Přejít na obsah

1.5 TSI - škubání při rozjezdu


milda 1

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu  

351 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Tak mám od dnešního rána nahran nový SW můj Sup byl na seznamu dílenské opravy (to je prej něco jako svolávačka), která dle dle toho co jsem viděl na obrazovce v servisu vyšla oficilene 5.9.2019 - protože mám tažné a tím ten výkonný alternátor byl tam veden.

Byla to náhoda otravoval jsem servis často tak jsme se domluvili již v pondělí na přehrání dnes a to to prý v systému ještě nebylo jako dílenská oprava ale jen jako oprava klokana.

Zatím jsem ujel asi 3km tak nevím, ale dám vědět. Svolávačka je na to občasné nebezpečné rozjíždění, ale technik koukal, že stejný SW se mám nahrát i na klokana. Moje auto trpělo na oboje tak uvidíme. Manuál 1,5TSI s filtrem výroba 03/2019.

Editováno: , autor: Bonup
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlásím OK sice jen 50km ale neskáče a hlavně nemá prodlevu plynu která způsobovala ze jsem se neuměl úplně plynule rozjíždět. Díky tomu je auto celkově mnohem příjemnější a zdá se živější ale to bude tím plynem. Předtím se choval nejedu a najednou jedu a to zbytečně hodně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dával jste někdo tu 1.5TSI 110Kw na čip? Mi třeba ani nová aktualizace nepomohla a výrobce opět říká, že po této aktualizace je to již standardní chování, tak přemýšlím jak dál. Chtěl bych zkusit poslední možnost jednotku přečipovat a buď se zlepší nebo to začne ještě více kopat :D

Editováno: , autor: Bobb11111
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, uživatelé vozů Škoda a jiných koncernových vozů. Především potencionální zájemci o načerpání informací k motrům 1,5Evo o které se zajímáte protože váš soused už má svojí Octavii nebo Golfa naflešováno a zadarmo! Prosím věnujte několik chvil těmto řádkům. Bavíme se o specifickém používání vozu, o kvalitě paliva, podnebí, váze vozu který motor 1,5 evo pohání atd. Toto softwarové řešení je k dispozici v autorizovaných servisech pro značku VW cca 3 měsíce pro značku škoda cca 1 měsíc. Tato odchylka je zřejmě způsobena homologačním zdržením. Nicméně z praxe plyne že cca 10% zákazníků mají na voze problém který je tímto opatřením nutno řešit. "Zbytek" do 100% NEmá problém a provedení požaduje preventivně = dobrovolně chtějí tu "záplatu" do svého auta. A teď to nejdůležitější: Vezměte v úvahu že autorizovaný servis musí každou reklamaci dokumentovat!! Takže než vyjedete "požádat o provedení této akce" zamyslete se nad tím jestli se technikům v servisu tato závada projeví když každé ráno budou marně popojíždět vaším autem s cílem nahrát na kameru ty výpadky motoru nebo dokonce zhasnutí motoru které se vám nikdy nestalo. máte možnost takový důkaz pořiďte sami. Budete mile překvapeni jak rychle vám servis změnu software zajistí když se nebude honit za výmysly z internetu. Přeji hezký den všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jednu stranu rozumím tomuto sdělení na druhou si neumím představit že bych si do vozu za půl mega pořizovat CVR se zapisovačem abych měl nezvratný důkaz že to poskakuje.

Abych tomu rozumněl ...

Chcete tím napsat že operace "přehrání software" je reklamační činnost která musí býti zdokumentována aby ji výrobní závod proplatil?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

 

ja som zavolal ci je novy soft na moje auto, povedali ze ano, tak som sa rovno objednal. Nebolo treba nic dokazovat, ani sa ma nic nepytali (Touran 1.5 TSI DADA manual s OPF). Prehrali to za cca hodku, ani nedali ziadnu skusobnu jazdu a isiel som domov. Teraz som s tym najazdil 3000 km po Taliansku, dialnice aj okresky a ako som pisal predtym, auto je take zivsie, lepsie reaguje na plyn. Spotreba uplne rovnaka ako pred tym, aj rezim dvoch valcov sa zapina rovnako. Aj to stale skace ak sa pohnem kym neklesnu otacky podla rannej teploty cca 2 minuty od nastartovania studeneho motora. Inak po zahriati to neskace, ale to mi velmi nerobilo ani pred tym len mierne. Ale lepsie su rozbehy na dvojke z nizkej rychlosti, konecne auto robi to co chcem ked zmacknem plyn:) Predtym to bolo take hluche, niektori to tu opisuju, ze ked vosli na kruhovy objazd, tak sa auto nerozbehlo ked pridali plyn na dvojke. Tak toto za mna je prec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dsg tak působí z důvodu, že je to dvouspojka, jedna spojka řadí sudé a druhá liché, pokud brzdíš, tak soft připravuje převedovku na nižší rychlostní stupně, ale když pridáš tak chceš prudce zrychlovat a ta dvouspojka je trochu zmatená. Četl jsem to v článku kde vysvětlovali funkci DSG. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná by bylo lépe nezatěžovat servis snahou natočit něco co nelze tak jednoduše zachytit jak se zde snaží někdo naznačit a raději dát pokyn k přehrání na žádost bez potřeby tak velkých časových ztrát jak na straně zákazníka, tak servisu, který se snaží vždy zákazníku pomoci a je k tomu i nabádán ze strany firmy Škoda-Auto a.s.

 

Časová náročnost přehrání v servise:

1. sepsání zakázky - 15 minut

2. přehrání motoru bez potřeby zadat kód jen pomocí aktualizace na základě zadání adresy: 01 - max. 15 minut(řízení vyhledávání závad není nutné provádět a lze v poslední verzi ODISu odškrtnou a to celý proces urychlí na 15 minut.

3. Odeslání protokolu + ukončení zakázky a předání vozu - max. 30 minut s čekáním až zákazník vypije kafe 

 

Tj. celá záležitost je otázka hodiny. Každý musí posoudit, zda mu za to spokojený zákazník stojí a nebo je to pro něj jen "stádo ........"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 9. 2019 na 18:01, David Fojtík napsal:

To roman.dj1 : Auto je vw touran 1,5 tsi dsg rv 01/2019 to je už druhej seznam co jsem msi pro ně připravil auto zatím spousta dětských nemocí.

 

Taky mám Turana 2/2019 ale cukání sem nepocitoval jen občas tu reakci na pedal tak včera při garančce v 15tis a vyměny oleje nahrán nový soft (sám technik říkal že je to tu u mého VIN) objednán držák u spolujezdce (prý vadná serie každý den to řeší i např. Golfů.. Vrzání u A sloupku mám docela to drnčí ale neřeším to. Děla to jen na kostkách při malé rychlosti.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě třeba u Leona s tímto problémovým motorem řekli, že je třeba navštívit servis, diagnostikovat a na základě odeslaných dat někam do centrální databáze po vyhodnocení bude nebo nebude nabídnuta aktualizace. Jsem tedy objednaný na příští týden, ale přijde mi to celé divné. Možná by to pasovalo na to, že to není oficiální svolávačka, ale budou to přehrávat, až když někdo přijede na servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Anti Fejk Chlape, ty jsi tedy exot.

U auta za 3/4 mega, u ktereho se vi, ze skace urcite nebudu neco nahravat, dokumentovat, ..... 

I kdyby se to projevilo ne u 10% aut (ve skutecnosti to bude vic, ne kazdy to resi), ale jen u 1%, mela by automobilka zareagovat tak, ze svola vsechny auta a s velkou omluvou software prehraje. 

Uvedom si, ze kdyz kvuli teto chybe klokan chcipne v nevhodnou dobu napr. na krizovatce, muze z toho byt smrtak. A vykladej pak pozustalym neco o tom, ze se to projevuje jen u 10% aut....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...