Přejít na obsah

Stěrače


Dzarin

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Pridávam postreh, snáď to niekomu pomôže.


Nové auto dodané 01/2021 a mal som rovnaké problémy - ale problém bol nakoniec v kvapaline do ostrekovača. 

 

Neviem čo tam dávajú z výroby, ale nič moc to nieje. Doplnil som obyčajnú zo Schell a som spokojný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 7 měsíců později...

Origo stěrače stojí za h...o, po chvilce vržou a skáčou. Už jsem vyzkoušel kde co, ale Valeo za mě super, ani po roce neskáčou. 

Pro info Scala má stejný ramínka jako Karoq řidič 650mm a spolujezdec 450mm. Na zimu jsem dal z O3 měl jsem doma novou sadu, jen u řidiče je jen 600mm, ale ničemu to nevadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

kacer1: Nesouhlasím, u nového auta byly vždycky nejlepší originální stěrače z výroby. Po 2 letech jsem je vyměnil a už to nikdy nebylo ono ( měli jsme dva Nissany ). U Karoqa, mám ho měsíc, jsem zvědavý. Mám předplacený Servis Plus, kde by měli 5 let měnit i spotřební materiál zdarma, tak uvidíme. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna u Karoqa jsem měl stěrače na hovno od počátku a musel je vyměnit hned po roce. Dokonce jsem zjistil, že měly ramínka špatně nastavenou "geometrii" a seřizoval jsem si to sám pomocí přípravku. Po tom už to bylo ok. Auto byl služebák a ten servis na moje požadavky moc nereagoval. Na kameře jsem viděl jakým způsobem zjištoval stav. Těsně předtím než mi měl přivézt auto zpátky ze servisu, tak párkrát prostříkal čelní okno, párkrát setřel a usoudil, že to je ok. Proto jsem to řešil sám bez těch chytráků.

Video je po 10měsících používání. Jezdila s tím hlavně přítelkyně, myslela si, že to je tak normální. Jak jsem do toho sedl já, tak jsem myslel, že vyletím z kůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 12/31/2022 at 6:06 PM, mahony1 said:

Také originální stěrače po půl roce do popelnice, zakoupení Valeo a zatím po půl roce 👍.

Čo ja viem, tak originálne dodáva tiež Valeo, takže ono to je skôr o tom, že ako tie stierače používaš, ako sa o ne staráš, resp. hlavne ako sa staráš o čelné sklo.
Napr. ja sa v zlom počasí a obzvlášť v zimnom období snažím jazdiť tak, aby so nešiel priamo za veľkými vozidlami, obzvlášť nie za nákladnými autami, ktoré striekajú veľké množstvo tej slanej sračky ktorá je na cestách. V lete sa zase vyhýbam zotieraniu čelného skla kvôli hmyzu, ak sa dá, neparkujem na slnku, a čelné sklo si čistím primárne doma v garáži, alebo keď dorazím do cieľa (nosím so sebou na to autokozmetiku + mikrovláknovú utierku). A nakoniec, snažím sa vyhýbať aj čisteniu gumičiek stieračov. Na nich je totiž nanesený nejaký grafitový prach vďaka ktorému ľahšie kĺžu po skle a nie je dobre ho z gumičky zotrieť. Inak tento prach zanecháva tie čierne čiary na handre keď čistíte gumičku.
Odkedy praktizujem vyššie spomenuté veci, životnosť mojich stieračov sa niekoľkonásobne predĺžila. Skúšal som lacné aj drahé náhrady, a zatiaľ sa mi osvedčili Bosch Aerotwin. Kým som prvé stierače menil zhruba po roku, teraz mám stierače už asi 3 roky.

P.s.: Určite by som zvážil aj aplikáciu "tekutých stieračov", ale nejakých kvalitnejších, ktoré vydržia na skle aspoň pol roka. Pri jazdách mimo mesta prakticky netreba predné stierače vôbec zapínať.

Editováno: , autor: e1.
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 hours ago, deto said:

Akoze sorry, ale stierace maju sluzit mne a nie ja im.

Aj tak sa k tomu dá pristupovať, len potom sa nečuduj, ak ich musíš meniť 3x častejšie!

A koniec koncov im nakoniec aj tak slúžiš, lebo aj keď to nie je veľká čiastka pravidelná výmena 2-3 ks stieračov tiež niečo stojí a ak peniaze nekradneš, tak vlastne si pre tie stierače tiež musel niečo spraviť (=odpracovať). Takže je to len o tom, či obetuješ ten čas jednorazovo a budeš kupovať stierače každý rok, alebo sa trochu prispôsobíš ale na druhej budeš riešiť výmenu stierača možno iba raz za 3 roky (+aj matička Zem ti poďakuje, že produkuješ o niečo menej odpadu a s tým spojených emisií).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...