Přejít na obsah

Divný zvuk při rozjíždění


Trisy89

Doporučené příspěvky

Zdravím Škodovkáři,

 

hledal jsem na foru ale nikde jsem nenašel.

 

Mám Octavia III , 1,6TDI 77kw, Elegance. Najeto 129 000 km.

 

Při rozjíždění na jedničku se občas ozve tak na 1-3 sekundy takový divný zvuk, něco mezi pískáním a vrzáním. Děje se když povoluji spojkový pedál a děje se to nepravidelně. Někdy to dva dny neudělá někdy to udělá 3x za den. Děje se to i když je motor zahřátý.

 

První co mě napadlo je že prokluzuje spojka, pak jsem někde na fórech četl, že by to mohlo být setrvačníkem, ale ten by prý i vibroval a to se neděje. Jinak mi přijde že řazení funguje normálně, žádné divné zvuky, jen tento občas. Byl jsem v servise a tam se jim to neprojevilo, což je jasný, když to dělá jen jednou za čas.

 

Důvod, proč to řeším, je ten, že auto mám necelý měsíc a jestli s ním něco je, chci to vědět, abych popřípadě mohl řešit s prodejcem.

 

Děkuji za odpovědi a pomoc!

Editováno: , autor: Trisy89
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, stafa napsal:

Tu si čítal?

 

 

 

 

Ano, ale to nepopisuje mojí závadu. Ten zvuk co je tam nahrávaný je nakonec asi zvuk klimatizace. Navíc ten zvuk ani neodpovídá.

Děje se mi to vážně jen když se rozjíždím. Stojím na místě pomalu pouštím spojku a přidávám plyn a z ničeho nic zvuk (něco mezi pískáním, houkáním a vrzáním). Nevím jak zní prokluzující spojka, ale to je první co mě napadlo.

Editováno: , autor: Trisy89
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, ja som mal podobny problem. Divny zvuk som mal pri zaradenej jednotke, ale aj pri spiatocke. Ked bolo auto v zaruke, tak servis tvrdil, ze je to normalne. Cca pre rokom, sa mi pri nastartovanom motore odrazu nedala zaradit, pripadne vyradit rychlost. V servise zistili, ze je na vymenu spojka ale aj zotrvacnik. Oprava bola okolo 700€.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Trisy89: Mám úplně stejný problém, Při rozjezdu mi nikdy auto hvizdne a taky nikdo neví co stím je.  Každý říká něco jiného . Tak to nechávám vyhnít a čekám co se vysere. Když zjistíš co to je dej vědět .

 

Na tom tvém posledním videu neslyším nic co by nedělal můj motor . Jestli řešíš to cvakání to mi dělají ventili už od začátku a prý je to normální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 roky později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...