Přejít na obsah

1.5 TSI - škubání při rozjezdu


milda 1

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu  

351 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

On 4/12/2019 at 8:40 AM, rayx said:

 

Pokud je to Karoq, a není to 4x4 (který kdoví jestli nějaký jezdí) tak pro to update je a servis jen plácá nesmysly ...

Všechny Karoqy 1.5 manual i DSG vyrobené po 30.7.2018 s ECU 05E906018R maj možnost aktualizovat na poslední verzi softu 7421 B)

A ty teorie o tom, že to hopsání je palivem, ty jsou uplně out ...

 

Ano, je to předokolka. Bohužel nevím kde najít ECU - prošel jsem všechny papíry, ale nenašel.

 

Jedná se o menšího pražského dealera, tudíž co píšeš rozhodně může být pravda.

 

Jinak co se týče tohohle motoru, už jsem to tu tuším psal, ze začátku zklamání, ale teď po 4tis km jsem nadšený. Motor se krásně rozjíždí např 2ka původně v nízkých otáčkách nepoužitelná, teď žádný problém. A není to tím, že bych mu dával extra napít. Do 5tis km jezdím, i když podle prodejce zbytečné, do 3tis otáček. Takže jsem si ho ještě v plném výkonu ani neužil.

Rozjíždím se v otáčkách nad 1500 a bez klokana. Zkoušel jsem i 1000 otáček a tam motor skáče a dusí se. To by ale dost možná dělalo i jiné auto v takto nízkých otáčkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pánové, mám po updatu SW najeto cca.700km a chladný víkend. Vystřízlivění proběhlo ?. Já nevím co to auto bude dělat v zimě. To cukání se v tom chladu bohužel projevilo ale né tak moc jako kdysik na začátku. V pátek jsme popojížděli ve špičce přes Opavu,Krnov a PL a zde všechno OK. V sobotu jsme měli poježdění v Jeseníku tam bylo přes den kolem jednoho stupně a sem tam to hupslo i když motor byl zahřátý. Jak říkám nebylo to tak výrazné ale trošku bohužel to šlo cítit. Žena hned namítla, oni s tím nic neudělali?? Třeba to ještě sedne a nebo se s tím musíme smířit. Já myslím že ty novější motory co to nedělají již mají i technicky v motoru něco jinak. Dokonce mi to v tom chladu i jednou zdechlo, nevím proč ? Zdechlo to stylem, že auto při parkování neragovalo na nic a po 3s to sam naskočil motor znova, bez zmáčknutí startu, hleděl jsem. No co nás ještě čeká ?

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Michale mám tři dny přehraný sw. Servis mě řekl že je to nejnovější sw ale že se dokončuje a schvaluje ještě novější a ten už to má konečně vyřešit ty rozjezdy. Já po aktualizaci sw skáču dál. Možná o chloupek je to lepší ale dobrý to není. 1,5 man s filtrem 1/2019

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezva, indicie po forech tohle naznačovaly, nevěřil jsem, že by to tak opravdu bylo a březnový update podle TPI 2050744/8 to z větší části neřešil. Tohle se tedy VAGu opakovaně nepovedlo, teď už osobně nevěřím, že s tím budou moci něco udělat ... Michalových 700km po updatu je dost na adaptaci, ve VAGu asi opravdu čekali na teplé počasí a věřili, že nepřijdou studená rána ...

Zákazníci VAGu s touhle 1.5 buď budou muset více šlapat na plyn, nebo si tuhle motorizaci minimálně v SUV odpustit, pokud nebudou ochotni akceptovat charakteristiku projevu motoru, jiné cesty nevidím ... Nezapomeňte, že jsou tu také neštastníci, kteří to řeší na motorech 1.5 bez OPF nyní více než rok a přestože se s tím osobně nedokážu srovnat, přestávám věřit, že je v možnostech VAGu s tím nyní něco udělat, když ty motory horko těžko navrhli a protlačili skrz homologační cyklus. Adieu!

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

? Teďka to bude fajn, bude teplo, nic nepůjde vidět a cítit.

Začne zima a snad do té doby snad jeden update vypustí a šmitec - víc s tím dělat nebudou si taky myslím, komu to bude dělat ať se s tím smíří.

Jako já jsem spokojený, je to fajn , ale co přinese zima to uvidíme. ? 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

? Chtěl jsem. Měli jsme 1,4tsi půjčenou v létě a super. Objednávali jsme z kraje září a již 1,5tsi s OPF. Tu 1,4tsi co jsme měli půjčenou byla v nižší výbavě a měla jen 4500km najeto. My jsme měli další požadavky na výbavu. Za druhé tak drahé auto jsme chtěli mít dle našich představ. Sorry za OT mimo téma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doposial co tu citam ludi odbijali vyrokom, ze ide o charakteristicky prejav motora. Pokial to ale priznali / ponukaju sw update RJ, ktory to riesi / a ono to nejak nefungujte, dalo by sa o nieco opriet. Ovsem scenar, ze to jeden vrati a nasledne im nabehnu hufy zakaznikov a budu vsetkym vracat peniaze za skakajuce auto, je vysoko nerealny.  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute, 

 

čítal som recenziu na ibizu 1.5tsi a redaktor spomenul ze pomôže vypnúť kúrenie. Ako v zime si to moc neviem predstaviť ale za pokus to stoji nie? 

 

odkaz na článok kde som to našiel :

skrátený link: https://lnk.sk/BFY9

original: https://medziplyn.sk/test-seat-ibiza-fr-1-5-tsi-rok-s-tvrdohlavou-spanielkou/

 

Editováno: , autor: Shorty193
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
před 16 hodinami, Skretik152 napsal:

Doufám že mě neukamenujete. Že jsem dávám konkurenci. Mám od 15. 4 2019. Seat Ateca FR 1.5 tsi 4x4 DSG a zatím se zdá být vše v pořádku. 

 

Možné "kouzlo" toho 4x4 provedení má jméno 05E 906 018 S ... Konkurence to není, s Karoqem a T-Rockem 1.5 TSI 4x4 jsou to sourozenci jednoho softwaru a dalších. ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...