má zaručený odbyt, tak vůle to nějak hloubkově řešit a napravit je prakticky nulová........Buď se s tím smíříme, nebo přejdem k jiné značce, ale dnes v tom globálu, nevím jestli si někde polepšíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

docela mě štve, jak dlouho trvá, než začne stříkat voda z ostřikovačů na sklo, pokud auto chvíli stojí, stane se to, že stěrače se zapnou dříve než je mokré sklo. Máte někdo stejnou zkušenost? Přemýšlím nad řešením přidat na hadičku k ostřikovačům zpětný ventil, aby se voda nevracela zpět do nádržky a stříkala hned jak zmáčknu páčku na ostřikování. Dělal to už někdo? viz video co jsem našel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Kluci už to tady psali, ty z výroby stojí za nic....trošku jsem tomu nechtěl věřit ale přesvědčil jsem se na vlastní kůži.....neví někdo co za origoše tam cpou? Nenašel jsem žádný štítek, nebude to nějaká Čína? Prý někdy pomůže pár kapek jaru do směsi na ostřik, ale to jsem ani nezkoušel ani nezvažoval....výměna a hotovo!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono,treba sa o ne aj trochu starat.Staci sa pozriet okolo seba,ake je pocacie,co je okolo cesty a co vsetko tie stierace zo skla stieraju dolu.Samozrejme to zostava na tej gumicke,ktora nasledne straca tu schopnost stierania,cistenia.Skuste kazde rano co i len tyzden vstavat bez toho,aby ste si utreli,umyli oci,takze doprajte obcas a hlavne v tomto pocasi malu ocistu aj stieracom.Zoberte manzelke odlicovaci tampon,alebo staru fusaklu,alebo akukolvek makku handu a namocte ju dol liehu,cisticu na okna,alebo trebars aj do slivovice a pretrite nou nasledne zoparkar gumicky na stieracoch.Bude vidiet,kolko bordelu a masnoty na nich je a hned pochopite,preco nestieraju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...