Přejít na obsah

Predne LED svetla - popraskane okraje


twix2v1

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Tak se taky přidávám do klubu, Na pravém předním světlometu mám cca 0,5-1 cm prasklinu a na levé mikro prasklinky. Přijde mi to že to je od formy když se lisuje světlo. Docela mě to sere, vozidlo bylo vyrobeno 06/2019 tak to nejsou ani dva měsíce co vyjel z výrobní linky. Co doporučujete? Hned reklamovat a nebo to nechat až na první výměnu oleje po 12 měsících.

IMG_20190813_094323.jpg

IMG_20190813_094327.jpg

IMG_20190826_201629.jpg

IMG_20190826_201649.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já už tuhle lapálii řeším s CB auto třetím měsícem. Údajně prý Škodovka o problému ví, jedná se prý o použitý nekvalitní materiál od dodavatele světlometů. Je to již tři měsíce co čekám na nová světla z kvalitního matroše :-). Po posledním dotazu jak to vypadá s výměnou stále nic, tak jseme se domluvili na výměně začátkem října za světla ze staré šarže. Ale mám takový dojem že SA v tomto případě úmyslně mlží a zřejmě chyba bude někde jinde.

IMG_20190527_065229.jpg

IMG_20190527_065350.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dnes jsem si přivezl mého Karoqa ze servisu po záruční výměně světlometů. Při přebírání vozu mi technik nepřímo přiznal že problém je v přenášení tlaku karoserie na hrany světel a proto to praskání. Údajně při výměně nechali kapánek větší mezeru od karoserie a mělo by to být v pořádku, tak jsem docela zvědavej, jak to bude do budoucna pokračovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak mám vyměněné světlomety. Žádné praskliny jen u ohybu malý skoro neviditelný rýpanec :-/. Teď jsem to byl projet a nevím jestli nemám už paranoiu, ale přijde mi že světla na potkávačkách svítí dost do země. Dosvit na silnici max mezi 2 patníky. Když jsem se šel pak projet s Meganem II, tak světla svítila minimálně poloviční intenzitou, ale na potkávačky svítili víc do dálky než teď Karog.  Dávám sem i video z kamery https://photos.app.goo.gl/8BLr59ukUzXyM1YTA. Jaký máte názor?

Editováno: , autor: DaroshCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono těžko posoudit, kamera zkresluje, ale není to špatný jen se mi zdá, že levý světlo svítí trochu níž. Zítra večer dám taky video a můžem porovnat. 

Jen se zeptám, když nastartuješ nastavuje se ti výška automaticky?

Ano když nastartují tak se nastaví.

 

Co se týče svitu potkavacek, tak z toho nejsem nadšenej co jsem to zkoušel projet tak při rychlosti cca 70+ na okrskach mám pozdní rekce. Například když se přiblíží zatáčka. Prostě i když jsou bílé čáry tak vidím jen do určité krátké vzdálenosti a pak černá tma. Zatím co když jsem jel s Renault Megane, tak ten měl svetla jak bludičky, ale lépe osvětloval patníky i vodící čáry do daleko větší vzdálenosti. A tu samou trasu jsem projel o hodně rychleji i lepší reakce na zatáčky.

 

Jestli budeš mít chvilku dej sem video. Diky

 

Odesláno z mého Pixel 2 XL pomocí Tapatalk

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Tak je to zde opět, světla vyreklamována a vyměněna v říjnu 2019, dnes koukám a pravé světlo je opět načaté. Začíná mne to docela srát, přemejšlím o návštěvě soudního znalce z oboru a konzultaci ke sporu se Škodovkou. Toto není samo sebou, je to evidentně konstrukční vada a to je důvod k odstoupení od smlouvy. Přeci nebudu po skončení záruky každý dva roky platit výměnu světlometů:-(

Spoiler

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak jsem dnes našel prasklinu na levém světle taky. Karoq 08/2018 s 25000km na tacháču.

 Po návštěvě v servisu jsem se dozvěděl, že info pošlou k výrobci (škoda) a ten se vyjádří zda-li reklamaci v rámci záruky uzná. Pokud ano, tak to bude již třetí výrobní vada na mém Karoqu

Jelikož je pravé světlo zatím OK, tak to vypadá dle infa servisu na výměnu pouze poškozeného levého.

V letech 2016-2017 se v mém byvalém zaměstnání vyráběli 3 jednoúčeláky (montážní, seřizovací a testovací) pro Varroc Nový Jičín, kde se tyto světla vyrábí. Už v té době to byla dost problematická záležitost, která stála místo nejednoho THP. Dnes jsem od bývalých kolegů zjišťoval info ohledně těch prasklin. Varroc měl díky těmto prasklinám světlomet inovovat, tudíž novější produkce by měla být OK.

20200610_182911.jpg

20200610_182906.jpg

20200610_182918.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...