Přejít na obsah

1.5 TSI - škubání při rozjezdu


milda 1

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu  

351 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Patriku, pro Supa s C měli update právě už i v březnu, verzi 7420, ted maj nově 9761.

 

Jestli přehrávat nepřehrávat, máš lid na to, aby sis ověřil, co oba dva softy řeší a podle toho se pak rozhodneš B)

Pokud problé nemáš, je to volba čistě na Tobě, třeba k tomu dohledáš i TPI :)

 

Dzarine, číslo motoru neřeš, šlo mi o číslo řídící jednotky motoru. Papír nemáš, tak to neřeš B)

 

Jojo, ecu motoru se musí adaptovat jízdou, v UK servisy lidem říkaj 600mil, u nás to bude chtít 1000km, než se začnou vynášet soudy.

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte v utorok idem na prehratie. Mam touran 1.5TSI OPF manual a aktualizacia vysla vraj 8.8. Otazka je ci je dobry napad robit to pred tripom po Taliansku kam odchadzam o tyzden. Chlapik zo servisu povedal, ze by to urcite spravil pred tym. Ale o skakani pocul vraj 1x odo mna:) Tak uvidime co to bude. Ak mate nieco co chcete aby som sa spytal ked tam budem, dajte vediet:)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Riesi podla popisu,co som mal moznost nakuknut prave ten neklud v zahriavacej faze/prilis bohatu zmes,pripadne jemnu stratu a nahly prival vykonu pri rozbiehani.....vraj to nicomu ublizit nemoze,tak to asi dam prehrat.Mozno budem potom prvym,znamym pripadom,ked to mne zacne prave skakat a cukat po prehrati softu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 58 minutami, Patrik1971 napsal:

Tak novy soft si potrebuje najprv ako sa povie sadnut.S dojmami a cifrou spotreby by som bol este opatrny.Ono to chces troschu viac pojazdit,ako iba den po uprave.

 

Vysvětlí mi někdo proč si musí nový sw sednout? Co se změní po 600-1000km? V motoru se nic nězmění, zajetý už je, sw není umělá inteligence, aby se učil, tak v čem spočívá, že si musí sednout a pojezdit?

 

Mám manuál..

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 minutami, Dzarin napsal:

sw není umělá inteligence, aby se učil

 

Adaptace je proces učení a přizpůsobení v nějakých limitech, nepochybuj a věř, pokud neuvěříš, na netu je o tom spoustu informací, je třeba se taky učit B)

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, dnes mi prehrali soft v tourane 1.5 TSI DADA MAN, technik hovoril, ze o ziadnom skakani doteraz nepocul, zaujimave:) Napisem ako sa to sprava ked trochu pojazdim. Zatial som isiel len zo servisu do prace par km. Subjektivne sa mi zda akoby by auto lepsie reagovalo na plynovy pedal, ale este je skoro hodnotit to. Uvidim cestou domov ked vychladne co bude robit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

 

tak posielam moje dojmy po 2 dnoch s novym softom. Zahrievacia faza ostala a s nou aj skakanie. Treba pockat na pokles otacok inak sa neda velmi jazdit. Cize v tomto zlepsenie nenastalo vobec, akurat mam pocit, ze je taka agresivnejsia (viac otacok, hlucnejsi motor) hned po nastartovani, ale to je mozno len subjektivne vnimanie.

 

Co sa vsak zmenilo je, ze mam pocit ako keby "odbrzdili" motor. Doteraz bol taky nejaky mdly a na plyn reagoval oneskorene a lenivo. Teraz mam pocit akoby ho nacipovali:) Aj rozbeh na dvojke v pomalych rychlostiach je lepsi a auto lepsie taha od 1000 otacok. Celkovo mam pocit, ze ma motor po zohriati taky kultivovanejsi prejav, ako keby mu niekto ulavil v skrteni:)

 

Jediny zaznam co som k tomu dostal je "Vykonanie akcie 24ER kr.01", viete niekto co to znamena? Pripadne viete pozriet cez moje VIN, ze co mala riesit ta aktualizacia?

 

Som zvedavy na skusenosti ostatnych. Este dam vediet ked nieco pojazdim, mal by som ist teraz na trip po Taliansku, takze nabeham dost km na otestovanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Sedkoo napsal:

Zahrievacia faza ostala a s nou aj skakanie. Treba pockat na pokles otacok inak sa neda velmi jazdit. Cize v tomto zlepsenie nenastalo vobec, akurat mam pocit, ze je taka agresivnejsia (viac otacok, hlucnejsi motor) hned po nastartovani, ale to je mozno len subjektivne vnimanie.

 

Rozlišuj zahřívání katalizátoru v trvání do minuty po startu při splnění určitých podmínek, to má každný moderní benzín a s tím nikdo nic dělat nebude

a

samotné zahřívání motoru až do nějakých 70stupnů, které byly uvedeny jako hranice v prvním TPI, a při tom by tedy motor nyní po updatu už škubat neměl

 

https://forum.skodahome.cz/topic/145119-15-tsi-opf-dsg-%C5%A1kub%C3%A1n%C3%AD-p%C5%99i-rozjezdu/?do=findComment&comment=2401989

 

  • Líbí se mi 3
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...