Přejít na obsah

MIB1 -> MIB2


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

nemáte někdo zkušenosti s upgradem Columbus MIB1 na MIB2 u Octavie 5E? Mám Scouta z května 2015 (jeden z posledních s MIB1) a rád bych někdy po Vánocích provedl upgrade jednotky v přihrádce (3V0 035 021). Chtěl bych získat možnost vidět intenzitu provozu a taky SmartLink. Pročetl jsem, co se dalo, a dozvěděl se, že údajně nemusím nutně kupovat nový displej (5E0 919 606), ale že bude naopak potřeba nový zesilovač pro Canton (81A 035 223), kabeláž, USB port a LTE antény. Dokázal byste prosím někdo tyto informace více upřesnit?

 

Nevíte též o někom z Brna, kdo má větší zkušenosti s long-codingem? Scout má veškerou myslitelnou výbavu (s výjimkou ACC), takže bude zřejmě potřeba jednotku trochu více přenastavit.

 

(Autorizovaný servis bych nerad tou úpravou pověřoval. Předpokládám, že by mě nutili koupit i zmiňovaný displej, což nejspíš není vůbec nutné.)

 

Díky.

 

Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto som sa pýtal v autorizovanom servise Araver Piešťany a bolo mi povedané, že zmenou rádia (navigácie) sa jedná o zásah do konštrukcie a výbavi vozidla a nieje to Škodovkou schválené.

 

Ja som chcel vymeniť Amundsen za Columbus. A cena je u nich okolo 3000€.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
10 hours ago, koudy71 said:

Taky o tomto uvažuji , už jsi to provedl?Co bylo potřeba vyměnit? A na kolik to vyšlo? Dík 

Z manualu jsem zjistil, ze MIB2, i kdyz ma zabudovany SIM slot (a WiFi konektivitu), stejne taha dopravni informace pres TMC kanal jako MIB1. Kdyz uz tedy upgrade, tak na MIB2.5, ale to bude chtit nejdrive najit cloveka, ktery ma zkusenosti s long codingem. Navic neni uplne vylouceno, ze k upgradu na MIB2.5 bude potreba nejaka aktivace jednotky pomoci originalniho servisniho software Skody Auto (jeste pred aktivaci predplatneho Skoda Online Services).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, chcem sa opýtať, mám amundsen MIB 1 a kupil som displej z amundsen MIB 2 no nepasuje jeden konektor dá sa kúpiť redukcia, prípadne celý nový alebo musím kúpiť aj novú jednotku v kastlíku? Na starom displeji je biely konektor vid fofo, na novom je modrý konektor. Vie mi niekto pomôcť?

 

ĎAkujem

IMG_20190321_104350.jpg

IMG_20190321_104354.jpg

IMG_20190321_105226.jpg

IMG_20190321_105906.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak cooo, našla se nějaká cesta, jak Upragodovat co nejlevněji MIB1 na MIB2 ? však nějaká slovinská firma to na youtube předělala, neukázala sice přesně jak, ale dokázala, tak mi neříkejte, že se nenajdou nějaké šikovné české ruce co to zvládnou bez nutnosti kupování dalšího displeje, když jsou stejné. Co vyyyy lidičky, nevíte o někom nebo neznáte nějakou cestu jak toho docílit ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vo videu je zobrazené, že stačí vymeniť jednotku v kastlíku, USBečko a nakódovať to. Jeden člen fóra písal, že výmenu už robil. Písal, že treba vypnúť ochranu komponentov aby všetko fungovalo.

 

Otázka: Myslíte, že ak sa vymení len jednotka v kastlíku Amundsen MIB2, zostáva ten istý displej ? Alebo sa mení aj displej ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Viz.

https://www.google.com/search?q=565035020+unlocked&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:cs-CZ:IE-SearchBox&ie=&oe

 

+ ověření původu jak kdo umí.....tady malé info k ověřování původu:

 

Škoda-Auto a.s. si eviduje tzv. potenciálně kradené navigace = navigace když se vyrobí tak se nahraje od výrobce její fazitové číslo do databáze ve Škodovce a když nedojde k přiřazení VINka k tomuto číslu tak ho označí Škoda-Auto po určité době jako potenciálně kradené. Tj. koupíte si navigaci s fakturou a necháte si ji na stole 3 roky a pak Vám ji seberou, protože na faktuře není fazitové číslo a zkuste prokázat bez fazitového čísla na faktuře opak.....

 

Můžeme i spekulovat, že Škoda-Auto si dokáže touto metodou prodat navigaci, kterou po čase může označit jako potenciálně kradenou a pošle Vám Policii na domovní prohlídku!!!

 

O propojení Policie a firmy Škoda Auto a.s. nelze pochybovat dle závěrů ÚOHS, který opakovaně zrušil výběrové řízení, které vypsalo policejní prezidium dle ÚOHS přesně, aby jej splnily jen vozy firmy Škoda-Auto a.s.

 

Vše má za následek, že nikdo nechce navigace ani montovat ani s nimi mít nic společného, protože je zde doložitelná metoda, jak udělat i s oficiálně koupené navigaci minimálně potenciálně kradenou.

 

 

Dá se říct, že každá jednotka 5650350xxy(kde x je shodné se současnou jednotkou a y je libovolné písmeno z abecedy) ve stavu unlocked!!!

 

+  displej u O3: 5E0919606D:

https://www.google.com/search?q=5E0919606D&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:cs-CZ:IE-SearchBox&ie=&oe

 

+ přehrání pár jednotek ve voze...

 

Pro ty co si myslí, že nelze koupit nový díl než v servisu si mohou prohlédnout tyto stránky:

https://materialverwertungszentrum.volkswagen.de/gmb/servlet/controller?action=PreLoginAction

 

 

Jedna z řady nabídek:

https://materialverwertungszentrum.volkswagen.de/gmb/download/216308_10160_Z_Anlage2.pdf

 

Ještě se Vám chce dávat si do auta takovou věc??

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...