Přejít na obsah

Podřené/promáčknuté dveře a blatník


mbrazdil

Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, mbrazdil napsal:

Dobře, ale dostane se do rukou faktura? Když to jde na havarijko? A navíc, jak mám servis donutit, aby mi to vyměnil za originál?

fakturu by jsi měl dostat, protože ty jsi zákazník servisu, ty s nimi vstupuješ do vztahu. Pojišťovna jen za tebe zaplatí - to je zase vztah mezi tebou a pojišťovnou.

Měl by to být originál, pokud se v servisu někdo rozhodne pro nějaký podvod, tak to z faktury určitě nepoznáš.

Ale pak je trochu problém, že u řady komponentů je jiná úroveň kvality originálního dílu, ze kterého se montují nová auta, a originálního náhradního dílu. Teoreticky klidně může být úplně jiný dodavatel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak minimálně u plechařiny trochu jistota kvality, protože škodovka uchovává několik let staré formy(po ukončení výroby modely), z kterých stále dělá náhradní díly. Obzvlášť u rapidu, který se ještě vyrábí, tak je jistota produkce dílu, který si dělají sami, je to dle mého pro ně výhodné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže mám trvat na tom, aby mi tam daly originální díl (dveře)?  Bylo mi nepřímo naznačeno, že ty náhradní díly mají snad z číny (v AS) ...

Otázkou je, zda mohu vůbec žádat o nové orig. dveře, protože to na mě začíná působit tak, že pojišťovna mi opraví auto, ale pokud možno co nejlevněji ...

 

Možná by stálo za to zjistit, kde se orig. dveře dají koupit a koupit je, dovést do servisu ať udělají zbytek, ale nevím zda tento postup je možný. 

Editováno: , autor: mbrazdil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že to moc řešíte. Opravu bych nechal na servisu, je na něm jakou metodu zvolí, aby vyhověl onomu "autorizovanému postupu". Pokud prohlásí , že není jiná možnost, než výměna dveří, tak to pojišťovna musí zaplatit.

Jestli servis dobře opraví stávající dveře, tak v tom nevidím problém. Ostatně antikorozní ochrana z výroby je lepší, než nějaké ruční patlání čehosi.

Taky si to můžeš opravt sám, resp. necháš si od pojišťovny vyplatit peníze, pak na vrakárně koupíš použité dveře + dobrá lakovna/klempírna a ve finále na tom ještě vyděláš a velmi pravděpodobně pořídíš i kvalitnější opravu, protože AS klempířinu moc neumí (ostatně proto to velmi často řeší outsourcingem)

 

Jo a to, co nějaký zaměstnanec pojišťovny "nepřímo naznačuje" bych vůbec nebral vážně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@mbrazdil : Už bol škodu obhliadnuť technik od poisťovne ?  Na zápise musí byť uvedené, či dvere sú na výmenu alebo na opravu. Ak oprava, pozri si koľko časových jednotiek tam technik určil. Kým nemáš zápis o obhliadke, zbytočne tu teoretizujeme.....

Editováno: , autor: Effendi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Effendi: Ano byl se na to již podívat technik z pojišťovny a vypracoval "Záznam o poškození vozidla". Zde je uvedeno, že se budou měnit dveře, ale mám obavu jak mi bylo sděleno, že to za 2-3 roky bude poznat, že se jedná o ND. Ale jak to myslel netuším, to jsem se ho blbec nezeptal. Nevíte jak to mohl myslet? V dobrém úmyslu jsem vezl auto do AS s tm, že mi tam dají "originální" díl a pak se dozvím toto ... Navíc auto není ani 2 roky staré a hlavně mám 5-ti letou záruku. 

zaznam.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi takhle - kdo se vyzná tak tu opravu pozná okamžitě, kvůli jinému laku (trochu jiný odraz světla, jiná "hloubka" barvy). Normální člověk ale bude přesvědčený, že to není vidět. Pokud opravu nikdo nezmrší, tak se tento stav za dva až tři roky rozhodně nezmění.

 

Toho pojišťováka neber vážně. To, co popisuje, se týká plechařiny z druhovýroby, typicky blatníky za pár stovek. Jenže pochybuji, že na rapida existují polské nebo turecké dveře a i kdyby existivaly, tak je určitě nebudou montovat v AS.

 

před 3 hodinami, Effendi napsal:

Kým nemáš zápis o obhliadke, zbytočne tu teoretizujeme

 

ten zápis je pouze orientační, pojišťovna o způsobu opravy nemá, co rozhodovat - její technici k tomu nejsou ani kompetentní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Před lety mi skočil srnec do dveří u 2 měsíce staré Fábie. Chtěl sem nové dveře ale pojišťovna neřídila opravu. Oprava stála 5500 Kč a já měl 5000 spoluúčast. Auto jsem vlastnil ještě 13 let a nebylo poznat že dveře jsou opravené a lakované. Oprava trvala tři dni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Effendi napsal:

Wittmann:  Robil som technika, síce pred pár rokmi, možno sa to už zmenilo. Poisťovňa platí a aj rozhoduje....
 

Takhle si to možná vykládají pojišťovny, ale několik pravomocných rozhodnutí soudů tomu (v Česku) už udělalo přítrž.

O postupu rozhoduje autorizovaný servis (potažmo výrobce vozu), protože jedině ten je zodpovědný za kvalitu provedené opravy. Pojišťovna to musí respektovat, jinak porušuje smluvní podmínky vůči svému klientovi. Je samozřejmě jasné, že pokud jsou dvě alternativy, které vedou k rovnoceném výsledku, tak má dotyčný nárok jen na tu levnější. To že někdo chce nové dveře, ještě neznamená, že na ně má nárok. Pokud ale servis řekne, že se to pořádně opravit nedá, respektive, že by díl po opravě vykazoval velké odchylky vůči novému dílu, musí se měnit a pojišťovna nemá právo do tohoto verdiktu zasahovat - není výrobcem vozu, nerozumí tomu a - ještě jednou - nenese odpovědnost.

 

A ještě jedno doplnění - opravu platí zákazník (majitel auta). To, že tuto platbu řeší pomocí pojištění, není rozhodující. Je to vztah majitel auta - pojišťovna, nikoliv servis-pojišťovna.

 

Editováno: , autor: Wittmann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záznam o poškození vozidla proběhl v AS, kam přijel mobilní technik, takto byl nazván člověk v tomto záznamu, z pojišťovny. Po prohlédnutí a nafocení vozu, jsme se odebrali k přepážce servisu, kde člověk co řeší servis řekl, že bude lepší dát nové dveře viz. záznam přiložený výše. Z tohoto co je zde uvedeno, by měl podle toho postupovat servis. Takže pokud tam mám napsané výměna dveří tak předpokládám, že mi servis dveře opravdu vymění a ne že je opraví. Nebo je to snad jinak?

Už z toho začínám byt mimo ... navíc ten strašák, že se po 2-3 letech něco projeví na ND ...

Editováno: , autor: mbrazdil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Vůbec bych z toho neměl strach, AS si nemůže dovolit opravit náhradní díl, který poté vyfakturuje jako vyměněný. Nicméně můžeš trvat na vrácení poškozených dveří, tento požadavek se zapisuje do zakázkového listu v servisu. Je tam " zákazník požaduje vrácení náhradních dílů  Ano/Ne" nebo něco takového.  Počítej s tím, že budou dělat  rozstřik LP dveří kvůli sjednocení odstínu ( ve FA bude jako lakování povrchu). Ale co občas vidím v AS jsou třeba dveře, popř. Kapoty které se liší povrchovou úpravou. Jedny jsou černé (pouze kataforéza) a druhé žluté (ty mají i základ), takže při výměně třeba dvou dveří na jedné straně a jejich licovani před lakem, je možné že každé  mají jinou barvu (záleží co přijde), ale každopádně se jedná o orig. Díl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jak to je s předním blatníkem, podle zvuku při poklepání, je to plast ne? Večer jsem si všiml taky nemilé věci na levém předním blatníku, ze strany od řidiče :angry: Zase ten lom,.. Nevím absolutně co s tím, je to cca 4 cm dlouhé a jde to poměrně dost vidět. Pěkně mě to se*e, bych ty lidi fakt kopl do zadku za tohle.

IMG_20181011_063625.jpg

IMG_20181011_063602.jpg

IMG_20181010_211011.jpg

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a když si poklepeš na dveře, tak ti to zní jak?

Můžeš to zkusit nechat přeleštit, jestli se to trochu nesjednotí. Korekční tužkou to jen zvýrazníš, z hlediskal odrazu světla je to na blbém místě a hlavně je to příliš široké. Pak jedině přelakovat - jen horní 1/4 blatníku cena od 1500 do 5000 dle lakovny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, to nejsem vůbec potěšen. Prelakovani kašlu, může se stát, že druhý den bude to samé a na  jiném místě :(

 

Zajímalo by mě hlavně, jak to je sedřené? Tohle už je druhé místo co mám tak nějak divně sedřené, že tam není cizí lak a zároveň to není ani do živého, jakoby se srolovala jen ta clear vrstva, ta poslední. Připomíná mi to jak kdysi obaly na sešity ve škole, když po nich člověk přejel nehtem. Tady ještě obrázek ze dne. Uvažuji že zkusím tu tužku jemně no ? 

IMG_20181011_161624.jpg

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...