Přejít na obsah

Chyba motoru - vadna lambda sonda?


Filipes.

Doporučené příspěvky

Ahoj, tak po dvou mesicich od koupe (prvni Skodovky ?) se mi rozsvitila kontrolka motoru u RS TSI DSG 162kW, MR2014. Auto je neklidnejsi na volnobeh, jinak jede normalne. Diagnostika hazi tyto chyby, viz foto. Je to vadna lambda/lambdy? Nekde jsem cetl, ze rady ochazely. Dokaze nekdo poradit, co teda, popr. kterou vymenit? Diky za rady. 

526DBE04-765D-442B-ACA8-783F84F0E282.png

B2DA2CA0-186D-456B-9E2F-54E20009BECE.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V rámci zkoušení čištění motoru a výfukové soustavy jsem dlouhodobě (měsíce) předávkovával VIFem 2-5x (200ml na nádrž už teda hodilo na diag error EVAP systému (možná, neprokazatelný, že to bylo fakt tím), ale po smazání OK), ještě k tomu do aditivované benziny. Škod na lambdě bych se nebál, když to přežilo tohle :)

 

Jinak ještě může kolega zkusit podržet to pár minut do kopce v otáčkách třeba nad 5k, to by ji mohlo vypálit taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto je v sérii, znám i předchozího majitele, takže žádné "JZD benzinky" neproběhly. Dávám předepsané dávkování Millers Oils Ecomax aditiv, které jsem do benziňáků dával i předchozí čtyři roky (Fordi) a vždycky maximálně spokojenej, přidává i oktanová čísla (2-3), takže proto beru "jen" N95.

 

Každopádně děkuji za info, raději jsem objednal dvě lambdy - vyměním jednu, buď to bude furt zlobit, nebo ne. Kdyby to trvalo, tak vyměním i druhou. Takže dle rad zkusím tu před katem a třeba to bude fakt tím a tu druhou budu moct nepoužitou vrátit :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Pripojuji se s dotazem ohledne meho fault code P241400- diagnostika (OBD Eleven) mi vyhazuje tuto chybu. V popisu je uvedeno: Řada 1 - sonda 1

napětí příliš malé/únik vzduchu (AJ popis je: 02 Sensor Exhaust Sample Error, Bank 1 Sensor 1).

Na google jsem toho moc nedohledal,ale mam podezreni na lambdu pred katem...najeto mam 106t km, jezdim prevazne benzinu, obcas pridavam VIF (hlavne pokud cerpam jinde,napr EuroOil).

I s touto poruchou jezdi auto normalne...

 

Posledni nadrz jsem tankoval u neoverene pumpy,tak mam podezreni na to,ze tam mely shit benzin...kdyz budu brat opet Benzinu a jeste pridavat VIF, mohlo by se to samo vyresit? Nebo jiz znaci,ze je lambda v haji a nema cenu ji takto "ozivovat"?

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

může se oživit - já kupoval auto 2 roky zpět s vadnou lambdou, nechal sem vyměnit olej, rozvody a pak tomu samozřejmě ze začátku nakládal jak sviňa (nový auto, žejo), no a chyba zmizela i bez aditiv, a lambda jede i po dvou letech a 150tkm od výroby. Ale pro jistotu bych tam to BG prdnul, nic tím nezkazíš a čistí to asi nejsilněji :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj pánové, před tím, než se pustím do výměny sondy, zkoušel jsem přes živá data koukat na hodnoty napětí. Při ohřátém motoru mi na volnoběžné otáčky diagnostika ukazovala napětí 1,275V, při přidání plynu  se pohybovalo napětí mezi 0,5 - 1V. Je to OK, nebo je z hodnot jasně vidět, že lambda nefunguje správně? Díky za reakce.

Capture+_2019-01-22-08-30-55.png

Capture+_2019-01-22-08-32-23.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...