Přejít na obsah

Výdrž motoru


Ondra Šulc

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

pročetl jsem mnoho témat a řeším dilema. Mám OIII 2.0 TDI 110Kw CR rv. 2013. Jezdím každý den 80 Km do práce a 80 Km zpět, čistě po dálnici. Roční nájezd mám cca 40-50 tis. km. Aktuálně mám najeto 180 000 Km a zvažuji, zda octavii za cca 20 tis. km prodat a koupit jinou, nebo auto dojezdit až do konce. Jde mi především o výdrž motoru a ostatních součástí při z 90% dálničních jízdách. Auto pravidelně servisuji v autorizovaném servisu. Zajímá mě, jak byste řešili vy?

 

Děkuji za názory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je v dobrém stavu,tak bych si ji určitě nechal.Protože když člověk koupi ojetinu tak je vždy riziko že se tam něco pokazi.Něco jiného je kdyby jsi kupoval nové auto. Pokud je motor v kondici tak  muže bez problému ještě 300 tis. najet.Samozřejmně že spotřebni věci jako olej nebo desky bude třeba časem měnit po nějakem nájezdu u každého auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřební věci nezohledňuji, to se váže ke každému autu. Řeším i zůstatkovou hodnotu, kdy momentálně je reálně auto prodejné řekněme za 250 tis. ale za dva roky, kdy bude mít na krku 300 tis. km už bude hodnota třetinová. Auto bych kupoval zánovní, tzn. maximálně rok staré s nájezdem do 30 tis. km, aby zase nějakou dobu vydrželo a já nemusel měnit co dva roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ti jde hlavně o finanční stránku věci? Se stávajícím autem jsi spokojen, a klidně bys s ním ještě ty dva roky jezdil?

 

Tak si prostě udělej tabulku, do ní dva sloupce (stávající auto + nové auto zánovní), a do řádků si napiš všechny nákladové hodnoty, počítané na dva roky a nájezd 100tis.km. ... tzn. současná cena a cena za dva roky (rozdíl je amortizace = tvůj náklad), spotřeba x cena nafty, nutné opravy pravidlené údržby dle km, odhad nutných oprav na neočekávané situace, cena spotřebovaných pneu, cena pojištění, příp. další věci, co k autu platíš. Na konci to sečti a poděl km, a vyjde ti celková ceny těch tvých 100 tis. km a cena na 1km a porovnání obou variant (stávající x nové zánovní).

 

Může ti třeba vyjít, že pokles ceny (= tvůj náklad) stávajícího auta za ty dva roky je mnohem menší než pokles ceny toho nového zánovního za dva roky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...