Přejít na obsah

Škoda SCALA


Petrzi

Doporučené příspěvky

Podle fotky nelze určitě soudit parametry v TP. Je celá řada neorigo kol i s parametry dle TP. Já teda dávám přednost vždy origo příslušenství a u kol teprve, není třeba řešit typový list, nějaký podlożky, šrouby a možný plagiát. A hlavně když disk zničím, velmi lehce koupím i za nějaký ten čas náhradní, protože mám auto za své a ne na dva roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale vždyť je v tom inzerátu napsané o jaké kola, zális a šířku se jedná, i podle tyreclusteru na scalu nejsou.

 

Jinak s tebou souhlasím, originál je originál.

 

https://webapps.skoda-auto.sk/rozmery-pneumatik

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smerodajny je podla mna dlhodoby test. Po tychto chvalach v testoch a skusenostiach vlastnych beriem testy s vysokou rezervou. Spravit na aute do 5t km pocas testu je nic. Nepostrehne ani sklapanie sedanky za tu dobu, ak nevie co ma hladat. A vcera som zrovna pozeral starsie testy, predvadzacie. ani jedna scala nemala na foto vyosene zadne svetla na kufri. Proste to boli auta, co do puntiku 100x skontrolovali a dali novinarom.

Nechcem tvrdit, ze ten test nie je objektivny, len to, ze kratkodobe testy su zaslepene nadsenim novinarov z radosti v novom aute. To poznam i ja, ked beriem sluzobne, ktore som este nemal, ci ine auto v servise (to platilo v opli) na 1-2 dni a tesim sa, ze testujem nieco nove. A vyslovene, ked to auto nie je nepodarok, ci nesadne, za tie km tazko nieco posudit. Scala tazi z priestoru. Je to take akoby hatch kombi a tu berie tromfi, ktore ju posuvaju vpred medzi htb. Ti ale co neriesia, ci chu htb ci combi to uz tak suverjne pri scale mat nebudu. Druha stranka je cena v GB/cena v inych krajinach a cena konkurencie.Je to pekne auto, ktore by potrebovalo doladit kvalitu a viacero technickych rieseni. A znizit oficialnu cenu v SR aspon o 1500eur. Potom by bol top HTB na nasom trhu. Cenovo tesne nad konkurenciu, no s priestorom na vrchole.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne pride usmevne ako chvalia deštník a skrabku ?.

Ono asi nema fines nakrivo volant a vypadavaciu krytku zadnych svetiel.

Inac dnes som zasiel do servisu, ze sa mi stale sklapa opetadlo tak mam sa obratit na iny servis oni mi v tom nemozu pomoct kedze chyba po obhliadke nie je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ako tie simply uzasne veci su fakt na smiech niekedy, ze ako to chvalia. napriklad, bezne veci, co vedelo 10r. auto, ze vytiahnem okna dialkovym a bliknu smerovky na znak, ze vsetky vysli, resp. ze zvuk smeroviek bol pri akejkolvek hlasitosti radia konstatne pocutelny a primerany mi pride daleko lepsia vychytavka ako dazdnik vo dverach, co pouzijem z casu na cas.

inak otazka, ked som si spomenul na okna. mate vy na scale vzadu senzor na pricvaknutie ruky v oknach? ja som minule skusal a nic. predtym som mal na predoslom aute napr. problem, ze mal som vkladaciu clonu do okna a ked na nej bol stitok za nova, tak uz to reagovalo a okno zbehlo spat dole. fungovalo to az prehnane citlivo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, csabac napsal:

@petulko mal si spravene video a dokumentaciu? lebo bez toho s nimi asi nepohnes. ja som zistil, kde sa mi najviacej sklapa :D pri prejazde cez nas rozbity most v meste :D takze video bude z useku most kruhac, otocka, most kruhac :D dam to zo 10x a mam o kolecko otocene

Nie mal som len nalepenu pasku a urobenu ciarku (ako si tu myslim daval na zaciatku ty ) o kolko sa pohne oproti nastaveniu. ked som mu vrvael nech si ho nastavi a prevezie aspon 10km odmietol. Na moj navrh nech sa pozrieme na stranku kde sa to riesi vravel, ze ho nejake fora nezaujimaju a ked technik pozrel a povedal, ze je to OK tak nema dovod mu neverit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som ale dal viedo pri prvej reklamacii na USB, co poslali do ŠA. Oni su lenivy sa vozit a kratit si tym cas.

Sprav video, navod mas tu na nete a zober im to tam. A podaj reklamaciu. Ak ju chcu odmietnut, tak sa odvolaj na svoje prava o reklamacii a ked bude mliet svoje, tak mu povedz, ze nech zavola rovno na import, ze mienis podat staznost a riesit to i podnetom na SOI. Proste zaklad je nenechat sa!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne si myslim, ze ak som mu ukazal to kolecko na nastavenie sklonu a ono sa toci doprava dolava viac ako do polovicky otacky a nereaguje na sklon uz to je chyba. Ak by bol servisny technik seriozny tak by sa informoval na centrale reklamacii, ci sa uz stretli s podobnym problemom ale u toho mojho lenivca by to bola asi namaha a tak radsej odbije zakaznika.

Tlacit na opravu resp. reklamaciu je asi zbytocne kedze nove tiez nedrzi ako by malo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem na rapidu reklamoval hlučný Sanden vybaven znalostmi z fora, kde se psalo i o TPI, technik celkem hleděl jak o tom vím, nicměně na můj VIN TPI nenašel. Po mírně vzrušené výměně názorů chtěl zvuk klimy nahrát a zrovna se to neprojevilo, ale sám uznal a nahrál i hlučné palivové čerpadlo. Zvuky klimy jsem mu nahrál a poslal ještě z cesty domů a reklamace byla uznána a vyměnili čerpadlo i kompresor za Denso. Auto předáno komplet umyté. Minulý týden jsem vyreklamoval nefunkční klimu bez potíží, ale bez úklidu, asi korona.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 5. 2020 na 15:19, tomas.zmuda napsal:

Rád bych se zeptal ostatních majitelů jak to mají se super nálevkou na kapalinu do ostřikovačů. Ať se vždy snažím, tak do skončí tak, že tu nálevku vyndám a naleju to tam přímo to hadice. Nemám na to trpělivost a čas, kdy je to okamžitě plné a musím čekat, než to probublá. Minule jsem to měřil a litr mi trval 5 minut. Druhý litr tam byl pak bez síťky za 30 sekund. 

 

Chyba mého kusu nebo to máte takto všichni?

Já jsem tak také dopadl včera, když jsem chtěl dolít letní kapalinu. Přitom zimní se tam nalévala bez problémů. Možná to dělá složení té kapaliny. V letní je nějaká příměs na lepší odstraňování mušek. Nebo zkusím jinou značku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem je vo vode a v sposobe nalievania. Ta super nalievka nie je kompatibilna s viacej penivymi vodami. Treba to liat pomalsie do tej modrej odklopenej casti. Zimna ide v pohode i priamo. Letna z lidla uz nie. A treba sa vyhnut tomu odvetravaciemu vycnelku v strede co je. Liat vzdy vedla neho. Lebo inak sa napeni voda este viac a zahlti hrdlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra to bude rok co Scalu mám, najeto 18k a kapalinu jsem doléval několikrát. Zimní, letní, různé značky a kvality, na síto, na modré víko. Vždy stejný výsledek, víko jsem sundal a nalil přímo do bílé "hadice" kam to nateklo pak už bez problémů. 

25.5. jde auto opět do servisu, tak jim to nahlásím ať si to vyzkouší tam kapalinu dolít. 

 

Mimochodem, děje se také někomu, že mu zamrznou po rozjezdu parkovací senzory a nevypne se menu? U mě jediné řešení je zastavit, vypnout motor, otevřít dveře a zavřít. Prý to pojede k výrobci, servis žádnou závadu v počítači nenašel. https://photos.app.goo.gl/1BFsf7xMWZon4EVj8

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...