Přejít na obsah

Únik oleje


palix91

Doporučené příspěvky

Zdravím, asi před týdnem mi byly na autě měněny žhavící svíčky. Dnes se mi rozsvítila kontrolka nízké hladiny oleje, dolil jsem, ale všiml jsem si maličké asi 1cm loužičky oleje pod autem. Olej jsem kontroloval cca před měsícem po návratu z dovolené, kdy od výměny oleje bylo najeto cca 13.500km a olej byl na rysce na maximu. Nyní najeto asi 15.500 od výměny oleje a týden po výměně svíček a olej na minimu. Napadá mě, že se možná něco neudělalo při servise dobře, co vše se odkrývá při výměně žhaviček z čeho by potom mohl téct olej? Nějaké těsnění? Je případně toto těsnění nutné měnit při každé výměně svíček? Může to být jen tím, že by něco nebylo dotažené? 

Moc všem děkuji za případné tipy a rady.

 

EDIT:

tak jsem po otevření kapoty kontroloval hranu víka hlavy a zadní hrana je mastná a vypadá to že to může jít přes těsnění. Nejvíc zlité mi to přišlo v rohu na levé straně vzadu(tam jak se dělají rozvody?) to by mohlo být tím těsněním co myslíte?

Editováno: , autor: palix91
dodání informací
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...