Jump to content

Divný zvuk při rozjíždění

Trisy89

Recommended Posts

Zdravím Škodovkáři,

hledal jsem na foru ale nikde jsem nenašel.

Mám Octavia III , 1,6TDI 77kw, Elegance. Najeto 129 000 km.

Při rozjíždění na jedničku se občas ozve tak na 1-3 sekundy takový divný zvuk, něco mezi pískáním a vrzáním. Děje se když povoluji spojkový pedál a děje se to nepravidelně. Někdy to dva dny neudělá někdy to udělá 3x za den. Děje se to i když je motor zahřátý.

První co mě napadlo je že prokluzuje spojka, pak jsem někde na fórech četl, že by to mohlo být setrvačníkem, ale ten by prý i vibroval a to se neděje. Jinak mi přijde že řazení funguje normálně, žádné divné zvuky, jen tento občas. Byl jsem v servise a tam se jim to neprojevilo, což je jasný, když to dělá jen jednou za čas.

Důvod, proč to řeším, je ten, že auto mám necelý měsíc a jestli s ním něco je, chci to vědět, abych popřípadě mohl řešit s prodejcem.

Děkuji za odpovědi a pomoc!

Edited by Trisy89

před 1 hodinou, stafa napsal:

Tu si čítal?

Ano, ale to nepopisuje mojí závadu. Ten zvuk co je tam nahrávaný je nakonec asi zvuk klimatizace. Navíc ten zvuk ani neodpovídá.

Děje se mi to vážně jen když se rozjíždím. Stojím na místě pomalu pouštím spojku a přidávám plyn a z ničeho nic zvuk (něco mezi pískáním, houkáním a vrzáním). Nevím jak zní prokluzující spojka, ale to je první co mě napadlo.

Edited by Trisy89

• 3 weeks later...

Ahoj, ja som mal podobny problem. Divny zvuk som mal pri zaradenej jednotke, ale aj pri spiatocke. Ked bolo auto v zaruke, tak servis tvrdil, ze je to normalne. Cca pre rokom, sa mi pri nastartovanom motore odrazu nedala zaradit, pripadne vyradit rychlost. V servise zistili, ze je na vymenu spojka ale aj zotrvacnik. Oprava bola okolo 700€.

• 5 weeks later...
  • 1 month later...

Trisy89: Mám úplně stejný problém, Při rozjezdu mi nikdy auto hvizdne a taky nikdo neví co stím je.  Každý říká něco jiného . Tak to nechávám vyhnít a čekám co se vysere. Když zjistíš co to je dej vědět .

Na tom tvém posledním videu neslyším nic co by nedělal můj motor . Jestli řešíš to cvakání to mi dělají ventili už od začátku a prý je to normální.

• 1 month later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 7 months later...

Ahojte. Rovnaký problém. Včera som to počul prvý krát. Zaradená spiatočka . Cúval som do kopca. Dal som viac plynu. Zrazu piskot ako keby bola vydretá spojka. Auto má iba  114 000 km. Inač všetko ide ako má. Dobrý rozbeh, spojka zaberá normálne. Takže uvidíme. V stredu ideme do Prahy hádam obídeme v poriadku. Keby ste vedeli o riešení dajte vedieť. Ahojte

Edited by stevo11
doplnenie