Přejít na obsah

1.0 tsi 70 kw trhanie motora pri rozjazde


Peter1984

Doporučené příspěvky

Dobrý deň, potrebujem radu alebo či mal niekto podobnú skúsenosť...mam Škodu Rapid 1.0 tsi 70 kw, r.v. 2018, najazdené 1000km...pri rannom štarte za studena pri rozjazde na 1. st a na 2 st. trha motorom okolo 2000t otáčok... robí to vtedy keď je motor v režime keď sú otáčky zvýšené hneď po naštartovaní....po zahriatí ide normálne

Editováno: , autor: Peter1984
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

U toho motoru se doporučuje počkat až otáčky spadnou apoň na cca 1000 a pak teprve vyrazit.  Nemělo by se nastartovat a hend odjet.

Stejně jako po dojezdu hned nevypínat, ale počkat půl minuty.

Má to vliv na životnost motoru.

 

Já to tak dělám. To je holt dań za malý turbo motor.

Editováno: , autor: s-tony
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověď servisu asi bude "to je vlastnost" nebo "to je palivem, zkuste natankovat blablabla". O počkání před vyjetím jsem zatím nečet (nikoliv ve smyslu promazání motoru atd) - taková doba může být zvlášť v zimě docela dlouhá, soudím dle sebe a atm. motoru. Dochlazování ok. Ale asi bych jim to tam postavil, ať udělají zkušební jízdu za studena s live daty, třeba bude problém jinde (směs, teplota ventilů,...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus po tom ranním studeném startu počkat cca 45 vteřin až minutu, až se sníží volnoběžné otáčky. V tomto časovém intervalu probíhá u motorů TSI tzv. zahřívání katalyzátoru, přičemž vyrovnaný chod motoru je obětován ve prospěch rychlejšího ohřevu katalyzátoru (snížení emisí) - takto se doposud chovaly prakticky všechny motory TSI:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak podelím sa s Vami so skúsenosťou s autorizovaným servisom Škoda... túto chybu som reklamoval v rámci garancie a vyjadrenie servisu je - chyba sa neprejavila, stav vozidla a jeho prejav zodpovedá sériovým a technickým špecifikáciami...?, čiže som nič neporiešil ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dělala mi to Fábka 1.2 2017. Už jsem to chtěl řešit servisem, ale pak jsem se dočetl, že by to mělo být nějaké předehřátí katalyzátoru. Jak píšete výše, jakmile opadnou otáčky, je to v klidu. Na druhou stranu je zajímavé, že aktuální Fábka 0.9 to nedělá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...