Přejít na obsah

Vibrace za jízdy i při brzdění


xriderx

Doporučené příspěvky

Ahoj,

naše Fabie začla dělat následující: při jízdě kolem 100km/h vibruje volant. To by se dalo přisuzovat vyvážení kol, ty jsou ale vyvážená. To co mě ale štve víc je, že při brzdění z rychlostí nad 100km/h, pokud šlápnu na pedál jen lehoučce, tak se roztřepe volant a i celé auto, pokud pedál sešlápnu víc důrazněji, brzdí to relativně hladce. Opět mi to nesedí na klasický problém, tedy křivé kotouče, to by mělo vibrovat při intezivnějším brzdění taky. Byl jsem dlouho pryč a s autem jezdila moje přítelkyně, kterej nepřijde nic divnýho :D. Na jaře ještě na zimních pneu jsem nic takového nepozoroval. Jinak přední brzdy jsou měněné před 10000km, zadní bubny a obložení nyní fungl nové. Teď s těma problémama to jezdí na 205/45 R16 origo Atria, zimu 185/60 R14 plecháče.. nemáte  někdo podobnou zkušenost? Napadlo mě, že by tom mohly dělat křivý ráfky? Maj křivý ráfky vliv při brzdění?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mi to dela neco podobneho. ale netrepe se cele auto jen volant pripadne citim ze brzdy drhnou vic a min.

vsichni tvrdi ze to jsou obecne brzdy. Kotouce i desticky maji za sebou uz cca 53000. ale jeste cca 3tydny musi vydrzet. Menit si to bude uz "novy" majitel. bud AS v protiuctu nebo komu to proda:). bubny mam jeste puvodni tj. maj uz 193000.

obecne mi rikali. bud kotouce nebo rez nebo "ulozeni kotoucu" - to treti jsem presne neposlouchal. Popisoval to kamos, ze nejaky jeho kamos taky menil kotouce a nespravilo se to a mel nakonec krive neco jineho a pokud si to pamatuji tak to na co se kotouce nasazuji. ale ber to s rezervou rikal mi to tyden zpatky a ja jsem v tomto auto analfabet:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Pivo napsal:

A poloosy máš v pořádku? Při větším nájezdu bývají vymačkané homokinetické klouby, hlavně vnitřní a pak to vibruje. Nemusí to být tím, ale řešili jsme podobný problém, po vyměně poloos všechny problémy zmizely.

Tohle mě dělala předešlá Felda. Vnitřní kloub poloosy. A poznal jsem to tak, že jsem zvednul nápravu za spodní ramena, aby se neprověsila a poloosa byla v normálním stavu jako za jízdy. A chytnul jsem poloosu za vnitřní kloub a s kolem jsem točivě kvedlal dopředu-dozadu a u jednoho jsem cítil zvětšenou vůli. Vyměnil jsem ji a byl klid. Ale dělalo to jen mezi 80 - 100 km/h. V nižších rychlostech ne a ve vyšších se to zase uklidnilo. Že by se to při brždění projevovalo jinak, si nevzpomínám. Ale za tu kontrolu to stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, xriderx napsal:

Ahoj,

naše Fabie začla dělat následující: při jízdě kolem 100km/h vibruje volant. To by se dalo přisuzovat vyvážení kol, ty jsou ale vyvážená. To co mě ale štve víc je, že při brzdění z rychlostí nad 100km/h, pokud šlápnu na pedál jen lehoučce, tak se roztřepe volant a i celé auto, pokud pedál sešlápnu víc důrazněji, brzdí to relativně hladce.

Kdy jsi kola vyvažoval? Na jaře? Nebo teď?

Pokud se ti nechce vyvažovat, tak jen prohoď přední kola se zadními a uvidíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj. :) Sice fábie I, ale je to stejnej podvozek. Měl jsem podobné projevy, vibrace volantu i celého auta kolem 100 km/h, ale co dělaly brzdy si nepamatuju. Když člověk rychle projel táhlou zatáčku, zadek znatelně odskakoval. Byly vyteklé ZADNÍ tlumiče - po jejich výměně ty vibrace zmizely, už se to nevrátilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj u F1 jsem pri asi 175 tkm spozoroval vybrace volantu pri brzdeni pri ceste na dovolenou.

Projevovalo se to az pri nalozenem aute, tak sem to nemel jak zjisti. Leda snad nastavajici STK ? Vada byla v pocatku.

Mechos tvrdil zvlene kotouce.

Poblemem byly zrezle kotoce, z venku vypadaly ok ale z vnitrku byla poradne vrstva rzy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...