Přejít na obsah

Sledování tlaku v pneumatikách


cisarnero

Doporučené příspěvky

Nemám infotainment a tak musím ukládat nastavení tlačítkem na palubní desce. Zajímalo by mne, jakým zařízením či principem je snímán a vyhodnocován tlak vzduchu v pneumatikách. Údajně jsem slyšel, že změnou tlaku se mění průměr pneumatik a asi podle toho se vyhodnotí (že by se kolo s menším průměrem odvalovalo rychleji a to se zaznamenalo) ? Ale to jsou moje dedukce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta informace už má nějaký ten rok za sebou, systém se časem nejspíš přizpůsobuje novým možnostem, takže je klidně možné, že aktuálně se zobrazuje zjištěná odchylka u konkrétního kola. Podívej se do manuálu, třeba tam k tomu něco bude. Obecně se ze zkušenosti na tento systém vůbec nespoléhám, dělá si to občas co chce. Ale pořád lepší, než problematické a hlavně drahé ventilky, které používá třeba Opel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také se mi na displeji objeví hláška zkontrolovat tlak v pneumatikách (bez upřesnění kterého kola). Jás jsem auto koupil tprve tento měsíc a tak jsem o této funkci nevěděl. Po objevení ikony a hlášky jsem vystoupil z auta, pohledem a kopnutím do pneu zjistil "správný"tlak a jel do škodovky. Přijímací technbik se ptal, zda mám správný tlak v kolech, zda jsem na palubní desce nastavil tlačítkem změnu parametrů. Řekl jsem, že tlak by "měl" být dobrý, o funkci tlačítka nic nevím. Odjel, přijel a řekl, že jsem měl v PP kole malý tlak. T.zn. kontrolovat tlak, hustit na předepsaný tlak, nastavit tlačítkem na palubní desce. Již vím a používám. Mne zajímalo, jak se snímá tlak a dostal jsem perfektní odpověď, za což všem děkuji!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravim vsechny. Uz nevim, kam jinam se obratit nez na Vas. Mam vuz skoda fabia 3. Po prezuti na letni pneu se mi zobrazila hlaska ZAVADA: KONTROLA PNEUMATIK spolecne s oranzovou kontrolkou pneu s vykricnikem. Po kontrole a opetovnem ulozeni tlaku pneu se chyba smazala. Objevila se behem 1-2 dnu. To same dokola. V origo servisu mi bylo receno, ze musi prehrat SW ridici jednotky. Stalo se, 2 dny byl klid a opet to same. Skoda si s tim pry nevi rady. Nema s tim nekdo zkusenosti? Jinak tlaky pneu to i pres chybu ukazuje ok. Je mi zahadou, proc jde chyba pres tlaky smazat a obevi se opet az po par dnech. Diky moc.

IMG_20190428_181243.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 roky později...

Ahoj. Mám taky dotaz k tomuto tématu. Fabia 3, hlásí mi nízký tlak v PZ kole a když je jedu více jak 50kmh tak mi hlásí že jsem překročil limit zimních kol... Mám problém s rádiem. Nemám tam origo a nějak špatně komunikuje s autem a nevím jak to resetovat jinak. Jde se tam dostat přes nějakou diagnostiku?

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ano, je to chyba tlaku v pneu (z VCDS 0632).

Na STK nejdříve že jen na měsíc, ale nakonec technik  udělal dobrý skutek a dal mi to. No a teď jsem objednal nové rádio, tak snad to bude pak fungovat.

 

Edit: Nainstalováno nové rádio a vše maká jak má. Reset proběhl a je po problemu.  😉

Editováno: , autor: MiKa81
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...