Přejít na obsah

1.5 TSI - škubání při rozjezdu


milda 1

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu  

351 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

před 20 hodinami, ferda25 napsal:

1.8tsi ani 1.4tsi nelze konstrukčně srovnávat s 1.5tsi.....1.5tsi vymyslel atomový inženýr s díly, které musí být vyrobeny zřejmě s nulovou tolerancí, aby vše fungovalo.

 

Aktualizace softwaru na poslední verzi u jednoho z uživatelů bude zřejmě při další návštěvě znamenat nahrání původního softwaru, který byl naštěstí rovněž vydán jako aktualizace.

 

Pěkně napsáno, bylo by zajímavé vědět, jak se to popere s tolerancemi během provozu a tím získaného opotřebení/vůlí na obou nastavovačích na vačkových hřídelích ...

Časem pak mohou být k vidění podobná videa, u rozvodu, který si hraje se setinkami by toto byl velký problém  ...

 

 

S čím je ten uživatel nespokojen u poslední verze softu (jaký vůz a ECU?), že by se raději vrátil k předchozí verzi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je lepší na ně rozumy moc nevytahovat, ale pokud tvrdí, že update pro Kodiaqa není, buď jsou tam líní, a nebo hloupí ...

TPI je interní info výrobce na jakýkoliv problém, co se řeší, sdílení informací v rámci značky, nemělo by se vynášet do veřejnosti ... Ale ta "značka" se nemůže divit, že to v těhle zásecích někdo pustí, stejně jako jde o peníze "značce" stejně tak jde o peníze všech koncových zákazníků, co utrácejí své peníze za produkty "značky"

S tím termínem vydání pozor "Jinak ten balík dat je novější, značen jako 20190319, ale verze samotných souborů jsou dokonce z 21.3.2019"

 

OIII v březnu nic nového nemá, předchozí dostupné verze softu pro 1.5 jsou

FL_05E906018A_5471__V001.frf   DADA OIII
FL_05E906018A_6019__V001.frf   DADA OIII

 

a uváděné ECU OIII jsou

05E906018A      DS9,TJ7+G0K, G1C+7MV do 1.10.2018
05E906018BH    DS9+G0K, G1C+TJ7+7MV  od 1.10.2018
05E906018AL    DS9+G0K, G1C+TJ7+7CP, 7CS   od 30.7.2018
05E906018L      G0K+MB1+T3K+7CS  (CNG verze)

Editováno: , autor: rayx
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Michal B. napsal:

Jako já nevím jak na toho dealera. Minule jak jsem mu řekl, že to cukání a škubání řeší TPI xxx tak na mě čuměl odkud to vím. 

Zkusím že 13.3 vyšel soft co oni na to. Někdy člověk ví přes fora více info něž tam.


Presne to same :D ... taky jsem vytahl v minulosti na technika ofoceny papir s TPI a vyhrkl hned kde jsem se ktomu dostal ... :D ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ale o tom to je, mají VIN, mají informační systém (ELSA PRO), atd. tak přece je nikdo nenutí a ani to nelze, aby vše věděli. Ale je to o tom, že maj vědět, jak to ověřit B)

A jasně, že nebudou neznalým zákazníkům říkat více než je nutné, ale dělat z nich blbce taky nemusí ...

 

Je to vždy vše o lidech, na koho narazíte, profíci a diletanti se najdou všude.

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TPI jsem již zde zveřejnil a stále není změněné, tj. to že jsou nové soubory pro motor neví oficiálně zatím žádný autorizovaný servis....

 

Chyba není na servisu, ale na centru servisních služeb, kteří zatím nevydali aktualizovanou verzi TPI po uvolnění nových verzí souborů pro motory. Aktualizované TPI jsem nenašel ani v jiném jazyce.

 

Kde vzít TPI:

https://erwin.skoda-auto.cz/erwin/showViewElsaPro.do

+ registrace + 7€

 

Můžete si tam stáhnout mimo TPI i veškeré informace k Vašemu vozu. Jak měnit olej, jak rozebrat palubní desku, vyndat žárovku, výbojku(led modul)...

 

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu, bude tedy zajímavé, kdy se TPI aktualizuje. Ono je taky možné, že ty vydané aktualizace řeší něco jiného ... :t

 

No a s tím přístupem do erWinu, ano, zdroj nejen pro ta TPI pro nezávislé servisy a veřejnost, která ví, kde a co hledat, o té evidentně stále neví ani pracovníci pod koncernem a při konfrontaci pak bývaj překvapení, kde mohl zákazník k TPI přijít.

Ale to už převracíme logiku, protože tyto info by si neměl hledat koncový neznalý zákazník, ale měl by mu to v autorizáku sám proaktivně v systému prověřit technik. Zákazníci utratili peníze za produkt koncernu, a pak se v autorizovaném koncernovém servisu a na zákaznické lince dozví bludy, že jde o charakteristiku motoru a stav techniky, a přitom na to maj vydané TPI ...

No, dost OT k zákaznickému poprodejnímu servisu, který kdyby fungoval, nemusela by se objevovat podobná vlákna na forech fandů a zákazníků značky B)

 

erWin.thumb.jpg.056859493003199b2240ddc12da803ac.jpg

 

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověk vážně aby si zjistil vše sám a ještě jim poradil, ale mě to nepřekvapuje. Snad vám ten nový SW pomůže a budete mít auta v cajku. Oni ani ti prodejci nových aut v autosalonu ví kolikrát prd. Vrchol byl, když mi jeden prodejce vehementně tvrdil jak Šedá steel na Karoqu Sportline je extra příplatková barva zvláštně lakovaná. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volal jsem do servisu,nic neví, pro mé auto žádný TPI v Else není,netuší kde jsem to vzal a problém , s cukáním , o ničem neví.Byl jsem za blázna, servis Praha 6, Karlovarská. u klokana mají vysokou úroveň co se týče servisu a přístupu k zákazníkovi.

Editováno: , autor: cilda1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes sousedovi volal prodejce (jejich servis), že mají k dispozici nový software, který by měl řešit problém s občasným nezařazením rychlosti u automatické převodovky a problém poskakování u manuálu. Prý může na přehrání dojet hned. Takže nějaký software je oficiálně venku. Jestli ale problém vyřeší, toť je ve hvězdách. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@embecka Soused má manuál. Prodejce mu řekl, že mají nový soft, který by měl řešit problém u manuálu i automatu.

Já mám objednaného Karoqa v automatu u jiného prodejce. Tak jsem mu volal a ptal se, jak to bude s termínem dodání a ptal se i na popisované problémy. Prý mají "nějaký nový software pro auta s automatem". Tak nevím. Nějaký soft venku je, ale připadá mi to, že sami prodejci neví co. :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...