Přejít na obsah

Pazvuky z oblasti spojky 1.4 TSI


pava

Doporučené příspěvky

Octavie III r.v. 11/2014 s motorem 1.4 TSi 103 kW (6-stupňová, manuální převodovka kod PEQ). Už od novotí pozoruji tuto závadu asi někde z oblasti spojka, převodovka. Jedná se o hlukové projevy hučení, při jízdě brzdění motorem, hluk je nejvíce slyšet u 4,3,2 a 1 převodového stupně, ale je slyšet i na vyšší stupně, jen zaníká v ostatním hluku (aerodynamický, kol atd.) Když přidám plyn na 1-ku skoro zmizí, na vyšší rychlosti není slyšet, pustím plyn opět se objeví, vyřadím rychlost, nebo sešlápnu spojku zmizí úplně. Nejvíce je hluk pozorovatelný když jedu na 2.rychlostní stupeň z mírného kopečka bez plynu, při velmi nízké rychlosti se přidá ještě takové lehké skřípání nebo drhnutí, nejvíce je to pozorovatelné při jízdě po kruhovém objezdu bez plynu. Za studena je pazvuk méně zřetelný. Podařilo se mi zvuk nahrát, kdyby někdo věděl.

-

recording20150116144631.wav

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Rád bych, hlavně ty se stejným problémem seznámil s řešením výše popsané závady. Celý problém byl ve spojce, konkrétně lamele, kromě výše popsaných pazvuků, ještě klepala spojka na volnoběh. Výměnou kompletní spojkové sady za inovovanou se problém z 80% vyřešil. Trochu to ještě slyšet hlavně v otáčkách kolem 1750 ještě je, ale už se s tím dá žít. Tak tiché jak u O II 1.4 Tsi to asi nebude nikdy, protože O III 1.4 Tsi nemá asi kvůli úsporám dvouhmotnostní setrvačník a přenos vibrací a pazvuků tam prostě je. Opravu mi prováděli v servisu Škoda a čekal jsem cca půl roku, než škodovka uvede na trh inovovanou spojkovou lamelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravim,

 mam  problem s hucanim spojky reps. asi loziska. Pri zaradenom rychlostnom stupni alebo na neutrali pocujem taku cvrlikanie, cinkotanie, ak zoslapnem spojku prestane to. Pri jazde a zvysovani rychlosti sa zvuk stupnuje. Co to moze byt? Spojkove lozisko? Alebo? V utorok som objednany do servisu tak som zvedavy co na to povedia.

Motor 1.4 TSI 110 kw rv. 2016 42 000km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto bych viděl taky na lamelu. Něco podobného má citigo za studena, že cvaká. Bohužel začínám mít podezření na ložisko na svém autě a problém mám ten, že mi vibruje spojkový pedál a po cca 10km je cítit,  že není chod spojky hladký, ale hrubý a s otáčkami intenzivnější. Dnes v servise na nic nepřišli.. spojka zabírá normálně najeto 30 tis. 1.4 tsi g-tec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes som bol v servise, nahrali ten zvuk a zaslali do MB. Technik a mechanik sa nevedeli vyjadrit co je to za zvuk, povedali ze nieco pocut ale nieje to vyrazne a ze moze to byt normalny stav. Ja som im tvrdil ze to normalny stav nieje, ze predtym ten zvuk nebolo pocut.... Prijimaci technik mi na zaver povedal ze zvycajne sa z MB ozyvaju do 48h a budu ma kontaktovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Good day

 

Skoda Octavia A7fl 2017 1.4 (CZDA) 6MT


I have 2 problems.

1) On the cold, when you start the engine there is an unpleasant knock that comes from the gearbox. When you squeeze the clutch - the sound disappears. When this sound also disappears when the car is warming up. Here's an example of sound: https://www.youtube.com/watch?v=I6hovqn034M

2) Also on the cold, the speeds turn on very hard. It so happens that you can turn on only by force. As a rule, everything passes when the car is warming up.

The mileage of the car is 30000km. At the same time, the dealer sees no problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Cez vikend po dekontaminacii laku,voskovani a pod som to po dlhej dobe razantnejsie prebehol.Pri preradovani vo vysokych otackach ako keby to hodilo do neutralu a otacky vystrelili prudko nahor bez zaberu.Robi to aj pri konstantnej rychlosti ked pri vyssich otackych bez zoslapnutej spojky vystrelia otacky prudko nahor.Na co sa mam zamerat,soft ci nejaka mechanicka zavada (spojka)?162kW s cipom na 220kW,manual s nabehom 91tkm.Dik za kazdu radu.

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj, 

rád bych se Vás, zkušenějších, s 1.4 TSI optal na pazvuky od spojky. Koupil jsem ojetou O3 (2015), najeto 144tkm a od 132tkm s novou spojkou. Mám ji krátce a tak teprve pochytávám různé zvuky.

 

První se projevil až při studeném startu při cca -2 stupních. Lupe ve spojkovém pedálu a po cca 20-30 sešlápnutích to postupně přestane (viz 1. soubor). Cinkání si nevšímejte - mimino :-).

 

Druý zvuk je takové lehké drnčení od motoru, které po sešlápnutí spojky přestane (viz 2. soubor). Lepší použít sluchátka.

 

Díky za Vaše postřehy.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...