Přejít na obsah

Souvistolost ECU tažné a Start stop systém


JanSuk

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

koupil jsem starší Octavii III a nyní zjistil, že mi nefunguje elektrika na tažném. Dle (neautorizovaného) servisu jde o poškozenou řídící jednotku tažného. Nová prý 8T, celá elektroinstalace (včetně ECU) 3,5T - nechápu.
Teď k problému. Po demontáži ECU a zaslání na diagnostiku mi nefungují parkovací senzory což mi přijde logické, ale překvapilo mě že auto hlásí závadu na systému start / stop. V tom už žádnou souvislost nevidím. 

Má někdo představu jestli to s demontáží řídící jednotky tažného může souviset? Chci se jen uklidnit, že nejde o další poruchu, popřípadě že technik v servise něco na autě nepoškodil..tzn, až se řídící jednotka vrátí, chyba zmizí.

 

Díky

Editováno: , autor: JanSuk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SS systém nevypíná motor, pokud je zvýšený odběr proudu. Když je připojený přívěs, tak jeho napájení znamená ten zvýšený odběr. A řízení SS si asi bere data o připojení přívěsu právě z řídící jednotky tažného. Takže by to teoreticky neměla být další porucha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...