Přejít na obsah

PIN kód k rádiu z komfortní jednotky


jamsoft

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

nevíte, prosím, někdo, jestli se dá z komfortní jednotky, ve které je uložen PIN k rádiu (tzn., že i po odpojení od baterie se nemusí PIN zadávat, protože je uložen v komfortní jednotce a je sprárován s rádiem), tento kód přečíst? Super VAG nebo VCDS? Nebo je možné ho získat z vyčtené EEPROM v komfortní jednotce? Jak?

Chci rádio vyměnit a kolega by chtěl zase to moje, ale ačkoli mám k autu všechny papíry, PIN tam není....prý se už běžně nedává, pokud si vyloženě při koupi neřeknete. Tak mám jen manuál, ale bez štítku s PINem.

Nechce se mi kvůli tomu lítat do servisu s VINem a sériovým číslem rádia.

Zdá se mi vcelku logické, že když je kód v rádiu uložen, že by měl jít vyčíst. Vím, že se dá vyčíst přímo z EEPROM rádia, programátor a vše potřebné mám, ale zase to znamená rozdělávat rádio, což se mi také moc nechce :-) Kdyby to šlo jednodušeji z komfortky, bylo by to bezva.

Díky moc a všem hezký den!

 

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@cosby

Díky. Psal jsem jen, co jsem vyčetl v originál manuálu k rádiu (Amundsen). Tam je v poznámce, že kód je uložen v komfortní jednotce. Takže zase tak z prstu jsem si to nevycucal, když už se do mě musíš hned navážet... Na googlu jsem samozřejmě hledal, ale našel právě jen placené služby, pochybný soft apod., zatím nic, co by mi nějak pomohlo vyřešit problém. Proto jsem se obrátil s prosbou o radu tady. Samozřejmě ještě i hledám. Hezký den ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji, jen jsem si chtěl pomoct sám. Rádio mi v autě funguje, ale budu ho dávat kolegovi a to bez kódu nepůjde :D Náhodou, nějaký tip na SW, který by to dokázal přečíst z ECU, když Super Vag ani VCDS to neumí? Kromě SW od Škody, kam samozřejmě nemám autorizaci :D Hledal jsem na Googlu, ale zatím marně... :-(

Hezký den!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...