Přejít na obsah

Výmena Haldexu/diferencialu skúsenosť?


kimi0099

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Zdravím, mám r.v. 5/2015 najeto 170.000 Km a potřeboval bych identifikovat příčinu hučení od zadní nápravy. Olej v haldex vždy měněn v pravidelném termínu. Hučení se začalo ozývat od rychlosti 70 km v hodině bez rozdílů otáček oproti popisu pana Sixty. V rychlosti kolem 140 000 Km se hučení utlumí, nebo možní splývá s okolním hlukem atd. Tento týden výměna oleje v diferenciálu a v haldexu, nicméně hučení neustalo. Mám obuté Pirelly - letní 225/40/18, tento týden ještě přezuji na zcela nové zimní pneu a uvidíme, zdali se dostaví nějaká změna. Dočetl jsem se, že O3 měly i problémy s vadnými ložisky. Můžete se podělit s vašimi poznatky za jakých podmínek se hučení ozývalo od vadné haldex spojky či diferenciálu? Předem díky za postřehy Michal.

Citovat
Citovat

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hučí ti diferák.Měl jsem to také,při 120.000.Olej v Haldexu s tím nesouvisí.Ono 90% lidí nemění olej v diferáku,ten má svoji náplň a na to každý sere,páč je "údajně" doživotní.

Teď tu máme na servisu Superb 4x4 rok 2012,najeto 280.000.Rozsypalo se to velké zadní ložisko na převodovce,axiální vůle hlavní hřídele  cca 1,5mm.Kdyby jste viděli ten olej-resp.tu sračku,co jsme z toho vylili.A vo tom to je-jejich hlášky o doživotních náplních

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Chvíli to trvalo, ale problém vyřešen a to v utorizovaným servisu Okim Louny. 1) diagnostika příčiny hluku - vadné zadní levé ložisko. 2) nefunkční pohon 4x4 - aktualizace softwaru ř.j.. Cena celkem 5000 Kč .  Po měsíci ježdění diagnostika 4x4 vše funkční . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vedoucí servisu je můj spolužák ze školy takže jsem dostal informace bez cenzury a pohádek.  Teď ho nebudu 100% citovat, neb si to doslova nepamatuji, ale závada zablokování ř.j., možná příčina vadné čerpadlo nebo vadný software Haldex - jestli jsem to pobral dobře, hádala jednotka ABS auta s haldexem. Řešení je přehrání právě SW Haldex. Mimochodem toto byl jeho odhad hned když auto přijímal, přičemž řízené vyhledávání závad to potvrdilo. Nebyl jsem první ani poslední případ - již několik aut s tímto problémem. Proto jsem uváděl, že po měsíci jsem byl na diagnostice znovu, zdali jenom nesmazal chybu, ale vše funkční. Dokonce udělali i test funkčnosti na zvedáku. 

  • Díky 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...