Přejít na obsah

1.5 TSI - škubání při rozjezdu


milda 1

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu  

351 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ja mam 05/2019 1.5TSI MAN s taznym zarizenim, vyhrivanim vseho krome skla, a vyhrivanym topenim (super vec, zahreje rychle motor a pripadne pustim na dalku pres  Skoda Connect a zahreje kabinu, v lete vetra), sw jsem nechal upgradnout, ale nejopsalo to ani predtim, ani po, jen se jeste vic zvednula pocitove rychlost akcelerace. Jsme spokojeni.

P.S. Na spotrebu podtacenim pod 2000 nejezdim, styl jizdy aktivni ve sportovnim rezimu.

Editováno: , autor: Petran
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, kitrab napsal:

Podle teorie "alternátor" tady na foru má polovina lidí nezávislé topení ? :) O tom osobně dost pochybuji, že by to byla tak žádaná výbava.

Pochybovat nad tím můžeš, ale není to pouhá teorie z fóra. Přiznala to sama ŠA a odvysílal to jako potvrzenou zprávu od ŠA i Autosalon Prima TV. Auta z nezávislým topením mají totiž vetší alternátory. Svolávačka nese kódové označení "24 EV" a je platná pro manuální převodovky a motory vyrobené květen/červen 2019. 
 

výtažek zde:

 

U těchto motorů totiž existuje riziko, že kvůli 180 A alternátoru, případně kompresoru klimatizace, ztratí při rozjezdu část točivého momentu, uvádí web kfz-rueckrufe.de. To by v nejhorším případě mohlo vést kromě škubání dokonce i k zhasnutí motoru, dodává web Svolávačky.cz. „V závislosti na dopravní situaci by mohlo dojít k riziku vzniku dopravní nehody, pokud by vůz nebyl schopen akcelerovat. "

 

 

Editováno: , autor: LukášCBR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám třeba 04/19 a 24EV se mě také týkalo ... podstatný je ten alternátor 180A, který se tam místo standartního 140A dává podle instalovaných spotřebičů, m. j. tažné a myslím že už i jen jeho příprava je takto dimenzována. Naštěstí to "náhlé zhasnutí" motoru, kdy několik sekund nevěděl, jestli má úplně chcípnout, nebo vystřelit auto vpřed, bylo aktualizací odstraněno. Bohužel se mě tento jev nepodařilo nikdy zadokumentovat, ač jsem k tomu třeba byl na dovolené v létě 2019 připraven, abych to mohl radikálněji řešit ... to, že se mě embéčko pokusilo asi dvakrát v křižovatce zabít, když uprostřed zůstalo stát jak auto islamistů po zásahu RPG ... to už v hlavě zůstane a může to být jinak auto "sqělé" ... občasné poskočení při rozjezdech, nebo popojíždění v koloně je již jen takový nevýznamný čajíček, zvláště, když jinak už je to bez problému použitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím a zdravím ze severního Polska. Může mi někdo říct, jestli existuje novější verze softwaru ovladače motoru 1,5 TSI z roku 2019? Momentálně mám ovladač 05E906018C s verzí 9761. Našel jsem [myslím] aktualizaci ve formátu FRF na tuto verzi s označením FL_05E906018C_9761__V001 [Značka C]. Nainstaloval to někdo a může se podělit o své zkušenosti? Udělají to v ASO zdarma, když o tuto verzi požádám a dokonce jim dám tento soubor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 20. 9. 2019 na 22:32, trek11 napsal:

Este pridam moju dnesnu skusenost. Po zhliadnuti aktualizovaneho TPI som sa vybral za mojim servisom ze teda nebude problem s prehranim SW. No prekvapilo ma ked mi prijimaci technik ukazoval ze na moje auto nie je ziadna servisna/zvolavacia akcia ale ze vie o co sa jedna a karoqy updatuju ako na beziacom pase. Hovorim mu ze ok ale je vydane TPI kde je jasne uvedene ze na moju riadiacu jednotku (05E 906 018 AL) je vydany novy SW a ci je teda problem to prehrat. On ze nie ze zadarmo to spravit nevedia pokial nie je na moje auto servsna akcia. To ma tiez prekvapilo. Teraz akoze nemozem nic reklamovat len pokial bude servisna/zvolavacia akcia u mojho auta? Ale skusal som dalej. Tak mu vravim ze ok ze si to teda zaplatim ze kolko by tom vyslo prehrat posledny SW na moju jednotku. On volal technikovi a ten mu povedal ze sice novy sw na moju riadiacu jednotku ale ze nie je "zlinkovany" na moj konkretny model auta (nechapem ako este treba zlinkovat s autom ked na moju RJ je vydany novy update!!!) a ze zatial mozu updatovat len karoqy :D Tak som videl ze tade cesta nepojde podakoval som za nic a isiel prec.

 

Mozno by mi niekto zbehly mohol vysvetlit suvis medzi TPI a servisnou akciou. Bol som v tom ze nemusi byt na vsetko servisna akcia a ze teda ked sa clovek na nieco stazuje tak TPI moze pomost k rieseniu daneho problemu.

 

Nastastie mam v okoli viac autorizakov tak som teda isiel inde. Tam som sa o probleme bavil s ustretovym prijimacim technikom, ktory tiez o probleme vedel. Tak isto mi ukazal ze na moje vozidlo nie je ziadna servisna akcia ale pozrel do TPI na chvilu zmyzol do dielne a ked sa vratil pytal sa ci som tu autom ze mozem rovno s nim vojst do dielne :D to som necakal. auto som odovzdal a za 20 minut bolo hotovo a novy sw nahraty. Este so mnou pozartoval ze teraz usetrim za benzin lebo teraz uz ani nenastartujem :D

 

V prvom pripade netusim ci islo o nevedomost alebo sa im len nechcelo alebo zo mna proste urobili debila. V druhom pripade som vdacny ze sa este najdu ludia ktory si vedie robit svoju robotu a aj chcu pomoct.

 

Kazdopadne ja som take cukanie nepocitoval ako tu ludia popisuju ale chcel som update hlavne kvoli lepsej reakcii na plyn ako tu a inde ludia popisovali. Mam teraz pocit ze je to ine auto. Zatial len 100 km najazdenych a verim ze to tak aj ostane. Ovela lepsia reakcia na plyn. Hlavne 2 stupen vie vystartovat ako raketa oproti predchadzajucemu prejavu. Vsetko je to cele plynulejsie a dynamickejsie.. No hlavne ta reakcia na plyn sa zlepsila.

 

PS: Netusim ci tu mozem robit ci negativnu alebo pozitivnu reklamu na autorizaky ale keby niekto mal zajuem mozem napisat do sukromnej spravy kde konkretne mali aky pristup. Som z Kosic tak mozno to niekomu pomoze pri rieseni tohto problemu z Ke a okolia

 

Ahoj, ešte máš to auto? V ktorom servise ti pomohli, tiež som z KE. Dik za odpoveď 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...