Přejít na obsah

Pazvuky 1800 - 2200 ot / min.


Martin18

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, prosím o radu týkající se pazvuků v mém Sup III L&K, 206 Kw, sedan, r.v. 2017, 32 tis km. Při klidném rozjezdu s vyšší zátěží (např. do kopce) se mi v rozpětí ot. cca 1800 - 2200 začal v interiéru objevovat pazvuk, jdoucí pocitově / sluchově někde z prostoru za Columbusem. Má to charakter blízký vzdálenému temnému zvonění / klapání, které ale není hlasité, je slyšitelné v tichém provozu a s větrákem pod 3 čárky. Nicméně je to nový zvuk, který tam nebyl. Vozidlo se jinak chová stejně a pořádku, rozjezd je klidný,  bez trhání, chod motoru obdobně. Na volnoběh při vytáčení není zvuk slyšet. Slyšet není ani zvenku  při jízdě s otevřeným oknem (může ale být přehlušen svistem). Slyšitelné to je cca do 50 km/h. Zkoušel jsem výměnu paliva, kompletní vystěhování všech volných předmětů ve voze, pohledovou kontrolu motorového prostoru, palubní desky, bez pozitivního nálezu. Auto je sice v záruce, ale neláká mě představa nahodilých demontáží za hledáním příčiny, která možná může mít vzdálenější původ (kolikrát člověk něco slyší z nějakého místa, ale příčina je úplně na jiném konci). Především mě neláká představa demontáže palubní desky, která se už nemusí podařit ideálně slícovat. Zdá se mi, že motor v daných otáčkách nemá výrazně vyšší vibrace, takže v nich samotných bych asi osobně vadu neviděl. Zdá se mi, že by se mohlo jednat o vibraci nějaké kovové části v důsledku vibrace motoru v daných otáčkách, ale je to jen hypotéza. Samozřejmě mě napadají i horší scénáře v mechanice, ale na druhé straně auto je "téměř" nové. Nemáte s tím zkušenost? Zkouším přiložit video, ale na telefonu je to z něj poměrně málo rozeznatelné, lepší je to při zapojení repro nebo sluchátek.

Jinak jsem s autem max. spokojený, jede jako z praku a krásně vypadá, jen popsaný jev mi přidává vrásky.

Děkuji za názory.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z videa moc nepoznám, ale jestli se ti zdá, že pazvuk jde z místa za columbusem, dost často tam dělá problém jednotka OCU ? Stačí jen vyndat displej  a uvidíš jestli má vůli nebo ne. Jestli ano tak podlepit aby se nehýbala a neměla šanci rezonovat.

 

Ještě mě napadá, že musíš mít asi škoda connect aby tam byla ta jednotka.

Editováno: , autor: Maaarty92
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

U me to dopadlo zjistenim, ze urcite pazvuky z rezonance trubek topeni ve stredovem tunelu vyresila SA jednoduchou upravou izolace uz v r. 2015. Postup znam. Ja mam ale r.v. 2017. Ten muj pazvuk jsem pak naslechl identicky u tri dalsich pujcenych aut stejnych motorizaci z ruznych mesicu vyroby, takze jsem to uzavrel jako vlastnost a nikoliv vadu a dal neresil. Pro detaily se mi pripadne ozvi naprimo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...