Přejít na obsah

Podřené/promáčknuté dveře a blatník


mbrazdil

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

 

dnes se mi stala taková nemilá věc a to, že jsem na dveřích za řidičem objevil odření / promáčknutí karoserie viz. foto. Bohužel netuším, jak se to mohlo stát, měl jsem dnes hodně pojíždění a z toho jsem 2x byl na parkovišti nákupního centra, v každém případě jsem si toho všiml až když jsem jel domů. Byl jsem HODNĚ NA*RANEJ, ale co už teď. Auto mám cca. 4 měsíce a teď toto.

Půjde to opravit? S jakou cenou mám cca. počítat?

IMG_0857.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nejak podobne jsem mel tuknuty pravy predni blatnik. Vzhledem k tomu, ze to bylo pres ten ohyb, tak mi dali novy a nalakovali. Neco nasli i na prednim narazniku, tak ten taky prelakovali. Celkem to stalo 15400Kc. Ale nemam metalizu, takze lak je asi levnejsi. Pocital bych minimalne 20000Kc. Nastesti mam havarijko se spoluucasti 1000Kc. Ty nemas havarijko?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Havarijko samozřejmě mám, u nového auta to nemít je nesmysl. Včera jsem byl ve dvou AS a tam mi řekli nástřel 12-15 tisíc s tím, že se budou možná muset vyměnit celé dveře, protože je to v takovém místě, kde se to asi nepodaří vyklepat.

Původně jsem měl za to, že to bude cca. 6-7 tisíc a že když mám spoluúčast 5 000 Kč tak to raději zaplatím, ale pokud to bude více jak 10 tisíc, tak to raději hodím na pojistku. Akorát co mě dostalo byla doba opravy, kde mi bylo sděleno ať počítám 3-4 týdny, takže to beru tak, že budu tuto dobu bez auta ... SUPER !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně mne to běžné nepřinde, na firemní OIII se měnili 5. dveře a lakoval nárazník (+ přestrojit plasty atd.) a trvalo to něco málo přes týden i s vyřízením papíru na pojišťovnu. (před tím se jen do servisu zavolalo a pak odvezlo auto). Ale to byla jen výměna dílů a lakování, otázka je co budou dělat s tím prahem, jestli to budou vyřezávat a navařovat, nebo jen nějak vytahovat (ale to snad dílenské postupy nepřipouštějí), pak se to může natáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:kol-21:  Z pohľadu fotografie prah by mohli vytiahnuť, dvere sú na výmenu. Rezať prah je pre slabšiu antikoróznu ochranu vloženého kusu pre teba dosť nevýhodné. Vyrezáva sa len poškodené miesto, po navarení by nemalo byť viditeľné....

Editováno: , autor: Effendi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no kdysi jsem si dost promackl prah o patnik u spolujezdce. prvni info taky ze asi rezani a nakonec se to podarilo vytahnout. i s lakovanim taky cca tyden+.

 

bezne oderky jako odrene plechy v mem AS delali v pondeli rano pristaveho auto a ve ctvrtek odpoledne bylo hotovo. vse na pojistovnu. takze jsem tam nechal 1000 nebo 2000. Podle toho ktera pojistka to byla. Jsem si zvykl pocitat 1dil 6000Kc. Takze ten nastrel 12-15 je realny, pokud je to metaliza.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem byl včera v AS, tak tam byly jen přijímací technici, takže to byla debata v teoretické rovině. 

Jestli to půjde na pojistku tak bych raději místo srovnávání dveří ať mi dají zrovna nové, nerad bych aby mi to látali tmelem, který by se po čase mohl projevit.

 

Jinak mám to raději dát opravit do AS nebo mám poptat i nějaký jiný / běžný servis, který dělá různé značky? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me opravovali na havarijko auto uz 3x. Nejprve to byl promacknuty prah, kdyz jsem spatne nasadil zvedak. Druha, kdyz jsem blbe couvnul a skrabnul oboje prave dvere. A treti, kdyz mi nekdo promacknul ten pravy predni blatnik. Prvni vec byla resena v jednom servisu a ty dalsi dve v jinem servisu. Nikdy to netrvalo dele jak tyden. V havarijku mam zapujceni auta na 5 dnu a vzdycky jsem byl po celou dobu opravy s autem. I kdyz to trvalo 7 dnu, tak si s tim poradili a to auto mi pujcili.. Tri az ctyri tydny je totalni blbost. Vic jak 10 dnu to nemuze trvat. Kazdopadne bych radil si vybrat servis, kde maji i lakovnu. Melo by to byt rychlejsi. Ne vsechny servisy lakuji, pak to prevazi do jineho servisu..

 

Kdyz je to na havarijko, a nejde ani tak o cenu, protoze to stejne pojistovna zaplati, tak nevidim duvod proc by nemeli dat nove dvere.

 

Jinak zadnou predbeznou prohlidku jsem nemel. Udalost jsem nahlasil na pojistovne, domluvil se telefonicky na terminu v servisu (aby meli cas a volne auto k zapujceni) a pak jsem tam s tim prijel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás máme dva autorizované servisy. Jeden co vím tak určitě nemá lakovnu a řeší to přes někoho druhého. V tom druhém, tam asi lakovna bude, ale mají nabitý termíny, takže možná jsem to jen špatně pochopil tím, když řekli 4 týdny. Možná tím mysleli, že na to budou mít čas až za 4 týdny.

 

Jinak k té vyměně dveří mi bylo řečeno, že o tom rozhoduje likvidátor z pojišťovny. Sice mi to moc nejde na rozum jak by mohl vědět co takováto oprava bude obnášet, ale takto mi to bylo řečeno. O to horší je, že mám obavu, aby neřekl, že to mají vytmelit a hotovo, aby pojišťovna ušetřila ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, mbrazdil napsal:

Jinak k té vyměně dveří mi bylo řečeno, že o tom rozhoduje likvidátor z pojišťovny. Sice mi to moc nejde na rozum jak by mohl vědět co takováto oprava bude obnášet ....

Stav pred 10 rokmi, ale myslím si, že sa veľa nezmenilo. Likvidátor má cenník prác a solídny program na výpočet škody.  Stáva sa, že servis si vyžiada od likvidátora rozpočet opravy a ide podľa neho, vie že poisťovňa zaplatí to, čo napíše a ušetrí čas pri kalkulácii. Na výmene dverí trvaj, ten plech sa nedá vytiahnuť, 2 kg tmelu by som nestrpel ani na bicykli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem trefil srnku a auto jsem měl v servisu 21 dní. Měnil se jen nárazník, kapota a světlo, ale čekalo se na lakovnu. Takže ten termín je asi běžnej. V pojistce jsem měl zapůjčení nahradního auta na 6 dní. To ani nepřijede likvidátor. V nově pojistce už mám právě kvůli téhle zkušenosti auto na měsíc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@SkodaRapid Unás jsou dva AS. V jednom mi řekli měsíc a ve druhém 3 týdny. Z kama jsi nebo kam jsi dával auto na opravu, že jsi to měl tak rychle. Pokud by to nebylo daleko, tak to raději hodím tam kde mi to udělají dříve.

 

@Mesith No podle toho co jsem zjišťoval, tak já mám nárok na 3 dny. To ať si strčí do pr****. Jinak mám povinné a havarijko u ČP. Havarijko ALL RISK. Nečekal jsem, že to bude taková bída ... Kde máš sjednané ručení a havarijko? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mbrazdil Jsem z Opavy. Ten prah a dvere mi delali v Autocentrala Hlucin, a byl jsem s praci moc spokojeny. Maji tam vlastni lakovnu. Udelali to podle mne dobre. A ten blatnik v Adiv Opava. Blatnik Ok, tam snad nejde na novem blaniku nic pokazit. Ale ten naraznik, kdyz mi prelakovali, tak se ta barva pod wapkou nejak sloupava, tak nevim co s tim delali.. 

Editováno: , autor: SkodaRapid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl včera na prohlídce vozu, kde mi člověk z pojišťovny vystavil "Zápis o poškození motorového vozidla". Nakonec mi asi budou měnit dveře, s čímž jsem také naléhal, jak mi tu bylo porazeno. Ale člověk z pojišťovny mě upozornil na to, že náhradní díl nebývá takové kvality jako originál. Že prej to poznám za cca. 2-3 roky, že se nejedná o originální díl. Že tyto díly mají horší povrchovou a antikorozní úpravu ... což mě docela vyděsilo. To abych naplánoval, že se do 2 let auta zbavím ...

Co na to říkáte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono záleží jaký díl se použije, pokud originál ŠA a udělá se správně povrchová úprava a lak, neměl by být výrazný rozdíl proti zbytku auta. Problém je u druhovýroby, kde je kvalita všelijaká, ale to je pak o tom, co se použije, v ŠA servise by měli použít originální díly, minimálně u auta v záruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...