Přejít na obsah

Vadné ovládání blinkrů v chladu


palix91

Doporučené příspěvky

Ahoj, dnes se mi stala zajímavá věc. Vyrážel jsem po ránu autem pryč a za dobu co jej mám byla nejnižší teplota. 1-2 stupně nad 0. Všiml jsem si podivného fungování blinkrů. Při přepnutí páčky nahoru blinkr cvaknul tak 2x vpravo a pak to blikalo doleva. Při ťuknutí do páčky, kdy má blinkr 3x sepnout se nesepnul. Při posunutí do polohy ať už nahoru nebo dolů, blinkr buďto cvaknul 3x a nic nebo blikal nepřetržitě do vytočení volantu zpět ale do různých směrů(např 2x vlevo pak 3x vpravo pak zase 1x vlevo) dokud jsem jej zase nepřepnul do původní polohy. Byl jsem na cestě jako vánoční stromeček jak to blikalo. Postupně jak se auto uvnitř zahřálo, anomálie ustávaly až přestaly úplně a zase bylo všechno ok. Mám za to že je to spojené s chladem nicméně nevím na co se zaměřit. Očistit kontakty na páčce by mohlo pomoct nebo to spíš bude chtít výměnu celého dílu? Nebo to může být ještě něco jiného?

Moc děkuji za případné rady a tipy  :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,
samotný chlad na mechanický přepínač asi velký vliv nemá,
ale nebyla v autu zvýšení vlhkost, např. srážení vody na povrchu (palubní desky a pod.)

Pak by byly orosené kontakty a čištění by pomohlo jen v případě, kdyby byly kontakty zaprášené (což se bez rozebrání nezjistí).

Pak by možná pomohla i výměna přepínače.
Podobně mohla být navlhlá deska elektroniky.

Pokud tam je vlhkost, chce to větrat před příjezdem a zavřením auta, vlhkost odstraní i topení (jenže samotné zahřátí jen do poklesu teploty), musí vyschnou propocené sedačky a pod.
Klimatizace je na odstranění vlhkosti účinnější.
Případě bych dal do auta chcemický pohlcovač vlhkosti, ale ten se musí často měnit.
Měl jsem problém s nepoužívaným autem v garáži, díky vlhkosti se na povrchu plastových dílů objevila plíseň (a kdo ví, kde ještě)...
Řešil jsem to zmíněným pohlcovačem, teď do auta dávám elektrický (ale je potřeba zásuvka): https://www.hutermann.cz/kategorie/odvlhcovace-vysousece

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...